Sınırsız Alışveriş hastalığı

Yeni bir paket açmak, o ürünün sadece bana ait olduğu hissi ve anlık kendimi tamamlanmış hissetmek daha çok ilgimi çekti şimdiye kadar

Arkadaşlar ben yardım istiyorum siz alışveriş muhabbeti yapıyorsunuz. Bu şekilde olup bunu yenen biri varsa ne olur bana özelden ulaşsın yoksa gerçekten son çare terapiye gidicem :(
Paranızı bir süre azda olsa yardım kuruluşlarına verin yada direkt ihtiyaç sahiplerine birşeyler alın durumu sizden kötü insanları ziyaret edin bir süre sonra etki eder diye düşünüyorum.

Merhaba arkadaşlar. Benim çok büyük bir sıkıntım/derdim var, o da şu: Alışveriş hastalığı. Özellikle online alışveriş takıntısı. Yurtdışında yaşıyorum ve çalışıyorum hiçte fena kazanmıyorum ama maaşımın hepsi neredeyse alışverişe gidiyor. Aklınıza ne gelirse, kıyafet, çanta, takı, parfüm, makyaj bütün ıvır zıvır şeyler işte. Ve bi takıntım daha var ki o da şu: ucuz eşyaları değersiz görüyorum, yani bütçemin üzerinde alışverişler yapıyorum bilinçsizce anlık tatmin olup iş ödemeye gelince mutsuz oluyorum yıllardır çalışıyorum hiçbir birikimim yok artık bundan kurtulmak istiyorum çünkü bu hayat tarzıyla hayattaki en değerlim anneme de zarar veriyorum. Yardımınıza ihtiyacım var :(
Kendinizi büyük bir borca sokun, araba kredisi fln.. Borç ödemekten aliş verişe para kalmaz,törpülemiş olursunuz bu huyunuzu ister istemez

aylık gelir gider hesabınızı yazılı biçimde tutuyorsunuz
her ay zorunlu harcamalar kira, fatura, kredi vs. + yatırım yapacağınız miktarı ve yatırım çeşitlerini belirliyorsunuz
kalan paranızdan günlük veya haftalık olarak harcama limiti belirliyorsunuz ve bu limiti geçmiyorsunuz eğer geçerseniz diğer günlerdeki veya haftadaki harcama limitinizi azaltarak kendinizi dengeliyorsunuz
harcamalarınızı market, kıyafet, dışarıda yeme içme, eğlence vb. harcadığınız alanlara göre ayırıyorsunuz ve her birine farklı renk atayarak her gün dokümana harcamalarınızı giriyorsunuz ve ay sonunda o renklerden faydalanarak neye ne kadar para harcadığınızı analiz edebiliyorsunuz dolayısıyla kendinizi diğer ay daha farklı planlayabiliyorsunuz
dolabınızı ve evinizdeki tüm ıvır zıvırı aşağı indiriyorsunuz saklamak istediğiniz eşyaları belirliyorsunuz ve kullanmadığınız ve asla kullanmayacağınız eşyaları yardım olarak veriyorsunuz, satıyorsunuz vs. elinizden çıkarıyorsunuz kendinizi o evin içinde kuş gibi özgür hissedene kadar bunu yapıyorsunuz ve belirli periyodik sürelerde bu değerlendirmeyi tekrarlıyorsunuz
yeni alacağınız şeyleri almadan önce bende aynısı veya benzeri var mı, buna gerçekten ihtiyacım var mı diye soruyorsunuz veya ona vereceğiniz parayla başka neler yapabileceğinizi ölçüyorsunuz
başka bir doküman açarak gerçekleştirmek istediğiniz hayallerinizi, kendinize katmak istediğiniz becerileri kariyer, birikim, eğitim, kurs, sağlık, bakım, gezmek vs. hangi alanlarda istiyorsanız artık tablo halinde yazıyorsunuz o tabloda aslında paranızı harcayabileceğiniz ne kadar çok alan olduğunu ve kendi potansiyelinizden götürdüğünüzü görüyorsunuz ve o hedefler için para ayırmaya başlıyorsunuz ayrıca yaşamak istediğiniz hayatı kurgulamış ve detaylı biçimde karşınızda görmüş oluyorsunuz

Çok teşekkür ederim canım, bence çok güçlü bi karakteriniz var
Bence kötü hissetmeyin. Yurtdışında bazı sigortalar karışıyor terapi ya da Türkiye'den online bulun. Ben böyle yapıyorum mesela bu ay 4 tane ürün sattım 1 tanesi çantaydı 3 tanesi dış giyim. Sonra hak ettim yeni ürün almayı 🤣 kısıtlamak da normal değil geliri bölün atıyorum ben eski işimde 60 bin tl maaş alıyordum bir de yemek kartım vardı. Direkt 10 gram ajda aldım gerisini harcadım hep böyle böyle biriktirdim ama benim kira derdim yoktu. O yüzden önce temel giderleri çıkarın kalan parayı ayırın mesela 60 bin tl maaşım olsa 25 kira desem 15 mutfak kalan paranın 10 binini biriktirirdim

Back
X