Sinirden Ellerim Titriyor Kafayı Yememe Ramak ...

office anladığım kadarıyla çocuk eğitmenin hakkını veren bir kadınsın. böyle olması gerektiğine sonuna kadar katılıyorum.
çocuğumla bir yere gittiğimde çoğu zaman kenimi onun peşinde bir yeri karıştırmasın, zarar vermesin, külfet olmasın diye koşuştururken buluyorum.
sonuçta cennette yaşamıyoruz. elbette ki belli kurallar var ve bunları öğrenmek zorundalar.
gerekirse kaşlarımı çatarım, azarlarım, sesimi bile yükseltebilirim.
yeter ki insanların yaşam alanına saygı göstermeyi bilsin.
ama işte maalesef her anne bu kadar bilinçli olamayabiliyor.
benim anlatmaya çalıştığım şey, uğraşıp da değiştiremediğimiz şeyler uğruna, değişmeye direnen insanlara karşılık öfke biriktirip, moral bozmanın doğru olmadığı.
en kötü hastalıklara moral bozukluğuyla davetiye çıkarmayalım.
eve 2 ayda bir gelen misafirler için "sinirden ellerim titriyor, kafayı yememe ramak kaldı" gibi bir konu başlığını açacak duruma getirmeyelim kendimizi....

Orası ayrı..Burda haklısınız..
Arkadaş evet belki gereksiz_fazla kafaya takmış ama onun da sebepleri vardır mutlaka..
Sonuçta birisini sevmeyince ne yapsa ya da ne yapmasa batar..bu ayrı bir konu..

Hayırdır..Senin de mi bir derdin var?
Neden saldırdın birden böyle?

Yoksa genel anlamda uslubum böyledir mi diyorsun?

yok canim saldirmiyorum sadece bu stiker bilmemnesini cok uzattilarda ondan oyle yazmistim. sizde ustunuze almissiniz. evet dedigin gibi derdim vardi su an yok ama yakinda olacak. tetikte bekliyorum ...........

Hayırdır..Senin de mi bir derdin var?
Neden saldırdın birden böyle?

Yoksa genel anlamda uslubum böyledir mi diyorsun?

Deniz_güneş'cim senin parmak bastığın nokta küçük değil...
boshayallersmile
Zaten Mavi arkadaşımız çok hassas bir bayan, haliyle orada su bile dökülmüş olsa üzülecek kızacaktı.
Haksız mı?
Bence değil...
Çocuktur evet YAPAR.
Ama anneyse, babaysa eğer karşıdaki o çocuğun sorumlusu onlar da TOPLAR, TELAFİ EDER, ÖZÜR DİLER.
Oysa zavallımın görümcesi filan bunları önemsememiş.
Ne olsa kendi evi değil değil mi?
aklinialirimsmile
Böyle sadece kendini düşünen insanlara çok kızıyorum...
alsanaalsanasmile

yok canim saldirmiyorum sadece bu stiker bilmemnesini cok uzattilarda ondan oyle yazmistim. sizde ustunuze almissiniz. evet dedigin gibi derdim vardi su an yok ama yakinda olacak. tetikte bekliyorum ...........

Sevgili Akasia,
Maviyi koruyacağım derken olaylar biraz karışmış inşallah hiç sorunun olmaz.
Allah vermesin.
kaydirigubbakcemile3

yaaa bu topic baya kızışmış arkadaşlar yapmayın yaaa mavi bu konuyu açarken bi umut bizlerden manevi destek almak için açtı...
kızın kendince haklı sebepleri olmasa niye bu kadar sinirlensin olaylara .....
onun için sinirlendiği şeyler haklıdır sizin için değildir bu gayet normal 5 parmağın 5ide birmi allah aşkına kim eşinin ailesiyle kötü olmak ister kim arkasından kötü agrasif gelin dedirtmek isterki sonuçta mavide şizofren değil paranoyak değil aklı başında bi insan ......

Sevgili Akasia,
Maviyi koruyacağım derken olaylar biraz karışmış inşallah hiç sorunun olmaz.
Allah vermesin.
kaydirigubbakcemile3

yok canim ben kimseyi korumaya felan calismiyorum. o kendini koruyo zaten. ben sadece onu anliyorum cunku bende 21 yasinda olmama ragmen cok kotu seyler yasadim ve hala yasiyorum. bu arada ben kimsenin korumasi deilim. lutfen empati yaparak yorum yapalim:delphin:

mavera mavi arkadaşım bizden manevi destek almak istedi de biz ne yapıyoruz?
işte destek amaçlı kısaca ona "bunları takma kafana, başka değerlere yönel, olmuyorsa ilişkilerini güçlendir ki rahat rahat tepki gösterebilesin, biz de yaşıyoruz bunları" vb. gibi öneri alternatifleri sunuyoruz. hiç birşey senin sağlığından daha değerli değil diyoruz. başka ne söylememiz gerek?
ah ah, vah vah ya da hayyal'in dediği gibi "zavallı" tarzı kelimelerle kendini daha mı iyi hissedecek.
mavi'nin açtığı bazı konuları okudum ve aslında onun da sürekli bir kendine acıma modunda olduğunu gördüm.
maalesef arkadaşım her fırsatta kendinize acırsanız, böyle "zavallı" gibi yakıştırmalarla karşılaşırsınız.
size acıdıklarını göstererek destek olduklarını sanırlar.
ama bu sizin kendinize daha çok acımanıza neden olur ve gün gelir öz saygınızı da kaybedersiniz.
ben şahsen bu konuda ah zavallı denebilecek bir şey göremedim.
kendim için istediğim şeyi sizin için de istedim, kendime verdiğim telkinleri size de vermeye çalıştım.
umarım doğru yönde destek verebilmişimdir...

yok canim ben kimseyi korumaya felan calismiyorum. o kendini koruyo zaten. ben sadece onu anliyorum cunku bende 21 yasinda olmama ragmen cok kotu seyler yasadim ve hala yasiyorum. bu arada ben kimsenin korumasi deilim. lutfen empati yaparak yorum yapalim:delphin:

Cevabın çok sert farkında mısın?
...
Ben kötü anlamda konuşmamıştım zaten bu cümleleri...

işte destek amaçlı kısaca ona "bunları takma kafana, başka değerlere yönel, olmuyorsa ilişkilerini güçlendir ki rahat rahat tepki gösterebilesin, biz de yaşıyoruz bunları" vb. gibi öneri alternatifleri sunuyoruz. hiç birşey senin sağlığından daha değerli değil diyoruz. başka ne söylememiz gerek?
ah ah, vah vah ya da hayyal'in dediği gibi "zavallı" tarzı kelimelerle kendini daha mı iyi hissedecek.
mavi'nin açtığı bazı konuları okudum ve aslında onun da sürekli bir kendine acıma modunda olduğunu gördüm.
maalesef arkadaşım her fırsatta kendinize acırsanız, böyle "zavallı" gibi yakıştırmalarla karşılaşırsınız.
ama bu sizin kendinize daha çok acımanıza neden olur ve gün gelir öz saygınızı da kaybedersiniz.
kendim için istediğim şeyi sizin için de istedim, kendime verdiğim telkinleri size de vermeye çalıştım.

Şu an benim yazdıklarımın sadece 'zavallı' kısmına takılmışsın...
Bu topikte gelip bunları yazdığından beri pek çok kişi gelip sana yanlışsın dedi.
1 e 10 vaziyette hala ısrarla insanları incitmeye çalışıyorsun.
Ben zavallı derken kimseye acımadım.
Aksine ona hak verdim.
Sen insanların sana verdikleri tepki sancısıyla saldırıya geçmiş durumdasın.
Ama bu beni bu şekilde yanlışa iteceğin anlamına gelmez.
Ben Mavi'yi sadece konularından değil diğer yazdığı yorumlardan da tanıyorum son derece güçlü ve kendine güvenen bir kadın.
Kimse kimseye yardım etmesin yorum yazmasın konu da açmasın istersen...
Bırak insanlar nasıl davranacaklarına kendileri karar versinler.

"hiç bana göre değil" dediğim köy hayatına imrenir oldum.
köy kadınlarını bilirsiniz. insanı her zaman için "eşya"nın "madde"nin önünde tutarlar.
konu misafirse, aslolan, gelen misafirin memnuniyetini ve hayır duasını almak için gösterilen konukseverliktir.
ne yazık ki şehir insanını bu konuda oldukça eksilmiş görüyorum.
bu kadar materyalist olmak yerine, değerlerimizi kaybetmemek adına insana ve insanlığa öncelik tanırsak aslında bir çok sorunu da kaynağından çözmeyi başarabilir, tahammül eşiğimizi genişletebiliriz.
ayrıca mavi arkadaşım siz çocuklardan bile bahsederken onlara karşı hiç bir sempati duymadığınız hissine kapıldım ben ve üzüldüm inanın.
2 yaşında bir çocukcağıza neredeyse öfke duyacaktım anlatım tarzınıza kapılsam.
biraz daha sevmeye çalışsanız, keşke geldiklerinde o meleklere kaşlarınızı çatıp parmağınızı sallayabilecek hakkı kendinizde bulacak kıvama getirebilseniz aranızdaki ilişkiyi.
yanınızda olmadım, belki de iyi anlaşıyorsunuz ama ben böyle hissettim inanın.

canım sen canavar çocuk görmemişsin sanırım... çok şey yaşadım diyorsun ama, ya abartıyorsun yada sende peygamber sabrı var..

eğer sen o kişinin evine gittiğinde özel dikkat gösteriyorsan, o kişi sana geldiğinde de aynı dikkati göstermek zorunda.. misafir, ev sahibine saygı duyuyorsa, gerekirse çocuğunu kucağına alacak, ayağını yere bastırmayacak.. çocuğunun etrafa zarar vermekten hoşlandığını biliyorsa (ki psikolojik bir hastalık), o zaman getirmeyecek... ne yazık ki tek taraflı iyimserlik adamın daha fazla psikolojisini bozuyor..

evime misafir gelmesini gerçekten severim.. yiyip-içip-dökmeyi, misafirin kendisini rahat hissetmesini isterim. amaaa yurtdışından getirttiğim koltuklarımı çatalla delmeye çalışan çocuğu annesi görmezden geliyorsa, aynı anlayışla devam edemeyebilirim..

mavi'nin açtığı bazı konuları okudum ve aslında onun da sürekli bir kendine acıma modunda olduğunu gördüm.maalesef arkadaşım her fırsatta kendinize acırsanız, böyle "zavallı" gibi yakıştırmalarla karşılaşırsınız.

Siz nasıl ve hangi sıfatla bana zavallı yakıştırması yapabilirsiniz hanımefendi.

Kendime acıma modunda değilim asla .

Hem siz beni ne kadar tanıyorsunuz ki hakkımda bu tür yorumlar yapma hakkını görüyorsunuz kendinizde.

Her sorunu olan insan kendine acısın o zaman.Veya zavallı gibi kelimelerle karşılaşsın.

Şuraya bir derdimiz var diye konu açtık burnumuzdan geldi.

Herzaman söylüyorum eleştiriyi kabul ederim ama böyle ipe sapa gelmez olanları asla.

Sizden yanıt beklemiyorum ,teşekkür ederim incitici yorumlarınızdan ötürü.

Olayın genele taşınmasına tepki verecek kişiler olacaktır yine ama, bence olay biraz genel. Bir olaya bakarken sadece tek olarak değerlendirmekte gerekmez, altına üstüne yanına bakarsak başka şeylerden kaynaklandığınıda görebiliriz. Buradaki olay bence sadece çocuk değil. En azından ben öyle hissediyorum. Daha önceden bu olayları büyütecek şeyler yaşanmıştır, kişi dolmuştur, patlamıştır. Olay sadece çocuk orayı burayı dağıttı, onu söktü bunu söktü değil bence. Bunun sonucunda da eşin verdiği tepkiye çok kızılmış. Eşin yanında olması beklenmiş ama olmamış, böyle bir ayrıntıda var. Eğer eş yanında olsaydı, olaylar bu kadar büyümeyecekti. Olaylar çocuk mevzusundan çıkmış birkere. Gelip gelmemeye ve bence daha önceki olayların patlamasına gelmiş. Bu durumda eşin ne yapması gerekirdi, buda önemli. Aradaki dengeyi kaçırmış, eşi sakinleştirememiş. Yangına körükle gitmiş.

Mavicim en iyi cevabı verecek olan sensin tabi ki, ama eğer bu çocuklarla ilgili durum olmasaydı, eşinin ailesi konusunda farklı patlamalar yaşamayacakmıydın sonunda. Ben öyle hissediyorum, farklı da olabilir.

Yoksa konuya dümdüz bakılacaksa, evet görümcesi çocuklarına sahip çıkmalıydı, uyarmalıydı çocuklarını, cevap bu kadar basit.

anam benim evdeki stickerlerimda kendi kendine düştü birileri yolsa sorun etmicektim çok kızdım satıcıya madem çıkcak bişi hemen niye satyıyon kardeşi,m duvarlarım ziyan olduuu

Şu an benim yazdıklarımın sadece 'zavallı' kısmına takılmışsın...
Bu topikte gelip bunları yazdığından beri pek çok kişi gelip sana yanlışsın dedi.
1 e 10 vaziyette hala ısrarla insanları incitmeye çalışıyorsun.
Ben zavallı derken kimseye acımadım.
Aksine ona hak verdim.
Sen insanların sana verdikleri tepki sancısıyla saldırıya geçmiş durumdasın.
Ama bu beni bu şekilde yanlışa iteceğin anlamına gelmez.
Ben Mavi'yi sadece konularından değil diğer yazdığı yorumlardan da tanıyorum son derece güçlü ve kendine güvenen bir kadın.
Kimse kimseye yardım etmesin yorum yazmasın konu da açmasın istersen...
Bırak insanlar nasıl davranacaklarına kendileri karar versinler.

Teşekkür ediyorum canım özel mesaj kutun doluymuş mesajım gitmedi.

anam benim evdeki stickerlerimda kendi kendine düştü birileri yolsa sorun etmicektim çok kızdım satıcıya madem çıkcak bişi hemen niye satyıyon kardeşi,m duvarlarım ziyan olduuu

Hemen görümce çocuklarını çağıralım, toptan söksünlerkaydirigubbakcemile3

Bu da değişik bir yorum oldu. Ah keşke çocuklar yolsa da, kendi düşmeseydi.kaydirigubbakcemile3

hemen görümce çocuklarını çağıralım, toptan söksünlerkaydirigubbakcemile3

bu da değişik bir yorum oldu. Ah keşke çocuklar yolsa da, kendi düşmeseydi.kaydirigubbakcemile3

napıyım cnm konuyu biraz dagıtıyım istedim kızlar birbirlerini kırmaya kadar gitmişler konuda kızında konusu dagılmış zaten çok başka yerlere gitmiş

aman neymiş bu stickerler benimkilerde çıkıp duruyor,yoksa benim stickerlerimide görümcemin çocuklarımı yapıyo acaba?uyuz oldum şimdi...:1shok:

Back
X