Her iki senede bir gidiyorum Sinop ve Bartin'a. En son 2021 kurban bayramında gitmiştim. Sinop merkezi gezmek belki 15 dakikadır ama hamsilosu , fiyortlari, Türkiye'nin en kuzey kısmında kalan Deniz fenerini, magaralarini , Erfelek selalesini gezmek, yolda "Ayancık eymeleri sana yandım dal boylum" dinlemek birkaç gün alır ya

tabii bir tatilden ne araadığına bagli. Kimi insanlar tesis severler, kimi insanlar doğa severler, kimi insanlar lüks severler...
Ama benim genel gözlemin (ben de karadenizliyim) Karadenizlilere Karadeniz gezi gibi gelmiyor. Çünkü gidecekleri yerde olan kendi şehirlerinde de var. Benim kuzenlerim de hiç Sinop'a Zonguldak'a Bartin'a Rize'ye falan gitmezler. Gidenler de ya akraba ziyaretine gitmisken gezer ya da memnun kalmaz.
Çünkü insanı esas büyüleyen uçsuz Karadeniz, sarı kumlar, şelaleler , yeşilin her tonu falan. E zaten sıradan bir kararenizlinin hep gördüğü şeyler:)
O yüzden size güzel gelmemiş olabilir. Ama Türkiye'nin başka bölgelerinden gelen kişilere büyüleyici gelme ihtimali yüksek.
Bu arada Sinop benim için de eksik. Tek Sinop gezsem ben de sevmezdim belki. Ama Sinop+Bartın bir bütün halinde bana aradığım her şeyi veriyor

Ha bir de Samsun size göre turistik mi? Kaç günde gezilir?
Oysa sorsam belki Samsun'un galeriç langozuna belki ömrünüzde gitmemissinizdir
Eki Görüntüle 3418320
Ya da Şahinkaya kanyonuna.
Size göre samsun İlkadım, çarşı, sahil vs. Belki. Ama gelen turist tüm şehri keşfetmeye geliyor.