Ben sizin bu mesajınızı Yusuf Hocaya attım. Kendisinin hastasıyım, sigortalıyım, bürokrat falan da değilim.
Siz sanırım 7/24 aynı ruh hali içerisindesiniz değil mi?
Bu dediğiniz doktor, gecesini gündüzünü gebelerine ayıran bir doktor. 24 saat beklediği bir doğumun ardından yorgun, uykusuz olarak sizinle konuşmuş olabilir, ağır bir vaka yaşamış olabilir, bunlar hiç aklınıza gelmiyor mu?
Yusuf hocanın sizin şu mesajınıza söylediği şey ise şuydu: “Herkesi memnun edemezsiniz, büyük ihtimal doğumdan çıkmış yorgun ve uykusuzdum ama yine de kendisine planlı sezeryan yapan doktorları öneriyorum” dedi.
Oğlumun kalbi yavaş atmasına rağmen ve dönmemesine rağmen 15 saat beni bekletti, 15 saat sancı çektim, sadece 3 kere çatı muayenesi yaptı, o kadar soğuk kanlıydı ki rahattım çünkü ona güveniyordum. Ebeleri deseniz on numara insanlar. Bebeği döndürmeye çalıştık ama dönmedi, açılmam da olmadı ve 15 saatin sonunda “her doktor bu riski almaz, normal doğumu bekledik ama kalp atışları da çok yavaş sezeryana alalım” dedi. Ve hiç düşünmeden tamam dedim. Çok güzel bir epidural sezeryan geçirdim, bebeğimi kucağıma verdiler hemen. Eşim, ebem bebeğin peşinden koşarken doktorum geldi “ne haber, süpersin” dedi güldü omzuma dokundu görüşürüz deyip gitti. E daha ne olsun?
Ayrıca paraya değer verseydi sürekli tahlil isterdi. Sürekli ilaç verirdi eğer ilaç firmalarıyla da çalışsaydı. Doğumdan sonra hastanede kaldık, çocuk doktoru bebeğimizle ilgili olumsuz bir şey söyledi ve kendisine çok kızdı, size kendi çocuklarımın doktorunu öneriyorum ona gidin dedi. Ve ona gidiyoruz çok memnunuz. Doğumdan sonra her soruma her sorunuma cevap verdi, çare aramaya çalıştı. Derdimi anlatınca bana hemen tanıdığı psikoloğun numarasını attı, görüşelim dedi, lohusa depresyonu olabilir ihmal etme dedi. Dün kontrole gittik yine gayet iyiydi her şey, anneliğe alışmışsın son gördüğümden çok daha iyisin dedi. Dikişlerim iyileşmişti daha 3 aylık ameliyat olmama rağmen. Hiç bir sorun yaşamadım şükür ameliyatla ilgili. Ve gece gündüz ne zaman ararsam mesaj atarsam ulaşabiliyorum.
Bir aile gibi olduk. Ve tanıdığım insanlar da aynı şekilde.
Başkalarını sadece bir kere bakmakla böyle yeremezsiniz ki sırf bunu yazmak için girmişsiniz, Allah bilir hiç gitmediniz de yanına sırf karalamak için yapıyorsunuz.
İnsanları hele de böyle her şeyi doğal akışına bırakan doktorları bu kdar çabuk karalayamazsınız. Allahtan korkun. Herkese canımız doktorumuz Yusuf Olgaç’ı tavsiye ediyorum.
Yorgun uykusuz olduğu hallerde keyifsiz görünmesi kadar doğal bir şey de yok. Bana 18 ay sonra gebe kalırsan sezeryan sonrası vajinal doğum deneriz yine dedi. Hangi doktor bu riski alıyor? Ama Yusuf hoca kendinden gayet emin. Ve bu da zaten biz gebelerini rahatlatan en önemli şey. Boşa ilaçları da dayamıyor gebeyken. Doğal bir şekilde gidelim diyor. Vajinal doğum yapanlara damar yolu bile açmıyor.
Daha ne olsun ?
Ha tabi söylemeyi unutmuşum da doğum biran önce olsun da eve gideyim diye suni sancıları dayamıyor. Gebeye epizyotomi yani kesik uygulamıyor! Suni sancıya karşı, asla keseyi de patlatmıyor. Her şeyi bebeğin keyfine bırakıyor. Yoksa diğer doktorlar gibi hemen suni sancı verip karnına orasına burasına bastırıp kesip doğurtup evine gidebilirdi..