• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinirden patlayacam

Yumusaksurat

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2022
97
204
43
33
Merhaba arkadaşlar,
Şuan çok üzgün, ve sinirliyim. Size konumdan bahsedeyim. Anlayan arkadaşlar fikir verirlerse çok sevinirim.
Ben kurumsal bir firmada çalışıyorum yaklaşık iki yıldır. Firmamız el değişti. Devir gerçekleşti ama devir kurumsal olmayan, şahıs firmasına gerçekleşti. Bize de tüm haklarınız ile geçeceksiniz dendi. Her birimiz farklı birimde idik. Sözel olarak dense de kendi el yazımızla da birim adını yazıp, isim soy isim imza attık.
Şimdi az önce bizim yöneticimiz bize şuan hizmet verdiğimiz birimin kapanacağını ve o yüzden farklı birime geçeceğimiz, bunun zorunlu olduğunu söylüyor. Ama biz sözleşmede kendi birimize onay verdik. Ayrıca sözleşmeyi iki hafta önce imzaladık
Yani kapanacağı zaten belliymiş ve resmen kandırıldık.
Şimdi deniyor ki siz her birimde çalışmak zorundasınız. Şirket aynı zaten. Şirkette değişiklik yok deniyor.
Hakkımı savunmak istiyorum ama önce size sormak istedim. Şirket değişmedikçe gerçekten birimler zorunlu mu?
Kafam allak bullak çok kötüyüm gerçekten. Kendimi kandırılmış hissediyorum.

Yeni birim istemiyorsanız işsiz kalacaksınız yani iyi mi kötü mü anlamadım. Brim kapandı hadi güle güle dememişler. Sözleşme kısmı da saçma olmuş.

Şirket el değiştirirken sizin olduğunuz birimin kapatılacağını söyleseydiler istifa mı ederdiniz
Şu an edemiyor musunuz
Kendi biriminizi çok sevip diğerlerini sevmiyor musunuz
Sorun ne anlamadım
Bu şirket işlerinden de anlamam zaten
İnşallah geçtiğiniz birimi daha çok seversiniz diyelim

Muhtemelen hanımefendi biriminden memnun olduğunu diğer birimlerle ilgili çok fazla bilgi sahibi olmadığı için birim değiştirmek istemiyor anladığım kadarıyla. Ama arkadaşların dediği gibi en başından söylenseydi istifa mı edecektiniz? Evet size keşke en başında buyken bu durumdayız. Bu birim kapatılacak ve diğer birimlere yönlendirmeleriniz olacak düşünün karar verin,devam etmek isteyen edebilir denilseydi daha iyiydi tabi. Ama şirketler bunun açıklamasını yapmayabilir maalesef.

Şirket yöneticileri kararları “bu birimdeki çalışanlar birimlerinin kapanmasını istemiyormuş, o zaman kapatmayalım” diye almazlar. Birim verimsiz ya da gereksiz ise kapatılır.

Şirket el değiştirirken bu kararı size söyleselerdi önünüzde iki seçenek olacaktı, kabul edip başka birimde devam etmek ya da istifa etmek. Bu kararı bugün öğrendiniz ve önünüzde iki seçenek var, kabul edip başka birimde devam etmek ya da istifa etmek. Yani sizin açınızdan önce öğrenmekle sonra öğrenmek arasında bir fark yok.

her şeyden önce "kurumsal"dan çıkarımınız anladığım kadarıyla çok farklı. kurumsal bir şirket bu şekilde bir devir işlemi yapmaz. bu şirketin devri esnasında bir avukat ile görüştünüz mü? zira bu devirden ötürü sizin için doğan haklar var. ivedilikle bir avukatla görüşüp haklaırnızı öğrenmelisiniz.

Tüm haklarınız ile geçeceksiniz derken orda Bahai geçen bir şirket el değiştirirken sizin maaş ve yan hak gibi haklarınızın korunarak el değiştirmesi diye biliyorum. Sizin çalıştığınız birimin düzeni ve varlığı her zaman değiştirilebilir. Eğer birim kapatılıyorsa burada yapacak çok bir şey yok. Ama size ek olarak sunulan seçenekler hoşunuza gitmediyse en iyisi şirketten ayrılmak. Ben de kurumsal bir firmada çalışıyorum adını yazsam herkes bilir bariz bir şekilde. Bizde iki birim kapatılıp yeni 2 birim açıldığında kimse kapanan birimlerden yenilerine geçiş önermedi. Üç beş çok tecrübeli çalışan harici herkes tamamen işten çıkarıldı. Akabinde yeni birimlerin işleyişine hakim yeni uzmanlar alındı. Yanisi size diğer birimlerde yer verilmesi bile e iyimiş dedirtti

Şirket yöneticileri kararları “bu birimdeki çalışanlar birimlerinin kapanmasını istemiyormuş, o zaman kapatmayalım” diye almazlar. Birim verimsiz ya da gereksiz ise kapatılır.

Şirket el değiştirirken bu kararı size söyleselerdi önünüzde iki seçenek olacaktı, kabul edip başka birimde devam etmek ya da istifa etmek. Bu kararı bugün öğrendiniz ve önünüzde iki seçenek var, kabul edip başka birimde devam etmek ya da istifa etmek. Yani sizin açınızdan önce öğrenmekle sonra öğrenmek arasında bir fark yok.
Aaa kudra hoşgeldin :KK3:

Yeni sözleşme, ilk işe girişlerinde imzaladıkları sözleşme haklarını geçersiz kılıyorsa; önce öğrenmekle sonra öğrenmek arasında çok büyük bir fark var.

Birimlerinin kapanışıyla birim çalışanlarına haklı fesih hakkı doğuyorsa; biriken tazminatlarını alarak ayrılma hakları doğar. Yanlış beyanla bu hak ellerinden alınma amaçlı yeni sözleşme imzalatıldıysa; birim çalışanları hak kaybına uğramış olabilir.

Y Yumusaksurat iş mahkemelerine hakim bir avukata danışmalısınız. İlk işe giriş sözleşmeniz ve yeni imzaladığınız sözleşmeyi götürün ve şu anki yasal durumunuz hakkında bilgi alın.

Merhaba arkadaşlar,
Şuan çok üzgün, ve sinirliyim. Size konumdan bahsedeyim. Anlayan arkadaşlar fikir verirlerse çok sevinirim.
Ben kurumsal bir firmada çalışıyorum yaklaşık iki yıldır. Firmamız el değişti. Devir gerçekleşti ama devir kurumsal olmayan, şahıs firmasına gerçekleşti. Bize de tüm haklarınız ile geçeceksiniz dendi. Her birimiz farklı birimde idik. Sözel olarak dense de kendi el yazımızla da birim adını yazıp, isim soy isim imza attık.
Şimdi az önce bizim yöneticimiz bize şuan hizmet verdiğimiz birimin kapanacağını ve o yüzden farklı birime geçeceğimiz, bunun zorunlu olduğunu söylüyor. Ama biz sözleşmede kendi birimize onay verdik. Ayrıca sözleşmeyi iki hafta önce imzaladık
Yani kapanacağı zaten belliymiş ve resmen kandırıldık.
Şimdi deniyor ki siz her birimde çalışmak zorundasınız. Şirket aynı zaten. Şirkette değişiklik yok deniyor.
Hakkımı savunmak istiyorum ama önce size sormak istedim. Şirket değişmedikçe gerçekten birimler zorunlu mu?
Kafam allak bullak çok kötüyüm gerçekten. Kendimi kandırılmış hissediyorum.
İmza attığıniz sözleşmeyi okudunuz mu ? Başka iş imkanlarını araştırın derim.

Back
X