sinirli öğrencim..??

saolun arkadaslar..pekı kendımce bırseyler yapamazmıyım ? derslerı o sıkıldıkca zevklı hale getrmeye calsıyorum.. her ogretmeye calıstıgımı oyunla kelıme bulmacayla gıbı vs.. eglencelı yapmaya calısıyorum ama hepsınden sıkılıyoor.. evde sıddet gormuyordur kuzum.. emınım bı kere olmstur babası dovmustur ama cocuk cok asırı belkı ole yola gelır demıstır aılesı annesıde ılgılı haım oda napcanı sapıtmıs durumda.. ama bu durumu ram a tasımadanda cozemezmıyız?

Canım eğer çocuk üstün zekalıysa körelmesin zaten. O yüzden uygun kuruma başvurmanız daha iyi olmaz mı..Yani oraya taşımak çocuk için daha iyiyse taşıman daha iyi olmazmı..

Üstün zekalı çocuklarda bu duruma rastlanması normal diye biliyorum. Düşünün sizi 8 yaşındaki çocukların arasına koyup birşey öğretmeye çalışsalar ne hissedersiniz? Yaşı da küçük olduğu için tepkilerini kontrol edemeyebilir. Einstein da çocukluğunda başarısız bir öğrenciymiş örneğin...

Ailenin destek alması için illa maddi destek gerekmez, belediyelerin aile merkezlerinde ücretsiz aile danışmanları, psikologlar görev yapıyor, onlardan destek alabilirler. Üstün zekalı çocuklara burs veren vakıflar, eğitim merkezleri var, oralara başvurabilirler. Siz de onu biraz meraklandırıp belki biraz zihnini zorlayacak alıştırmalarla sınıf ortalamasının ilerisinde çalıştırabilirsiniz.

Ben de Einsten'la ilgili bir şey söyleyecektim aslında, bilindiğinin aksine Einstein hiç de başarısız bir öğrenci değilmiş. Aslında onun durumu burada bahsedilen öğrencininkiyle örtüşüyor; çünkü o da çok zeki olduğundan okuldaki eğitim sistemine tahammül edemiyor, sürekli haşarılık yapıyormuş. Öğretmeni Einstein'ı velisine, "Çocuğunuz çok yaramaz, diğer öğrencilerin gözündeki saygınlığımı kaybetmeme sebep oluyor" diye şikayet etmiş. Bunu biyografisinde okumuştum, kendisi de bizzat söylüyor tahammülüm yoktu, katlanamıyordum diye. Sizin de dediğiniz gibi üstün zekalı çocukların özel bir eğitim görmesi gerekiyor, 12 yaşında olup üniversiteye giden çocuklar bile var.

ram da bı tanıdıgımız cıktı arkadaslar dun konustuk.. cocugun yası daha 4 sınıftakılerınde 4... ram dakı abıde daha kucuk oldugunu bellı bır karakter ezberledıgını soyluyor dızılerden falan bana mantıklı geldı cunku annesıde dıyorki musab bu yarazmazlıkları dedıgı seylerı ısteyerek yamıyor dedı. evet oyle cunku mesala boyama yapalım hadı dıyorum ellerını masaya vurup gozlerını patmatıyor yapmıycam ısteeee dıe bagırıp gdıyor asla ıkna edemıyorum. arkasından gıdıp bı ıkı konu acıp kafasını dagıtıyorum boncur dıe bı kusu varmıs onunla ılgılı konusmayı ck sevdı konustuk bayaa sonra ben sınıfa gdıyorum dedım bende once o gıttı boyama yaptı hıc sıkayet etmedı sonrda.. arkadslarının canını yaksa ozur dılıyor mesala kulagına fısıltı ıle soyluyor.. banada dızılerden karakter ezberlemesı mantıklı geldı sızce..?? yanı bı cocuk ellerını masaya vurupta bagrmayı nereden ogrenır o sekılde emır verılınce ınsanların tepkısız kaldıgını nasıl bılır degıl mı..?? yapılandırma sıstemı uygulayabılırsınız dedıler ama bu zararlımısta cocugu ya tamamen duzeltırmıs yada tamamen bozarmıs.. kı musaba bu sıstem uygulanırsa psıkopat olur.. emınım..

ilkokula başlarken evdekiler bana okuma yazma öğretmişti ilk gittigimde herkes çizgi filan çizerken bir sıkılmıştım her gün eve gelip ağlamıştım ben bunları biliyorum diye. hatta kötü bir şey yaptıgımı sanıp öğretmenimden de saklamıştım bu bilgimi sonra farketti annemle görüştü onlar yazı alıştırması yaparken ben kitap okuyordum.sene sonuna doğru durum eşitlendi anca ve o sene inanılmaz kötü geçmişti öğrenciniz de böyledir belki çabuk anladıgı için canı sıkılıyor olabilir kalan zamanda.

Back
X