• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinsi (?) iş arkadaşı

Yönetici kaç yaşında bilmiyorum ama böyle şeylere dikkat etmezler genelde, bana kimin kahve servis ettiği umrumda olmaz ama soranı hatırlarım. Ayrıca bunu alışkanlık yapmayın, yarın bu iş üzerinize kalır, stajyersiniz hadi bize kahve yap der durur...

Stajyer olduğu için bir şekilde birilerinin gözüne girmeye çalışıyor muhtemelen. Bu tip insanlar normal iş hayatinda da etrafındakilerin üzerine basmaktan kacinmaz. Arayı bozmayin ama dikkat edin derim.

kibarlıktan yani elime mi yapışcak mentalitesiyle :))

Gerçekten bu sebeple kahve yapıyor olsanız kahve götürme yarışına girmezdiniz.
Tek amacı kibarlık yapmak olan insan kızın davranışını sinsice bulmazdı zaten. Çünkü kahveyi kimin taşıdığının hiçbir öneminin olmadığını bilirdi ;)

hemen neden sinsi damgasını vurdunuz ki? Mesai dışında bir kaç kere görüşmüşsünüz zaten kızla alınacağınızı,hemen sinsi diyeceğinizi bilseydi kahveyi elinizden almazdı bence…Sizi yakın görüp elinizden almış bu normal.

Olay şu
Siz kahveyi kendi yapmış gibi görünerek patrona yarandı diye düşünüyorsunuz
O da kahve yaparak patrona yaranacak diye düşünmüş

İli tarafın da allah niyetlerini kabul etsin
Ne diyeyim 😂

Tamamen işe alınınca hergün size yaptıracaklar merak etmeyin. Bana da kahve yapsana bana da cay koysanaya evrilecek.

Tuhaf görünen bir şey yok. Alsın götürsün ne olacak. Ben yaptım demis olsa anlarım.

sizin işiniz orada kahve yapmak değil ama bu durum üstünüze yapışabilir. sonra ben buraya avukat olarak mı geldim yoksa kahveci miyim çaycı mıyım dersiniz, yarın öbür gün daha nitelikli görevler elde etmişken dokunur insana. o zaman ele yapışmaya başlar. şimdi stajyersiniz hissetmiyorsunuz. ama bu böyledir.

ben iş arkadaşlarımla gerçek dostluk kurmam ama kızın biri de benim acayip sinirimi bozdu. hatta dün bozdu ki sevdiğim biriydi. ekipteki en kıdemli ve nitelikli kişi işten ayrılınca onun işleri bana kaldı. şimdi en önemli işleri yapıyorum. bendeki yoğunluk yaratan bir işi de 1 sene deneyimli bir arkadaşa vermişlerdi. birkaç görev daha binince üstüne kız daha 3. günden pes etmiş, benden giden abuk sabuk işler yine bana dönmüş oldu. ve inanılmaz soğudum çünkü herkese soruldu tek tek yapabilir misin diye. en başından yapamam deseydi keşke. daha 3 gün olmuş kaygı krizlerine girmiş, gece uyuyamamış çok panik olmuş bik bik bik. çıtkırıldım. ben 1 sene deneyimliyken 1 gün tatil yapamadan çalıştım aylarca sırf tutunmak için. yapamadı demesinler zaten yeniyim, ezmesinler diye. afedersiniz kıçım çıkardı. o zaman bile şikayet etmedim, hanımefendi evinin konforunda 2 iş fazla sorumluluk aldı diye kriz geçirmiş, işi bana geri kitlettirdi. nasıl intikam alsam acaba :D

Amaan
Siz de boş bardağı alıp
"Kahvemi beğendiniz mi X bey?" Deseydiniz kahveyi sizin yaptığınız bir kez daha tescillenmiş olurdu.

ben sizi anladım

O kız da bir acayipmiş gerçekten 😂

Stajda olur böyle şeyler

Öne çıkmaya çalışıyor işte

İş hayatına hoşgeldiniz. Ooo bu daha başlangıç daha neler göreceksiniz. Çalışanların hepsi universite mezunu insanlar olacak ama ağzınızı açıkta birakacak seyler yasayacaksınız.

Şimdiden takılmayin böyle seylere.

Kızlar selam.
Normalde gram umrumda değil, dert edindiğimden değil ama bana oldukça tuhaf geldiği için paylaşmak istiyorum sadece.
Kurumsal bi hukuk ofisinde çalışıyorum stajyer olarak. Ofiste genelde kim erken geldiyse filtre kahveyi o demler, gün içinde de hem çalışanlar hem avukatlar tarafından yenilenir, bir kuralı yok açıkçası. Ofiste bir tek ben türk kahvesi hastasıyım, yaparken de millete sorarım içmek isteyen var mı diye, tamamen kibarlıktan yani elime mi yapışcak mentalitesiyle :))
Neyse dün ofiste sadece manager ve diğer stajyer arkadaş vardı, gidip x bey türk kahvesi yapıyorum ister misiniz siz de? diye sordum. Sevinerek kabul etti.
Ben 3ümüze kahveyi yaptım. Biiip sesini duyan diğer stajyer kız geldi taa içerden, kahveyi ben götürürüm diyip elimden kaptı. Yok gerek yok falan dedim ama bildiğin kendi götürmek için savaştı. Gidip kendi yapmışçasına koydu adamın masasına, manyak mı ne :KK53:
Bana çok saçma ve yersiz geldi açıkçası. Hoşlandığım da bir kızdı yani mesai çıkışı da görüşmüştük birkaç kere. Buz gibi soğudum bu davranışından sonra. Hey yarabbim ne insanlar var yaw.
Sinsilerden uzak durmak gerek 😡

Sinsilik değil de işgüzarlık, hazıra konma, saygısızlık arkadaşınızın yaptığı. Önemli ve kafaya takılacak bir konu olmasa da "sinek küçük ama mide bulandırır" özetiyle size hak veriyorum
Böyle bir durumda olay anında kendinizden emin bir ses tonuyla " kahveyi siz pişirdiğinizde siz ikram edersiniz, ben pişirince değil! Teşekkürler yardım teklifiniz için ama pişirdiğim kahveyi kendim ikram edebiliyorum" gibi bir cevap vererek konuyu sonlandırmanızı öneririm.

Hem kişi doğruyu öğrenmiş olur hem de sizin önemsiz bir konuyu anımsayıp dert etmenize gerek kalmaz 😊

( Canım kahve istedi kalkıp da yapayım bari :kahve:)

Çoklu bir hukuk bürosunda çalışan bir avukat olarak size tavsiyem sadece kahveyi kendinize yapın bundan sonra eğer her yaptığınızda böyle millete sorarsanız yarın birgün sizin işinizmiş gibi düşünüp bize iki kahve yapar mısın lafını duyarsınız.Daha bu ortamlarda yenisiniz uyarmak istedim

Back
X