çok kolay ve bir o kadar lezzetli olan bu pasta her türlü kutlamalarda, davetlerde gönül rahatlığıyla kullanılır. Ben eşimin doğum günü için yaptım başka şeylerde hazırlayacağım için pek vaktim yoktu bol vaktim olduğu zamanlarda keki ve kremayı kendim yapıyorum. Bu tariif kısıtlı zamanların kurtarıcısı.
1 bardak süt ile 1 paket şanti hazırlanıp dolaba koyulur. Arkadaşlar crem ole'nin yapılışında 2,5 bardak süt yazar fakat bu biraz akıcı oluyor pasta için daha yoğun olması gerekir o sebeple 1,5 bardak süt kullandım. Tabii bardağın boyuna göre miktar değişir siz onu göz kararı azaltarak yada çoğaltarak ayarlayabilirsiniz.
3 kat kakaolu pasta tabanı (Uno)
1 pk. kakaolu Crem ole
1 pk. vanilyalı Crem ole
1 paket kaymak tadında şanti
yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası (yoksa vişne suyu yada çilekli veya vişneli puding- crem ole)
250 gr. Çilek (büyük bir kase dolusu kadar)
toplam 5 subardağı süt
1 bardak süt ılıtılır. Bir kat pasta tabanı bu sütün 4/1 ile güzelce ıslatılır. Kakolu crem ole 1,5 su bardağı süt ile çırpılır ve içine 1,5 Ad. küp küp doğranmış muz eklenerek ıslatılmış olan pasta tabanına sürülür. kenarda duran 2. pasta tabanımız kalan sütün 3/1 ile ıslatılır ve ıslak tarafı alta gelecek şekilde pastamızın üzerine kapatılır. Üstte kalan kuru tarafa kalan sütün 2/1 dökülür o beklerken 1,5 su bardağı süt ile vanilyalı crem ole çırpılır 3/1 küp küp doğranmış olan çilekler bu kremaya eklenip pastanın üstüne sürülür. Kalan son kat pastamız kanaln ılık süt ile ıslatılır ve ıslak tarafı alta gelecek şekilde pastanın üstüne kapatılır. önceden hazırladığımız şantiden 2 yemek kaşığı kadar ayırılır geriye kalanı düzgün bir şekilde pastanın üzerine sürülür. Ayrdığımız şanti gıda boyası ile yada bir kaşık vişne suyu ile yada toz puding ile renklendirilip sıkma torbasıyla pastanın kenarlarına sıkılır ayırdığımız 1,5 muz ve çileklerimiz ile zevke göre süslenir. yarım saat dolapta bekledikten sonra servise hazır. Ben üstüne birde jöle gibi bir şey yaptım 1 tatlı kaşığı nişasta 1 yemek kaşığı şeker ve göz kararı (yaklaşık yarım su bardağı kadar) su ile çırparak pişirdiğim ev usulu jöleyi meyveler kaymasın, şekil bozulmasın diye üzerlerine gezdirdim ama olmasada olur.