Kazen,
özür dilerim yine yorum yapmam gereken bir durum içerisindeyiz.
KiB yapılan üyelerin site kurallarına uymayan yorumları var mı diye bakıp üslubu uygun olmayan yorumlara işlem yaptım, buna konu sahibesinin yorumu da dahil, çünkü site kuralları bunu gerektiriyordu.
Konuyu kapadım doğrudur, topiği incelediğimde içeriğin çalışan bir kadının sıkıntılarından çıkıp ülkenin haline, kendi tabirleriyle zengin koca bulup para yiyen kadınlara doğru gittiğini gördüm.
Bir konu ne zaman çalışan kadın-çalışmayan kadın kıyaslamasına dönse ya ev kadınları aşağılanıyor ya da çalışan kadınlara laf sokuluyor.
İnstagramdaki pembe gelinlere kadar varmıştı mevzu, oysa başlangıç noktası çok çalışmaktan yorulan, eşinden aynı çalışkanlığı göremeyen bir kadının yoğun hayat temposundan duyduğu bıkkınlıktı.
Bir sorunumuzu anlatırken bilerek ya da bilmeyerek başka hayatlara gönderme yapmamayı öğrenemedik.
Konu sahibesi KiB yapmış evet ama yorumu yazan üyenin banlanmasını isterken, yorumlarında silinmesini istemiş, daha ne kadar KiB yapmam lazım demiş 2-3 ünlemli ve sonrasında işlem yapılmasını beklemeden uygun olmayan bir üslupla cevap yazmış o üyeye.
Burası bir site kurallara uymayan rahatsız edici yorumların işlem görmesini talep ederken, aynı kötü üslupla yazarsak uyarı almamız kaçınılmazdır, Ayşe banlansın ama ben yoluma devam edeyim diye düşünürseniz bu haksızlıktır.
Şu 7/24 sitede olma meselesine gelirsek, biyonik değiliz, senin bir eşin, çocuğun, özel hayatın var, benimde öyle, elimizden geldiği kadar sitede çokça vakit harcıyoruz, sitede sabahın ilk ışıklarına kadar kaldığımızda oluyor ama bizde insanız.
Bu site yıllardır var, yüzlerce üyeyle site dışında da irtibata geçtiğimiz oldu, kiminin sağlığından, kiminin yaşadığı sorunlardan endişe edip dostça arayıp ulaşmışlığımız var.
Kimi zaman nahoş bulunan tavrımız, üslubumuz oluyorsa bize nasıl yaklaştıklarını analiz etsinler eleştirmeden önce, naif yapılan hiçbir yoruma sert bir dille cevap verilmedi.
İğne çuvaldız meselesi zira sabır gösterilmiyorsa bizden de evliya sabrı beklemeleri haksızlık olur.
Burası bir işyeri de değil, bir paylaşım platformu, üyelerde müşteri değil ailenin birer ferdi, sitedeki reklamları görüp burası bir işyeri bizde müşteriyiz gibi bir yaklaşımla bakarsanız olaya, benim gibi gönüllü çalışan tüm editörlere ayıp edersiniz.
Gecenin 4'ünde abla konumu kapatır mısın diyen ya da üyeliğini iptal etti diye merak edip mail yolladığım kardeşlerime parayla arkadaşlık yapmıyorum ben ve diğer editör kardeşlerim.