Ya tabi gidip ağzına geleni saymak onlarla ayni seviyeye inmek olur yanlış ama artik o kadar üstüme geliyorlarki sinip susuyorum saniyorlar edebimden sustugumu anlamiyorlar ta
Selam kızlar eski konumu okuyanlar bilir ama özet geçeyim yinede bilmeyenler için
eşimle bir süredir ayriyiz ve abisi bugün evleniyor tabi tüm akraba eş dost dolusmus durumda kayinpederin evine tabi cadı kazanı kaynamaya başlamış bizim gelin şöyle böyle diye bunlar aslen urfalilar ben onların gelin anlayışından çok uzagim kendilerince haklılar amaa gel gör ki dün cocuklarim onlardayken bildigin yalan dolan saymislar arkamdan ve bende dünden beri gerginin esasen hiç bagirip cagirma iki kelime bile etme kendi terbiyesiz likleri yanlarina kalsin derim ama malum benimde sinirlerim lacka yarin git evlerine yerin dibine sok diyor seytan
Neyse akıl verin bana ya deli olucam
Canım ne güzel bir örnek verdin sagolasin ya ben aslinda ailesini hiç bu konulara sokmadim ama tabi bu dönemde oğulları kiskirtiyor evlat en nihayetinde ama insanin zoruna gidiyor 17 yasindan beri evlerindeyim biliyorlar genel tatsizliklari hakli haksiz demesinler ama iftira çok ağır insan kabul edemiyor alkahlarindan bulsunlar diyorum sabah beri ki daha önce hiç beddua yada ah etmemistimİnsanın aklında şöyle bir senaryo oluşuyor bu durumlarda. O eve gidicem, ne var ne yok mükemmel cümleler sıralıyacağım, o kadar mantıklı konuşacağım ki ağızları açık kalacak, hiç bir şey diyemeyecekler, yüzleri kızaracak, benim de haklı gururumla içim soğuyacak. Ama işte o öyle olmuyor. İnsan sinirliyken hele o cümleler mükemmel çıkmıyor. Bir süre sonra hırs yapıp daha da bağırıyorsun. Sonra onlar da bağırıyor. Ortam daha da kötü oluyor. İçin soğumayı bırak bir de kendini mahalle arasında kavga eden tipler gibi hissedip ben ne hale geldim diyorsun. Bırak hanımefendilik sende kalsın. Bir de geçen okuduğum ve beni çok etkileyen bir şeyi paylaşmak istiyorum.
"Hz. Ebubekir'e adamın birisi bağırır ağzına geleni sayar hakaretler eder buna rağmen Hz. Ebubekir susar adam devam eder sanır ki korkusundan Susuyor Hz. Ebubekir ve adam haddini aşar hakaret etmekte Hz. Ebubekir dayanamaz kalkar cevap verir. Hz. Muhammed s.a.v. Kalkar gider o sırada Hz. Ebubekir şaşırır ne oldu der Ya Resulullah anam babam sana feda olsun ne yaptım ki der adam onca hakaret etti siz yüzüme bakıp güldünüz sadece der Hz. Muhammed s.a.v.'e ve Hz. Muhammed cevap verir; Ey Hz. Ebubekir o adam hakaret ederken sen susuyordun Allah sana bir Melek gönderdi o melek o adamın hakaretlerine cevap veriyordu ona ben o Meleğe gülüyordum. Araya Şeytan girdi ve seni kışkırttı Şeytan gelince Melek'de gitti der ve Hz. Ebubekir bir daha Şeytan ile işim olmaz Ya Resulullah söz der."
Ben bu hikayeden çok etkilendim. Ha yapabiliyor muyum malesef hayır. Ben çok fevri bir insanım. Ama deniyorum. Umarım bir gün sakin kalmayı başarabilirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?