Sivasta ne yenir?

Madımak demeyeceğim tabi ki:86:
Kirli Ahmet var mutlaka uğra
Sivasın en meşhur köftecisi
Yeri biraz sapa ismi de biliyorum kulağa komik geliyor
Ama çok güzeldir köftesi ve Sivasta herkes bilir :61:

Bi de eğer havası güzel olursa geldiğin zaman meydanda buruciyede çay içmeyi unutma :34:

köz dönerden döner yiyebilirsin çok hoşuma gidio :) kirli Ahmet in köftesi harika istasyon caddesinde köfteci ahmet olark geçio ama asıl yeri sanayi sitesinde. mis kebap die bi yer var orayı bna çok önerdiler henüz gidemedim

mis kebapta ne ararsan var canım ordan istediğini söylersin
sonra bende özen kebaptan köfte yerim harikadır ve temizdir paşa cami arkasında yeri
kazan simiti mutlaka ama mutlaka ye derim:56: çoğu bilmez onu yani başka memleketlerde yoktur incedir ama çok lezzetlidir her yerde var ama sen dükkanda satılanları tercih et
vallaha aklıma başka gelmiyor şimdilik bende temmuzda gidicem her gittiğimde bunları kesin yerim yüzüm güler kalkarım sonrada bir istasyon yaparım şimdiden iyi gezmeler

sivaslı olarak sana önerilerimi sıralayım
madımak ,
sivas köftesi,
fırınlarda satılan sivas çöreği bol susamlı olsun :) beğenrsen fazla alıp dondururcuya atabilrsn ,
mis kebabın et döneri (numune hastanesine doğru çıkarken kime sorsan yerini gösteririr),
kazan simiti ama onu taze bulman lazım çıtır çıtır olacak , bayat olursa ısırmakta zorluk çekebilirsin,
tabi yazın sivas kebabı (harika bir lezzet )
peskütan çorbası ama bunu lokantalarda buabilrmisin bilmiyorum bazı marketlerde peskütanı satılıyor alıp evde kendinde yapabilirsin çok lezzetli bir çorba,
tatlı olarak sivas hurması ( ev yemekleri yapan yerlerde bulabilirsn )
afiyetler olsun

eftelyasu bugünkü aklıma gelenleri sıralmamışsın vallaha iştahımı kabarrtın aklıma getirdin de şimdi daha çabuk gidesim geldi memleketime ah birde yanıma arkadş olsa bunları yerken :43:

Merkez Lokantasinda Sebzeli Sivas Kebabini önerebilirim.

Yenilecek baska lezzetler:
Sivas usulü yaprak sarmasi
Sivas köftesi sevilir (Kirli Ahmetin yeri iyi)
Dal tursusu, mutlaka yenmeli cok güzeldir
Icli köfte (haslanmis)
Madimak yemegi
Tatli olarak: Kalburabasti mis gibidir

Back
X