Şişlıkler İçin Bir Tavsiye

_karamel_

Guru
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2009
263
0
316
Konya
Kızlar 3 ay once ameliyat oldum. Haliyle burnum şiş hala. hatta bir tarafımda şişlik daha fazla. 1 tatlı kaşığı öğütülmüş keten tohumunu az miktarda süt ile pişirip burnuma sürüyorum. 2-3 saat bekliyor. şişliğim gözle görülür derecede azaldı. keten tohumunun ödem azaltıcı etkisi varmış, denemek isteyenlere tavsiye ederim.

Kızlar 3 ay once ameliyat oldum. Haliyle burnum şiş hala. hatta bir tarafımda şişlik daha fazla. 1 tatlı kaşığı öğütülmüş keten tohumunu az miktarda süt ile pişirip burnuma sürüyorum. 2-3 saat bekliyor. şişliğim gözle görülür derecede azaldı. keten tohumunun ödem azaltıcı etkisi varmış, denemek isteyenlere tavsiye ederim.

Ben 2gün önce ameliyat oldum. Burun ucum çok kötü şiş. Burnumun üstünde alçı var o uygulamayı şuan yapamam ama önerebileceğin başka bişey var mı?

Ben 2gün önce ameliyat oldum. Burun ucum çok kötü şiş. Burnumun üstünde alçı var o uygulamayı şuan yapamam ama önerebileceğin başka bişey var mı?

alçın çıktıktan sonra zaten doktorun bir takım hareketler gösterecektir sana onlar şişliğini azaltacak :)

Arkadaşlar ameliyattan 15 gün sonrasına kadar yeşil çay maydonoz gibi ödem azaltıcı şeyleri pek tavsiye etmiyorlar.Doktorunuza mutlaka danışınız.

kesinlikle hiçbirşey yapma.farkında olmadan yaptığın masaj yada ödem için birtakım hareketler burun şeklinin değişmesine neden olur sen farketmezsin.zamanla inicek şişlik hiçbirşey yapmasanda zaten.yavaş yavaş düzeldiği için beklemekten başka sanşın yok.

kesinlikle hiçbirşey yapma.farkında olmadan yaptığın masaj yada ödem için birtakım hareketler burun şeklinin değişmesine neden olur sen farketmezsin.zamanla inicek şişlik hiçbirşey yapmasanda zaten.yavaş yavaş düzeldiği için beklemekten başka sanşın yok.

Canım sanırım haklısın. Bugün 5.günüm ona rağmen şişliklerde gözle görülür derecede azalma var.

Ve yazına ilave olarak benim ameliyattan sonra 2. hafta gözle görülür şişliklerim indi.Bunu değerli dr.um Murat Enöz ün söylediklerini uyguladım.Serin hava,tempolu yürüyüş,Burunda al ağızdan ver nefes,Eczaneden aldıgım jel buz ve bana masaj teknikleri verdi gerçekten hızla şişim indi.2.hafta sonunda şişliklerim azaldı .

Kizlar ameliyattan dort gun once arnica kremi veya arnica jeli ameliyat olduktan dort gun sonraya kadar kullanin, bnm doktorumun soyledii birseydi. Yapmasaydim nasil bi fark olurdu bilmiorum ama hemsire de ameliyattan sonra arnica yi surmeyi unutma diye tembihledi. Daha sonraki gunler icinse patates koy dedi doktorum

kizlar ameliyattan dort gun once arnica kremi veya arnica jeli ameliyat olduktan dort gun sonraya kadar kullanin, bnm doktorumun soyledii birseydi. Yapmasaydim nasil bi fark olurdu bilmiorum ama hemsire de ameliyattan sonra arnica yi surmeyi unutma diye tembihledi. Daha sonraki gunler icinse patates koy dedi doktorum

patates mı dedı o:):9::9::9:

Ve yazına ilave olarak benim ameliyattan sonra 2. hafta gözle görülür şişliklerim indi.Bunu değerli dr.um Murat Enöz ün söylediklerini uyguladım.Serin hava,tempolu yürüyüş,Burunda al ağızdan ver nefes,Eczaneden aldıgım jel buz ve bana masaj teknikleri verdi gerçekten hızla şişim indi.2.hafta sonunda şişliklerim azaldı .

Masaj naaıl yapıyorsunuz

Masaj naaıl yapıyorsunuz

Burnumun üst kemer bölgesine ucunu bir elimle hafif tutarak ve diğer elimle de baş ve işaret parmağımı kullanarak yukarı doğru kaldırıyorum,bastırıyorum.Sonra iki parmağımla üst bölgeyi aynı anda sağ ve sol yan olarak bastırarak masaj yapıyorum.Biraz rahatsız etse de sonuç fark edılır derecede oluyor.Bunu hergün 3 defa yapıyorum ameliyattan sonra hemen basladım.

Back
X