Sinirli eşler...

ars23

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2012
117
2
26
Elazığ
Başlıktanda anlaşılacağı gibi benim sorunum sinirli bi eşe sahip olmak. Gereksiz öfke, gereksiz asabiyet.. Çok ufak konulardan bile kendine olumsuz bi pay çıkarmayı her defasında başarıyor ve bu direk bana ve çocuğumuza yansıyor. 3 yıllık evliyiz.Nişanlılığımızda bu kadar değildi. Ama evlendikten sonra tahammül edilemez hale geldi. Her an tedirgin bi hayat yaşamak öyle zorki.. Aslında özünde iyi bi adam. Fakat öfke kontrolünü yapamıyor. Dün akşam oğlumuzu parka götürdük. Parka gidene kadar bi sürü şeye sinirlenip surat astı. Yoldan geçen arabaya, köşede durup sebze satan adama, bana, oğlumuza... Herşeye sinirleniyor. Bende parka gidince sakin ve sessizce bak bu konuları defalarca konuştuk lütfen sakinleştirici bi ilaç kullanmaya başla dr.a git falan dedim. Beni o parkta bi dövmediği kaldı. Öyle bağırıyoki ordaki herkese rezil oldum. Nasıl davranacağımı bilmiyorum inanın. Her defasında ben alttan aldım. Çocuğuma yansımasın diye. Huzursuz bi ortamda olmasın diye hiç küs kalmadım. Ne kadar kırarsa kırsın beni huzursuzluk olmasın diye barışıyodum hemen. Çünkü ben küs kalınca çocuklada hiç ilgilenmiyo. Bütün bunları yaptıktan sonra biraz zaman geçincede melek gibi bi adam oluyo bi süreliğine.. Sonra tekrar aynı şeyler.... Ayrılmayı çok düşündüm ama çocuğumun babasız büyümesini asla istemiyorum. Allah'tan sabır diliyorum.. Sizce nasıl davranmam lazım böyle bi erkeğe?? İnanın çok zor

Başlıktanda anlaşılacağı gibi benim sorunum sinirli bi eşe sahip olmak. Gereksiz öfke, gereksiz asabiyet.. Çok ufak konulardan bile kendine olumsuz bi pay çıkarmayı her defasında başarıyor ve bu direk bana ve çocuğumuza yansıyor. 3 yıllık evliyiz.Nişanlılığımızda bu kadar değildi. Ama evlendikten sonra tahammül edilemez hale geldi. Her an tedirgin bi hayat yaşamak öyle zorki.. Aslında özünde iyi bi adam. Fakat öfke kontrolünü yapamıyor. Dün akşam oğlumuzu parka götürdük. Parka gidene kadar bi sürü şeye sinirlenip surat astı. Yoldan geçen arabaya, köşede durup sebze satan adama, bana, oğlumuza... Herşeye sinirleniyor. Bende parka gidince sakin ve sessizce bak bu konuları defalarca konuştuk lütfen sakinleştirici bi ilaç kullanmaya başla dr.a git falan dedim. Beni o parkta bi dövmediği kaldı. Öyle bağırıyoki ordaki herkese rezil oldum. Nasıl davranacağımı bilmiyorum inanın. Her defasında ben alttan aldım. Çocuğuma yansımasın diye. Huzursuz bi ortamda olmasın diye hiç küs kalmadım. Ne kadar kırarsa kırsın beni huzursuzluk olmasın diye barışıyodum hemen. Çünkü ben küs kalınca çocuklada hiç ilgilenmiyo. Bütün bunları yaptıktan sonra biraz zaman geçincede melek gibi bi adam oluyo bi süreliğine.. Sonra tekrar aynı şeyler.... Ayrılmayı çok düşündüm ama çocuğumun babasız büyümesini asla istemiyorum. Allah'tan sabır diliyorum.. Sizce nasıl davranmam lazım böyle bi erkeğe?? İnanın çok zor

bende senin eşin gibiyim ama bilerek yapmıyorum sadece sinirleniyorum işte kendimi tutamıyorum
yolda yürürken ayağı takılan insana bile sinirlenirim...

Başedebilirsiniz ayrılmanıza gerek yok.Önce onu ikna etmeniz lazım bir psikoloğa ya da psikiyatriste gitmeye..Bir de yaş aldıkça asabiyet azalıyor hep böyle olmck yani ama yine de en kısa zamanda halleddersiniz dilerim..

öfkesini kontrol edememe benim eşimde de var.en bastan da bılıyodum cok sevıyorum onu ama bazen öyle bı hal alıyo kı durum basına bısey gelıcek dıye korkuyorum. Bı kere bı taksıcının ustune saldırdı tabı adam sucluydu ama öfkesını kontrol etseydı karakollarda gezmıycektı.haklıyken haksız duruma dusuyo bıde. ama bu konuda bana ezıyetı cok oluyo. 1 yıllık Evlılıgım boyunca tek uzuntum bu konuda.Allah baska dert vermesın umarım birgün cinnet geçirmez !!!

bence ikna edip eşini dr. gitmeli ve sakinleştirici ilaçlardan almalı, muhtemelen bilerek yapmıyodur kendine hakim olamıyodur sen nasıl davranırsan davran eşinin elinde olan birşey buu... şayet eşin gitmezsede sen gidip dr. anlatırsın durumu sakinleştirici falan verir herhalde birşekilde içirirsin eşine neden olmasın ??? inş. düzelirde çocugunuz çok etkilenmez bu huzursuzluktan

canım bu evlilik böyle yürümez, sen çocuğun babasız büyümesin diye sabrediyosun ama seninle küs olunca çocuğuyla ilgilenmeyen adamdan baba olmaz. öyle babadanda çocuğuna bi hayır gelmez. eşinle sakin sakin rica minnet dr. a git lütfen diye konuşma. al karşına de ki, ister bağır çağır istersen ortalığı yık kesin kararlıyım, ya sen dr. a gidersin öfke sorununu çözersin ya da beni unutursun bu yuvayı yıkarsın, çocuğunuda h.sonları görürsün. sen ver kararını sen seç, evliliğini gözden çıkarıp böyle bi hayatmı istiyosun yoksa dr.a gitmeyimi? dr.a gitmekle hiçbişey kaybetmessin ilaç almakla da öyle, aksine bizim evliliğimizi kurtarmış olursun de. sen bu konuda kararlı olmadıkça bu durum böyle devam eder gider. sen de sonunda eşin gibi sinir hastası olur çıkarsın. o adam tedavi görmeli başka yolu yok.

En başından beri bence kim haksızsa alttan alan da o olmalı.

Sürekli tek tarafın haksız trip atması diğerinin alttan alması oldukça yorucu olsa gerek.

Bilmiyorum ama incindiğinizi belli edin , kavga edin demiyorum ama en azından bir süre konuşmamayı deneyin.

O da bir anda parlayıp herşeyi kırıp dökmektense öfkesini yendikten sonra konuşursa çok daha güzel olacaktır herşey.

BENDE SİNİRLİ BİRİYİMDİR AMA EŞİMİ KIRMAMAK İÇİN ÖFKEMİN GEÇMESİNİ BEKLERİM , DAHA SONRA KONUŞURUM UYGUN BİR DİLLE

Allah yardımcın olsun. Eşin öfke kontrolü konusunda tedavi görmeli ama bunu önce kendi kabul etmeli ve istemeli.
Bir de çocuğa yansıtmamaya çalışıyorum diyorsun ya, ne yaparsan çocuk hisseder,bilir.Çocuklar evdeki en ufak bir gerginliği,en ufak huzursuzluğu bile bilir,anlar. O nedenle çocuğum için katlanıyorum diye düşünme.
Umarım eşin ikna olur da tedavi görür,mutlu olursunuz.

Psikiyatriste gitmeyi kabul ederse ne ala...Sanmıyorum ama yine de doktor konusunda diretmeye çalış.
Ama bunu kavga anında değil,sakin ve mutlu bir anınızda söylemen lazım.

Öfke durumu ne derece bilemiyorum ama küçük çözümler olarak,eşini spora yönlendirebilirsin.Negatif enerjisini atar.
Veya sağlıklı yaşam bahanesi ile vitamin,özellikle B vitamini verebilirsin.

Ayrıca,sinirlendiği zaman,tepkiyi O değil,sen koy diyebilirim.Bağırıp çağırıp üstüne konuşmayan veya çekip giden O olmamalı,sen olmalısın.

Psikiyatriste gitmeyi kabul ederse ne ala...Sanmıyorum ama yine de doktor konusunda diretmeye çalış.
Ama bunu kavga anında değil,sakin ve mutlu bir anınızda söylemen lazım.

Öfke durumu ne derece bilemiyorum ama küçük çözümler olarak,eşini spora yönlendirebilirsin.Negatif enerjisini atar.
Veya sağlıklı yaşam bahanesi ile vitamin,özellikle B vitamini verebilirsin.

Ayrıca,sinirlendiği zaman,tepkiyi O değil,sen koy diyebilirim.Bağırıp çağırıp üstüne konuşmayan veya çekip giden O olmamalı,sen olmalısın.

tamamen katılıyorum. mutlaka öfke kontrolünü öğrenmeli eşin. internette bir araştır.
artık ergen oğlan değil. olgunlaşmalı. b vitamini iyidir. sporda iyidir.

sürekli bağırıp çağıran bir baba çocuk için iyi değildir. çocuk ta çok hırçın olabilir.

ars23, hani eşinize sakinleştirici kullanın diyorsunuz ya inanın bu sakinleştiricilerden sonra tanıyamayacağınız, telafisi olmayan bir eş çıkabilir karşınıza.

Bu yan komşunun ilaç önerisi gibi bir durum olmuş..
Öfke kontrolu ilaçlarla olmaz. Bunun terapileri var oraya yönlendirebilirsiniz.''git'' diye değil, araştırıp bulup randevu alabilirsiniz.
Hobi edinmesini sağlayın eğer yoksa.

Eşinize melissa ve papatya çayı içirin.Özellikle melissa sinirler üzerinde çok etkisi var.
Akşamları iki öay bardağı ya da bir fincan içmesi hem rahat uyumasını sağlayacak hemde kalktığı zaman rahat edecektir.
Gün içindede sinirlendiğini hissettiğinizde içirin.Bunu sinirli olduğu için içirdiğinizi hissettirmeyin ona, sağlık için iyi geliyormuş deyin ki öyle zaten.
...

Sinirlendiği zaman ne yapıyorsunuz ? Üsteliyor musunuz yoksa susuyor musunuz ? Ne kadar sıklıkla sinirli olduğunu ifade ediyorsunuz ?

Çocuk küslükten etkilenir de 'anneye bağıran bir baba modeli' nden etkilenmeyeceğini mi sanıyorsunuz? Çocuğunuz büyüyüp de evlenince, babadan böyle gördüğü için kendi karısına yapmayacağının garantisi var mı?

Aynı şeyleri eski sevgilimle yaşamıştım. Alışveriş merkezinin otoparkında bana bağırmıştı ve rezil olmuştum, sonra da çok sürmedi zaten. Çok iyi anlıyorum sizi, ses yükselince çevredeki kafalar size dönüyor direkt ve o an hissettiğiniz şey kelimelerle anlatılamaz. Bakanların ne düşündüğünü düşünmek hele...:5:

Bence aile danışmanından yardım alın, bi yerde siz de patlayıp yeter artık diyeceksiniz çünkü. İşler sarpa sarmadan yardım alın...

Benim eşimde aşırı derecede sinirli. Sinirlendiği zaman tanıyamıyorum onu. Nefret ediyorum o an. Üstelik etrafada zarar veren cins benimki. Tabi kendinede. Şu aralar daha iyi ama bir kere hastanelik olmuştuk o zaman dedim ya psikoloğa gideriz ya ayrılırız. Tamam dedi bir daha yapmıcam olmck felan. Şimdi daha iyi kırıp dökmüyo en azından :)

Ah bu eşler benimkide çok sinirlidir.Baştan söylemişti aslında ben sinirliyim şöyle böyle diye ama o zaman kolaymış gibi geliyor.Şimdi çok zorlanıyorum hep susan ben oluyorum allah hepimizin yardımcısı olsun.

Benim eşimde sinirlidir fakat çok sinirlendirmem laazım ki bagırsın çagırsın , sakin biri damarına basmadığım sürece o ne kadar sakinse bende bir o kadar sinirliyim ben doktora gittim ilaç kullandım çok durgunluk yaptı bu sefer o halimi sevmedi erkekler bir acayip :9: bende artık kendi halime bırakdım kendimi bagırsakda çagırsakta iki dakika sürmüyor en uzun küs kalmamız 1 dk dır :9:

doktora gitmesi için ikna et. belki altında yatan bir sebep vardır. ancak kırmızıyla işaretlediğim yer gibi zaman hatası yapmamaya çalış. adam zaten sinirli, doktora git demenin alemi yok. iyice sinirlenir.

eşinizin bu öfke sorununu kabul etmesi lazım en başta.. kabul edip ona göre ne yapılabilir diye düşünmeli. siz zaten alttan alarak üstünüze düşeni yapıyosunuz. sürekli sinir halinde olunmaz ki. çocuğunuz da etkilenir tabi. uygun bi anında konuşmayı deneyin bence. tatlı bi dille öfke sorununun sizi üzdüğünü söyleyin. tabi sorun denmez. bazen çabuk sinirlenebiliyosun, bu beni üzüyo gibi..

Benim eşim nişanlılık zamanımızda çok sinirliydi.Her şeye sinirleniyordu.Kesinlikle alttan almadım.O bağırdı ben bağırdım.Baktım düzelmiyor o bağırdığı zaman hiç oralı olmamaya başladım,sanki konuşmuyormuş gibi davranıyordum.Baktıki bağırması çağırması bir işe yaramıyor,şimdi hiç bağırma çağırma ve sinirlenmesi kalmadı.
Sizin hatanız alttan almanız,rica minnet konuşmanız.Lütfen doktora git yerine,doktoru ayarlayın,kalk gidiyoruz diyip doktora götürün.Bağırdığı zaman umursamıyormuş gibi davranın.
1Sen'inde dediği gibi bitkiler sinirleri çok güzel yatıştırıyor(melissa ve papatya özellikle).Akşamları demleyip hadi bitki çayı keyfi yapalım diyerek içirebilirsiniz.
İnşallah biran önce düzelir eşiniz.

Back
X