Tavuk Yemekleri şinitzel tavuk :)

eda

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2009
2.169
16
0
İçel Mersin
Genelde hazır dondurulmuş olarak alınıp tüketilen tavuk şinitzel aslında evde çok kolayca yapabileceğiniz bir tavuk yemeği.

MALZEMELER
•Yarım kilo fileto dilimlenmiş tavuk göğsü
•Galeta unu
•Un
•2 adet yumurta
•1 tatlı kaşığı köri
•1 tatlı kaşığı kekik
•Karabiber, tuz
•Kızartmak için sıvı yağ

TARİF

Yumurtaları yayvan bir tabağa kırın. İçine köri, kekik, karabiber ve tuzu ekleyip çırpın.

Daha sonra tavuk etlerini önce una, sonra çırpılmış yumurtaya sonra da galeta ununa her iki tarafına bulayın.

Tavaya az miktarda yağ koyup ısıtın. Hazırladığınız tavuk etlerini önlü arkalı kızarana kadar pişirin.

NOT: Bazı kasap ya da et marketler şinitzel için özel kesilmiş tavuk eti sunuyorlar. Bu şekilde bulamazsanız göğüs etini fileto kestirmeniz ya da evde kesmeniz gerekiyor.

BU YEMEĞİ FIRINDADA YAPABILIRSINIZ ÇOK PRATIK VE LEZZETLİ:)

Eklentiler

• $tavuk-sinitzel.webp
    $tavuk-sinitzel.webp
    23,1 KB · Görüntüleme: 11.812
çoook severim bende..:12: genelde evde kendim fleto ederim..
bir püf noktası ise; tavuk etlerini fleto ettikten sonra biraz tuz ve karabiber eklenmiş süte yatırıp marine ederim.
böylece tavuk eti daha lezzetli ve yumuşak oluyor..:31: malum göğüs eti yağsız olduğundan sert olabiliyor çoğunlukla.

sonrasında kızartma işlemine geçiyorum..ellerine sağlık, sabah sabah canım istedi:56:

çoook severim bende..:12: genelde evde kendim fleto ederim..
bir püf noktası ise; tavuk etlerini fleto ettikten sonra biraz tuz ve karabiber eklenmiş süte yatırıp marine ederim.
böylece tavuk eti daha lezzetli ve yumuşak oluyor..:31: malum göğüs eti yağsız olduğundan sert olabiliyor çoğunlukla.

sonrasında kızartma işlemine geçiyorum..ellerine sağlık, sabah sabah canım istedi:56:

canım bende çok severim bunu terbıye etmek lazım zaten etleri:)
bu fırındada nefıs oluyor:16: kızartma ağır olduğundan ben fırında yapıyorum .:56:

Back
X