Sitede istenmeyen aile olduk.

Audreyhorne

09.10.2020 🌸 23.50
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2016
4.043
6.758
158
Merhabalar
Oturduğumuz sitede yaşadığımız sorunlar var ne yapacağımı, nasıl davranacağımı bilemediğim için destek istiyorum sizlerden.
Geçen Nisan ayında eşimle ev aldık 2 bloklu bir sitede. Evi satarken herrkes çok iyi çok yardımcı davrandı. Sonra işler değişti.
Benim bir köpeğim var doğduğunda beri (6 yıldır) bizimle kalıyor. Dachshund cinsi bilen bilir fazla büyümezler. Taşındığımız gün tam köpeği siteden içeriye soktuk eve girecektik ki yönetici önümüzü kesti. Burada köpek besleyemezsiniz. Köpeği dışarı bağlayın, ya köpeği ya evi satın vs gibi sözler söyledi haliyle kendisiyle baya bir tartıştık. En son kapıyı tutup eve sokmam sizi dedi. Polis çağırıyordum ki çekildi kapıdan. Bu burda bitmez dedi.
4 ay geçti. Köpeğim bir kez bile rahatsız edici havlamadı. Kimseye saldırmadı zaten inanılmaz uysal bir köpektir. Sitede hiç dolaştırmadan direk çıkıyoruz başka parklara gidiyorum. Asansörde biri varken köpekle binmiyorum ki rahatsız olunmasın.
Son zamanlarda çocuklar ne yapsa köpeğin üstüne atıyorlar. Biri asansöre işemiş. Hemen dedikodu çıkmış köopek yaptı diye. Yerden 1m yükseklikteki yere nasıl yapacaksa 20 cm köpek.
Sadece bir tane konuştuğumuz yan komşumuz var. O hiç rahatsız olmadığı söylüyor her zaman. Meğer bu adam bize selam veriyor diye adamla konuşmayı bırakmışlar. Sitede şuan kimse bizimle konuşmuyor.
Şimdi sorun şu ki evin yönetim planında evcil hayvan beslenemez ibaresi bulunuyor. Yani iş mahkemelik olursa kaybetme oranım yüksek. Yılbasşında kurul toplanıp karar alınacakmış.
Sizce bir şekilde insanlarla iletişim kurup arada bağ mı oluşturmalı ? Yoksa kimseye boyun eğmemeli miyim?
Maddi durumum el verse bir saniye kalmam.

Keşke evi almadan evvel evcil hayvan konusunu arastirsaydiniz..
Kötü bir durum sahiden..
Evi satıp başka yerden alma şansınız yok mu? Çok iletişim kurulacak türden gelmediler bana..
Malesef yıllardır köpek besliyorum ilk defa başıma böyle birşey geldi. Hiç araştırmadım yönetim planı hakkında bilgim yoktu.
Şuan inanın yok :) Hem evler çok pahalı hemde 10 yıllık kredim var

Merhabalar
Oturduğumuz sitede yaşadığımız sorunlar var ne yapacağımı, nasıl davranacağımı bilemediğim için destek istiyorum sizlerden.
Geçen Nisan ayında eşimle ev aldık 2 bloklu bir sitede. Evi satarken herrkes çok iyi çok yardımcı davrandı. Sonra işler değişti.
Benim bir köpeğim var doğduğunda beri (6 yıldır) bizimle kalıyor. Dachshund cinsi bilen bilir fazla büyümezler. Taşındığımız gün tam köpeği siteden içeriye soktuk eve girecektik ki yönetici önümüzü kesti. Burada köpek besleyemezsiniz. Köpeği dışarı bağlayın, ya köpeği ya evi satın vs gibi sözler söyledi haliyle kendisiyle baya bir tartıştık. En son kapıyı tutup eve sokmam sizi dedi. Polis çağırıyordum ki çekildi kapıdan. Bu burda bitmez dedi.
4 ay geçti. Köpeğim bir kez bile rahatsız edici havlamadı. Kimseye saldırmadı zaten inanılmaz uysal bir köpektir. Sitede hiç dolaştırmadan direk çıkıyoruz başka parklara gidiyorum. Asansörde biri varken köpekle binmiyorum ki rahatsız olunmasın.
Son zamanlarda çocuklar ne yapsa köpeğin üstüne atıyorlar. Biri asansöre işemiş. Hemen dedikodu çıkmış köopek yaptı diye. Yerden 1m yükseklikteki yere nasıl yapacaksa 20 cm köpek.
Sadece bir tane konuştuğumuz yan komşumuz var. O hiç rahatsız olmadığı söylüyor her zaman. Meğer bu adam bize selam veriyor diye adamla konuşmayı bırakmışlar. Sitede şuan kimse bizimle konuşmuyor.
Şimdi sorun şu ki evin yönetim planında evcil hayvan beslenemez ibaresi bulunuyor. Yani iş mahkemelik olursa kaybetme oranım yüksek. Yılbasşında kurul toplanıp karar alınacakmış.
Sizce bir şekilde insanlarla iletişim kurup arada bağ mı oluşturmalı ? Yoksa kimseye boyun eğmemeli miyim?
ne kadar kötü insanlar var yaaaa
böyle insanlar kendı evlerı barklarından olurlar ınsallah
nefret edıyorum bu kadar bencil, hayvan düşmenı insanlardan

Malesef yıllardır köpek besliyorum ilk defa başıma böyle birşey geldi. Hiç araştırmadım yönetim planı hakkında bilgim yoktu.
Şuan inanın yok :) Hem evler çok pahalı hemde 10 yıllık kredim var
İmkanınız varsa evi kiraya verip, hayvan besleme sıkıntısı olmayan bir yerde ev tutun, oranın kirası ile yeni oturacağınız yerin kirasını ödeyin.
Bir çok yerde hayvan besleme ile ilgili sıkıntı var ne yazık ki..
..

Merhabalar

siz evi almadan bilmiyormuydunuz bu yonetim planindaki maddeyi ?
Kopegi olan birisi olarak buna dikkat etmeniz gerekiyordu siz tamamen yanlis yapmissiniz. Adamlarda gicik olmuslar haliyle simdi olur olmadik herseyi bahane ederler ve dediginiz gibide mahkemelik olsaniz kaybedersiniz. Ev almissiniz maddi manevi cok buyuk yuk cidden keske basta dikkat etseydiniz hic bu kadar yipranmazdiniz, omur boyu bu insanlarin icinde bu sekilde yasanmaz bence evcil hayvan dostu bir yere tasinin siz.

Allah allah ne saçma
İsteyen evinde evcil hayvanına bakar. Kimseyi de bağlamaz. Yönetimin böyle bir karar alabildiğini bile bilmiyordum ben.

Benim bildiğim kadariyla ilk yonetim toplantisinda evcil hayvan beslenemez ibaresi varsa bunu kullanabilirler ama yeni yapacaklari toplantıda gecerse bu ibare sizi baglamaz. Ay ne pislik insanlar var ya senin yasam hakkın olduğu kadar o kopekcigin de yaşam hakki var. Hayvan sevmeyen insandan ne merhamet beklerim ne de samimiyet. Ilgili kuruluslarla iletisime gecin bence kesin ellerinde emsal davalar vardir sayet sizi cikartmaya calisirlarsa.

Genede öyle deme canım şimdi saldırılar gelir :KK12:
Gelirse gelsin
:)
köpek sesınden cok cocuk sesi var bizim de apartmanda
yan dairemızde mınık bı kopek var bir kere sesını duymadım hayvanın
onlar da süreklı siteye ındırır gezdırır
masum onlar ya

ama sitede çocuk sesinden durulmuyor
bunlardan da ben rahatsızım
kımse cocuguna terbiye vermıyor

yönetici örgütlemiştir . o planda başka kurallar da vardır . hepsini uyguluyorlar mı? bazılarının kalbi taş . sevemiyor bir canlıyı. yok yani onun aklında öyle bir kavram.sevgi nedir algılayamıyor at gitsin diye düşünüyor . anlaması imkansız yaşamamış bilmemiş herkesi kendi sanıyor . kolay gelsin size .

Evcil hayvan derken bu sadece köpekleri kapsamıyorki. Koca sitede hiç kedi kuş balık su kaplumbağası tavşan civciv vs besleyen yok mu? Belki burdan vurabilirsiniz o köpek giderse diğer bütün hayvanlarda gider...
Hiç sanmıyorum :)
siz evi almadan bilmiyormuydunuz bu yonetim planindaki maddeyi ?
Kopegi olan birisi olarak buna dikkat etmeniz gerekiyordu siz tamamen yanlis yapmissiniz. Adamlarda gicik olmuslar haliyle simdi olur olmadik herseyi bahane ederler ve dediginiz gibide mahkemelik olsaniz kaybedersiniz. Ev almissiniz maddi manevi cok buyuk yuk cidden keske basta dikkat etseydiniz hic bu kadar yipranmazdiniz, omur boyu bu insanlarin icinde bu sekilde yasanmaz bence evcil hayvan dostu bir yere tasinin siz.
Hiç aklıma gelmedi. Benim bildiğim karnesi olan köpeğe birşey yapamamalarıydı. Kira da da oturdum hiç karşılaşmadım nerden bileceğim :)

Hic birsey yapamazlar ,boyle bir madde olsa bile mahkemelik olsa bile ,yargitayda emsal dava karari var ,size bulur atarim,sizden once alinmis bir karar,
Umursamaz davranin ,rahat olun ,evinizi satmanizi isteyen olursa ,huxuru bozmasktan tacizden savciliga vereceginizin,rahatsiz edildiginizi aleni dile getirin ,
Siz alttan aldikca ustunuze gelinmis,

Yahu o ev benim değilmi evimin içine nasıl bu kadar müdahale ediyorlar :KK11: ama bitane avukat vardı atvde denk gelmiştim bizim siteye köpek sokamazsınız demişti dava açarım falan demişti ağzını burnunu kırasım gelmişti :KK62: bide böyle sırıta sırıta sonra sosyal medyada linç edildimi bilmiyorum

Back
X