• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sinirli bir eşle evlilik ve çocuk.....

benim eşimde seninki kadar olmasada sinirli biri canım ağzını rahatlıkla bozan biri de:jeyyar:
benim çocuklarım da var aslında kötü bir baba değil ama yine de böyle bir erkekle geçinmek hiç kolay değil:1no2:
seninki sinir işini bayağı da abartmış yerinde olsam önce tedaviye ikna eder sonra çocuk sahibi olurduma.s
benden tavsiye dikkate al derim

arkadaşım eşin kendini kontrol etmeyi öğrenene kadar çocuk mocuk yapma,ileride çocuğun psikolojisinide bozar böyle her sinirlendiğinde bağırıp çağırırsa

eşinin pisikoloğa değil ilaç tedavisine ihtiyacı var bunun içinde pisikiyatriste gitmeli e orayada herkes çekinmeden gidebiliyo devlet hastanelerinde bile var pisikyatri servisi uyku problemi çekenler, sinirleri yıpranmış olanlar küçük bi sebepten dahi gidiyolar bunu kabul edecektir heralde

bence siz çocuk düşüncesini erteleyin.

o kadar çok sorun yaşadınız ki evliliğiniz de sizte de açtığınız konuların sayısını hatırlamıyorum artık. önce sorunların üstesinden gelin. çok yıprandığınızı düşünüyorum bira toparlanın.
eşiniz size saygı duymayı hoşgörülü olmayı öğrensin. ve çocuk için o ısrarcı olsun. bunu çok istesin ki bunun için değişsin. düzelsin.

valla kızacaksın ama kayınvaliden görümcen bi yandan eşin bi yandan eşinin böyle olması normal çünkü annesi kardeşleri de aynı kafada kısacası bu adam ne düzelir ne tedaviye razı olur

bence onlardan uzaklaşmadan çocuk falan düşünmeyin aslını istersen bence evliliğindeki tüm sorunları halletmeden hiçbişi düşünmesen daha iyi ama

bence siz çocuk düşüncesini erteleyin.

o kadar çok sorun yaşadınız ki evliliğiniz de sizte de açtığınız konuların sayısını hatırlamıyorum artık. önce sorunların üstesinden gelin. çok yıprandığınızı düşünüyorum bira toparlanın.
eşiniz size saygı duymayı hoşgörülü olmayı öğrensin. ve çocuk için o ısrarcı olsun. bunu çok istesin ki bunun için değişsin. düzelsin.

canım ben çocukları seviyorum ama çocuk konusunda ısrARcı değilim zaten eşimde biliyo bunu ama eşim istemye başladı yok canım ben bugünde yaşadığm bir olaydan dolayı kesinilkle düşnümyorum çünkü eşim bugün beni çok incitti sözledeğli ama tavırlayla benden parasını esirgedi hemde saplık yüzünden dişçiye para ödüyemeceğini devlet hastanesinde yaptırcağnı sölyer ben hayatta çok lükse kaçan biri değilim bana söz konusu sağlık olunca birde diş sağlığı olunca hassaslaşıyorum ne yapayım çok kötüyüm ve doluyum halbukibende düğünde takılan bütün takılarımı vermiştm sırf arabayı seviyor araba alsın diye yazık şuan çok büyük hayal kırıklığı ve boşluk içndeyim....

valla kızacaksın ama kayınvaliden görümcen bi yandan eşin bi yandan eşinin böyle olması normal çünkü annesi kardeşleri de aynı kafada kısacası bu adam ne düzelir ne tedaviye razı olur

bence onlardan uzaklaşmadan çocuk falan düşünmeyin aslını istersen bence evliliğindeki tüm sorunları halletmeden hiçbişi düşünmesen daha iyi ama

haklsın bende genetik olduğunu düşünmeye başladım çünkü baba hariç ailede sinirleri kontrol edemem durumu var....

canım, benim eşim de senin anlattığın profile çok uyuyor.kendisi çok sinirlidir.ama her zaman değil tabi.normal zamanda çok esprili,neşeli,sevecen,anlayışlı biridir.ama kendine göre yanlış bir durum sezer de sinirlenirse yerde gökte durmaz.siniri geçene kadar da bağırır çağırır,küfür etmez ama her lafı da söyler.bizim kavgalar o yüzden çok büyür.sebep çok küçükte olsa iş ailelere hatta boşanmaya kadar uzar.ama bizimkinin siniri geçince herşey süt liman özürler öpmeler falan.

biz evliliğimizde 3 yılı bitirdik.eşim geçmişe göre baya düzeldi.eskiden haftada 1-2 kez kavga ederdik.şimdi ayda bir falan.eskiden kavgaları yedi mahalle duyardı.şimdi bazıları hafif çaplı geçebiliyor.

gerçekten böyle biriyle evli olmak çok yorucu,yıpratıcı ve ömür törpüsü gibi bir şey.
ama benimki gitgide daha sakin biri olmaya başladı.
ve gelelim senin mevzuna ben de hep düşündüm babalığı nasıl olur acaba diye.çünkü hem sinir,hem sorumsuzluklar.şimdi 3 aylık bir bebeğimiz var.ben eşimin babalığından çok memnunum.çok ilgileniyor oğluyla.her gece o uyutuyor mesela ki çok zor uyuyan bir bebek.her gün sıkılmayalım diye bizi dışarı çıkarıyor,bir emzirmiyor diyelim.yani süper bir baba oldu gerçekten.gerçi senin kocan da böyle mi olur bilemem ama benimkine özellikleri birebir uyduğu için yazıyorum.
tek korkum yine sinir nöbeti geçirirde bunu bebeğimin yanında yaparsa diye.çünkü dediğin gibi o an gözleri hiç bir şey görmüyor.neyse Allah yardımcımız olsun.

bence çocuk işini erteleyin aynı dert bendede var eşim hep içiyo olay çıkartıyo bazen şiddette görüyorum üstelk bn yeni evliyim bende çalışmayı düşünüyodum ama belki çocuk olursa uslanır diye düşünüyorum ama zor sinirli bi insana karşı koyulmuyor allah yardımcın olsun umarım dha huzurlu bi yuvan olur.eşini sakinken al karşına konuş belki anlar

al benden de o kadar, resmen benım esımı anlatmıssın, sınırlendıgınde kendınden gecıyor bazen kapıyı yumrukluyor bazen elınde ne varsa yere atıyor, trafıkte bırını öldurecek zannedıyorum bazen,yan, normal bır sinir degıl, kendı de farkında ama tedavı olmak ıcın caba göstermedı sımdıye kadar, babası ve amcalarında da aynı sınır var, gercı bızımkısı bana zarar vermemeye calısıyor ama amcaları babası karılarını cok dövmüşl,daha çocuk yokken bazen dayanılmaz oluyo çocuk olunca en ufak seye sınırlendıgınde nasıl katlanıcam bılmıyorum

vanım eğer ki çocuğumu dünyaya eşimin desteği olmadan da getirebilirim onun verdiği strese katlanabilirim ayrılsakta çocuğumu gül gibi büyütürüm diyebiliyorsan yap çocuk ama bunlar çok zor...Allah kolaylık versin

Bence de öfke kontrolü için terapi almadan asla çocuk düşünmeyin.
Bazıları çocuğu her derede deva, kurtarıcı olarak görürler ama durum daha da kötüleşebilir.
Olan çocuğu da oluyor maalesef.
Evliliği bitirmesen öyle bir ortamda nasıl yetişecek?
Bitersen anne baba ayrı durumları da zor.
Onun için artık hazırız demeden çocuk asla düşünülmemeli bence.

cnm senin konularını biliyorum.senin derdin sadece çocuk değilki.eşinin ailesibir sorun eşin bir sorun. bence cnm ilk önce evliliğinin biraz daha oturmasını eşininde evliliğed daha fazla alışmasını bekle derim.çünkü sonunda inan olan çocuğa oluyor.

al benden de o kadar, resmen benım esımı anlatmıssın, sınırlendıgınde kendınden gecıyor bazen kapıyı yumrukluyor bazen elınde ne varsa yere atıyor, trafıkte bırını öldurecek zannedıyorum bazen,yan, normal bır sinir degıl, kendı de farkında ama tedavı olmak ıcın caba göstermedı sımdıye kadar, babası ve amcalarında da aynı sınır var, gercı bızımkısı bana zarar vermemeye calısıyor ama amcaları babası karılarını cok dövmüşl,daha çocuk yokken bazen dayanılmaz oluyo çocuk olunca en ufak seye sınırlendıgınde nasıl katlanıcam bılmıyorum

canım benim eşim bana zarar vermez ama verdği psikolijk zarar da yetiyoda artıyo da bi çözüm yolu bulursan bana da söyle:):)

Kufurden nefret edıyorum
Esımde sınırlendıgınde kufur eder.
En son annesıne soyledım.
Utandı, ozur dıledı.
O gunden sonra bır ıkı kez agzından kacsada,
hemen toparladı
Munzurca 'bak demedım' dıye gulumsedı.
Sımdılerde zaman zaman kufure karsı ne kadar hassas oldugumu,
cocugumuz olursa boyle bır ortamda buyutmek ıstemeyecegımı anlatıyorum.
Oda anlıyor.
Belkıde sızde boyle bır yol ızleyebılırsınız.
Acıkca korkularınızdan bahsedın esınıze.
Cocuk, en hassas mevzudur.
Bır degısım olursa esınızde dogru yolda ılerledıgınız gostergesı olur buda.

Kufurden nefret edıyorum
Esımde sınırlendıgınde kufur eder.
En son annesıne soyledım.
Utandı, ozur dıledı.
O gunden sonra bır ıkı kez agzından kacsada,
hemen toparladı
Munzurca 'bak demedım' dıye gulumsedı.
Sımdılerde zaman zaman kufure karsı ne kadar hassas oldugumu,
cocugumuz olursa boyle bır ortamda buyutmek ıstemeyecegımı anlatıyorum.
Oda anlıyor.
Belkıde sızde boyle bır yol ızleyebılırsınız.
Acıkca korkularınızdan bahsedın esınıze.
Cocuk, en hassas mevzudur.
Bır degısım olursa esınızde dogru yolda ılerledıgınız gostergesı olur buda.

saol canım benim deniyecem bakalım....

neden bu kadar gergin ki, genel karakter özelliği mi yoksa günlük hayatta onu geren şeyler, bi yerden patlak verip, cinnet mi geçirtiyor, bi öfke boşalımı mı oluyor acaba
gerçi alkol almış, balkona çıktı bağırdı diyorsun yani ani bi durumda değil
peki sen nasıl tepki veriyorsun onun öfke nöbetlerine, belkide çevresindekileri susturmak bastırmak için böyle davranıyordur tabii bu sadece bi tahmin
ama ne olursa olsun, bence bunun farkında olup çözümyolu aramalı, eğer çözüm yolu aramıyorsa halinden memnun demektir, hatta kasten yapıyor bile olabilir
özellikle trafikte çok tehlikeli bu ruh hali

o sinir cok kötü birseydir anlayabiliyorum.. Bizim evde de neler kırıldı neler bu sinir yüzünden. Kesinlikle sinirine hakim olmazsa ciddi ciddi konusun.

Back
X