Doğal Saç Bakım Kürleri Sirke parlatmıyor mu?

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri

limonkiz

Ağlamam artık gidenlere ♫
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2008
1.064
93
163
İstanbul
Sirke saçları parlatır mı?

Sirke eskiden beri halk arasında saçları parlatmak amacıyla kullanılır. Saçların sabun ile yıkandığı durumlarda sirkenin, sabundan dolayı saç üstünde oluşan mat tabakayı çözerek saçı parlattığı doğrudur. Ancak şampuan ile yıkanan saçlarda bu tip bir matlaşma olmayacağından sirke kullanmak gereksizdir. Herhangi bir faydası yoktur.
(alıntıdır)

nette gezinirken bunu gordum .sirke sacı parlatmıyomu yani? kullanan arkadaslar yorum yaparsa sevinirim .benim saclarım cok mat .bende yumusak ve parlak olmasını istiorum :(

Cocuklugumda hatirliyorum annem saclarimizi bazen sirke ile durulardi cok parlak dururdu.sabun kullanmadigimiz halde, yine denemek istiyorum.diriligini kaybetmis sebzeler bile canlaniyor saclar neden canlanmasin :)deneyince sonucu paylasirim buradan .

ancak saçlarım bir kaç aydır çok mat sert hiç şekil almıyo nedenini ise saç dökülmesinden dolayı kullandığım ve sadece eczanelerde satılan herbal glo adlı şampuani durduruya bağlıyorum saçların dökülmesino ama saçlar yine mahvoluyo

bn her duşumda kullanıorum cnm mükemmel parlatıo ışıl ışıl oluo saçım .. kepegide önlüo bnde sirkeyi kullanamdgm zamanlrda hemen kepek belirio .. bn kullan derm çok işe yarıo

Sirkeli su ile duruladıktan sonra saç böyle gıcık gıcır mı oluyor? saç kremi kullanmamak gerek bir de di mi en son sirke mi kalmalı saçta durulandıktan sonra?

kızlar bende hergün sirkeli su ile duruluyorum saçlarımı fakat saç rengim küllü ayrıca bakım da yaptığımdan sirkenin parlaklık verip vermediğini pek farkedemiyorum ama yumuşacık yapıyo emin olun

KesinliKLe..benm saçım çok kepekLiidii..,
ben O Yüzden sürdüm hemen iLK KuLLanıŞDa Faydasını qöRDüüm :)

Sirke saçın ph değerini olması gereken yere çeker ve saç pullarının kapanmasını sağlar, bu sayede saçlar parlak görünür, işin mantığı budur...

peki boyali saclarada yapilabilirmi arkadaslar?
Saç işlem gördüğü için boyasız saça nazaran pulları daha açıktır ve saçın ph si daha yüksektir, bu da demek oluyor ki zaten sağlıklı saçları olan bir insanda sirke pek fark etmezken saçlarında boya olan veya saçları yıpranmış olan kişilerde sirke daha farkedilir bir sonuç verir...Benim uçlarda boya var ben kullanıyorum gayet güzel oluyor...

Saç işlem gördüğü için boyasız saça nazaran pulları daha açıktır ve saçın ph si daha yüksektir, bu da demek oluyor ki zaten sağlıklı saçları olan bir insanda sirke pek fark etmezken saçlarında boya olan veya saçları yıpranmış olan kişilerde sirke daha farkedilir bir sonuç verir...Benim uçlarda boya var ben kullanıyorum gayet güzel oluyor...

cevap icin tsk ler denemekde fayda var :34: özelikle bi sirke olmasi sart degil herhalde?

bende kullaniyorum yumusacik yapiyor saclarimi cokda kolay taraniyor ve kuruduktan sonra bile yumusacik ben bir zararini görmedim matlasma gibi falan .:1:

Back
X