Sinirden kuduruyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi were
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

were

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2010
48
0
36
Ankara
merhabalar sinirden kudurdum çabuk sinirlenen buna bağlı olarakta çok kalp kıran bir insan olaraktan fikirleriize ihtiyacım var yaklaşık 1.5 yıl önce eltimle problem yaşayıp o günden beri konuşmuyoruz bu dönemden beride eşim gördüğünde konuşuyor ama oda hiç gitmiyor onlara onlarda bize gelmiyor tabi bu süre zarfında bayramda denk geldiğimizdede eşim yanımda kalıp hiç yanlarına çıkmadı o zaman destek olmuştu bana kaynımla konuşmama ragmen geçenlerde eşimin babasına annemler geçmiş olsuna gittiğimizde kaynım annesigildeymiş bizi duyunca hemen ordan ayrılmış giderkende bende gördüm eltim bir keresinde sözde ben onun kardeşigili görmüşüm selam vermemişim onlara neden konuşmamışım diye yargılamıştı oysaki böyle bişey yokken aynı durumu bana ve aileme yapan kocasıydı nöbetteyim ben eşimle oğlum kayınvalidemgildeydi eve geçmeyince merak ettim aradım kardeşigilin orda olduğunu birazdan geçeceklerini söyledi nasıl sinirlendim şimdi eşime bu sinirle kızacam ne yapmalıyım deli oldum

Valla okudum okudum ama bir şey anlamadım. Daha düzgün anlatsanız yardımcı oluruz herhalde.

bayağı sinirlisiniz.önce bir sakinleşin.kızmayı bir kenara bırakın ve sakince olanları anlatın.öyle bir okudum ki hem birşey anlamadım hem de gereksiz bir stres hararetlenme oluştu bende:)) anladığım kadarıyla eltiniz bayağı bir sorun çıkarıyor size.eğer konuları ayrı ayrı yazarsanız size daha rahat yardımcı oluruz..

yazarken neden gil eklemesini kullanırlar anlamıyorum
konudunda hiçbişey anlamadım

yazarken neden gil eklemesini kullanırlar anlamıyorum
konudunda hiçbişey anlamadım

Bende sayfanın aşağılarına inerken düşünüyordum gil ne anlama geliyor diye..Evet çoğunluk kişilerden bahsederken gil kelimesini kullanıyorlar ama hiç bir anlam veremiyorum...

gil kelime bile değil aslına ekleme vallahi nasıl adlandıracağımı dahi bilemedim.

arkadaaş 1.5 yıldır eltisiyle ve kaynıyla görüşmüyormuş eşide bu konuda ona destek olup arkadaşı haklı bulmuş bir kere kayınvalidesinde kaynıyla karşılaşmışlar ve kaynı hemenorayı terk etmiş....were yani konus sahibi şu anda işte ve nöbetçi kocası ve cocugunun eve gitmedigini farkedince kocasını arıyor nerdesiniz diye kocasıda annemlerdeyim kardeşim var diyor yani küs oldugu kaynı ve eltiside oradaymış ve eşi onlarla oturuyor diye arkadaş sinirlenmiş olay bu anladıgım kadarı ile

cevaba gelınce canım eşin seni hiçe saymış kaynın sizi görünce kaçıp gitmiş ama eşin sen yokken eltinle va kaynınla oturuyor ama şöylede br durum ne yaparsan yap bunlar kardeş senin kinin geçmeyebilir ama onun geçmiş demekki kardeşini görünce dayananmamış diyecegim oki eşinle düzgün bir dille konus sakin kavga etme kaybeden sen olursun tatlım:42:

Bende sayfanın aşağılarına inerken düşünüyordum gil ne anlama geliyor diye..Evet çoğunluk kişilerden bahsederken gil kelimesini kullanıyorlar ama hiç bir anlam veremiyorum...
(gil) derken galiba çoğunluktan bahsediyorlar bu geldi sadece aklıma
bilende varsa lütfen yazsın

(gil) derken galiba çoğunluktan bahsediyorlar bu geldi sadece aklıma
bilende varsa lütfen yazsın

Evet bende mesajda belirtmiştim arkadaşım..Fakat ilk etapta çoğunluk gil kelimesini kullanıyor gibi durmuş.Çoğunluktan bahsedince gil kullanıyorlar anlamında demiştim neyse=)

babamgil=babamlar

anlamina geliyor sanirim

yoreye gore degisiyor sive farki

bizde babamlar diye kullanilir ama

dedigim gibi yore farki.

arkadaşım eşin giderse konuşursa konuşsun kardeşiyle sen rahat ol.ben de 1 sensdir eltimle konuşmuyorum ama bazen eşim gider onlara gitsin sonuçta kardeşi özler..ben de kendi havamdayım bu arada öbür kişiler fasa fison..püff... bırak kardeşine gitsin yaşantısının bi yerinde bi şey olur sana bulur kabahati göndermedinde bak göremedim kardeşimi diye..

-gil ekini adana tarafında kullanırlar, Biz çook kullanırız. konuya gelince, Ben de pek Bişe anlamamakla BeraBer şunu söylicem, sakin ol eşini önce dinle, adamı dinlemeden etmeden yargılama, kalBini kırma.. Ben de öyle Bi anlık sinirle eser gürlerim en son karşımdakini dinlerim apişip kalirim.. napim huy işte.. sen de eşine fazla kızma, kaynın cahilse eşin de mi cahil olmalı yani ?

once sakinleşin ve tane tane yazın konular birbirine girmiş gil ne ..... hic bişe anlamadım bu konudan

Kardeşidir mecbur gidecek.
Sakin olun bence.
İyi bir insan böyle yapmaz, öfkenize hakim olun.
Yedi yabancı olsa neyse. Kardeş bu. E eltinizde ordaymış, napsın adam yani?
Kan davası mı var aranızda?
Eşinizi sıkmayın derim ama korkarım siz çoktan işi halletmişsinizdir:D

Bence noktalama işareti kullanmadığı için anlamıyoruz yazdıklarını.

Nokta virgül kullanarak tekrar anlatırsa eminim anlarız.

Gil'e gelince, cümlede kullanayım mesela sizin için.

Doğumgünüme Reyhangil de geldi. (Reyhan ve tayfası)
Annemgil memlekette. (Annem ve yanındakiler, artık kimse, babam olur, diğer kardeşlerim olur)
Bayramda dayımgile gideceğim. (dayımların evine gideceğim)

Yazarken kullanılıyor mu bilmiyorum ama konuşma dilinde çok duydum.

Back
X