• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler Sivilcelerden bıktımmm

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

Siyahgiyenkiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2016
400
206
33
İyi akşamlar arkadaşlar ilk defa bi konu açıyorum yanlış yerde mi açtım hiç bi fikrim yok ama bir derdim olduğu kesin .bi kaç aydır yüzümde ilginç şeyler oluyor. Ergenliğimde hiç sivilce sorunu yaşamadım fakat son 3yıldır yani üniversite yıllarımda alnımda hep çok ciddi olmayan ama rahatsız eden sivilceler çıktı . fakat alnımdan başka bi yere yayılmamıştı. Şimdi üniversite son sınıf öğrencisiym yani sivilce yaşını geçmiş olmam gerekiyor. tüm yüzümü birden pütürler sivilceler bastı ben de sıktıkça lekelerle doldu yüzüm o kadar üzgnm ki hiçç alışık değilim. Doktora gittim antibiyotkler ve kremler veriyor fakat hiç biri işe yaramadı . Roaktan aknetrend tarzı ilaçlar kullanmak istemiyorum hem karaciğere zararından hem de yakınlarda 2 düğünümz var yüzüm sivilce kusmuş halde gitmek istemiyorum. Yüz temizlemeyi ihmal etmiyorum sabah akşam jelle temizleyp tonikliyorum haftad 1 kil maskesi yapıyorm. Bu dertten muzdarip olup işe yarar çözümleri olan varmı lütfen benimlepaylaşın :(

Hormonlarınıza baktırmanız lazım. Hormonal bir probleminiz varsa dünyadaki bütün cilt maskelerini kullansanız da, karışımlar yapsanız da işe yaramaz.

Maske/peeling yapmayın.
Hormonlarınıza bakıldı mı? bende de aynı problem var yanaklarım şuan öyle. sonuç çıkmasını bekliyorum bakalım.
Duyumuma göre çay ağacı yağı kurutuyormuş denemedim

Hormonlarınıza baktırmanız lazım. Hormonal bir probleminiz varsa dünyadaki bütün cilt maskelerini kullansanız da, karışımlar yapsanız da işe yaramaz.[/QUOT]

Aslında çok fazla tüy problemim de var ama genetik olduğu için hormonal bi skıntı olarak düşünmemiştim ay vallahi sebebini bulabilsek keşke teşekkür ederm önerinz için. ama gitttiğim doktorlar hiç böyle bşşey söylemiyor ben cildiyeye gidip hormon testi istiyorum mu demeliyim yoksa dahiliyeden mi yaptıruyorum

Ergenlikte sivilce çıkarmayan sen ve benim gibiler absürt zamanlarda sivilce istilasına uğruyor canım maalesef. Ben 25 yaşındayım bir sene önce yeni ergenler gibi sivilce çıktı yüzümün her noktasında. o ağır ilaçları ben de kullanmak istemedim ve doktor doktor gezdim en son acnemix'te karar kıldım. Benim cildime çok iyi geldi istersen doktorunun gözetiminde onu kullan bir de.

Seboraik dermatit olabilir.
Başka bir cildiyeciye daha gidin.
Çok üzülerek söylüyorum geçmiyor ama kontrol altına alınabiliyor.

Ergenlikte sivilce çıkarmayan sen ve benim gibiler absürt zamanlarda sivilce istilasına uğruyor canım maalesef. Ben 25 yaşındayım bir sene önce yeni ergenler gibi sivilce çıktı yüzümün her noktasında. o ağır ilaçları ben de kullanmak istemedim ve doktor doktor gezdim en son acnemix'te karar kıldım. Benim cildime çok iyi geldi istersen doktorunun gözetiminde onu kullan bir de.

Aynen öyle ben de 23yaşındayım bebek gibi parlak gergin ciltler görünce nasıl özeniyorum hala ergen gibi sivilcelerle lekeli yüzle uğraşıyorum diye :( söyledğin ilaç aknetrend tarzında mı canım

Aslında çok fazla tüy problemim de var ama genetik olduğu için hormonal bi skıntı olarak düşünmemiştim ay vallahi sebebini bulabilsek keşke teşekkür ederm önerinz için. ama gitttiğim doktorlar hiç böyle bşşey söylemiyor ben cildiyeye gidip hormon testi istiyorum mu demeliyim yoksa dahiliyeden mi yaptıruyorum

Siz direkt cildiyeye gidin zaten onlar hormonlarınıza bakacaklardır.

Benimde ergenlikte sorunum yoktu sonradan costular bildigin akneye dondu yuzum boynum yanaklarim falan..Aklina gelebilcek her turlu krem ve bitkisel karisimlari denedim gecmedi cuma gunu cildiyeciye gittim ilac istedim son care. Imza ve tahlil karsiliginda roaccutane yazdi.Henuz almadim yorumlarini okuyorum korkmadim degil ama son carem bu hap.

Seboraik dermatit olabilir.
Başka bir cildiyeciye daha gidin.
Çok üzülerek söylüyorum geçmiyor ama kontrol altına alınabiliyor.

Seboraik dermatit nedir tam olarak ilk kez duydum :) gittiğim doktorlar hiç bi tahlil yapmadan sebebini araştırmadan direk ilaç yazıyorlar zaten onlar öyle yapınca da mecbur boynun bükük reçeteyi alıp çıkıyorsun iki sene önce sadece alnımdaki sivilceler için gittğimde kan tahlili yapıp tüm vitaminlerimin demirimin eksik oldğnu görüp yine aknetrend vermişti. Demir eksikliği sebep olablr mi acaba

Maske/peeling yapmayın.
Hormonlarınıza bakıldı mı? bende de aynı problem var yanaklarım şuan öyle. sonuç çıkmasını bekliyorum bakalım.
Duyumuma göre çay ağacı yağı kurutuyormuş denemedim

Hormon testi yaptırmadım aslında şimdi arkadaşlar söyledi sağolsunlar doktora gidip onu isticem. İçinde çay ağacı yağı olan bi maskeyi denedim aman amann sadece 2 kez yaptım yüzümü toparlayamadım sivilce kustu sanki iyice bende farklı bi etki gösterdi sanırm ya da ne yağı olyrsa olsun cildim ayrıyetten yağ sürülmesni kaldıramamış olablr

Bir tür egzama.
Aynen dediğin gibi öyle alın da saç diplerinde beliriveriyor.
Tam öyle ergenlik sivilcesi gibi falan da değil. Küçük pıtır pıtır sivilceler.

Benimde ergenlikte sorunum yoktu sonradan costular bildigin akneye dondu yuzum boynum yanaklarim falan..Aklina gelebilcek her turlu krem ve bitkisel karisimlari denedim gecmedi cuma gunu cildiyeciye gittim ilac istedim son care. Imza ve tahlil karsiliginda roaccutane yazdi.Henuz almadim yorumlarini okuyorum korkmadim degil ama son carem bu hap.

Ben de aynı durumdayım kollarımı sirle aldırdığm için omuz üst kol bölgemde sirden dolayı alerjik olarak sivilceler çıkardı ama şimdi belimde afedersnz popo üstünde gögsümün üst tarafnmda yani gerdan oluyor sanırım oralarda tek tük çıkmaya başladı sivilceler. Roaktan kullananlar gerçekten sabırlı olurlarsa çok iyi sonuç alıyorlar fakat çok çokl zor bi süreç oldğnu bliyorum o kdar sabır bende yok sanırm şuamda durumum da buna müsait değil düğünlerden vs. Umarım kolay geçer ve kurtylursunuz

Ben de aynı durumdayım kollarımı sirle aldırdığm için omuz üst kol bölgemde sirden dolayı alerjik olarak sivilceler çıkardı ama şimdi belimde afedersnz popo üstünde gögsümün üst tarafnmda yani gerdan oluyor sanırım oralarda tek tük çıkmaya başladı sivilceler. Roaktan kullananlar gerçekten sabırlı olurlarsa çok iyi sonuç alıyorlar fakat çok çokl zor bi süreç oldğnu bliyorum o kdar sabır bende yok sanırm şuamda durumum da buna müsait değil düğünlerden vs. Umarım kolay geçer ve kurtylursunuz

Tesekkur ederim sizde gecicide olsa bi cozum ariyorsaniz La Roche Posay in urunlerini bi inceleyin biraz pahali ama doktor onerdiginde kullanmistim ise yaramisti kizarikliklari yok ediyor en azindan yorumlarini okuyun kullananlarin.

Aynen öyle ben de 23yaşındayım bebek gibi parlak gergin ciltler görünce nasıl özeniyorum hala ergen gibi sivilcelerle lekeli yüzle uğraşıyorum diye :( söyledğin ilaç aknetrend tarzında mı canım
Krem şeklinde canım benim dediğim ilaç eczanelerde reçetesiz satılır hatta, ben onu hafta içi sadece gece yatarken, haftasonu sabah ve akşam sürüyodum sivilcelerin iltihabını filan alıyor acısı geçiyor bir haftaya yakın zamanda da o fosfor kırmızı halleri normale dönmeye başlıyor ve iz bırakmıyor. Bir araştır hiç bir şey bulamazsan çözüm olarak bunu denersin.

Bana hormon testi yapıldı, daha bilmediğim saçma sapan tahlillere para bayıldım sonuç yine değişmedi yani. Yumurta sivilce yapar dediler bir senedir yumurta yemiyorum o eski hallerime dönersem diye :D

Sakın oyle roankutan,zerotanin vb. tarzı seyler kullanmayın.Psikolojiniz narınse,sinirsel rahatsızlıklar yapabiliyor,Benim actıgım bi konu var.Onu incele istersen.Ben bi uzmana gittim.Faydasını gördum istersen ozelden yazarım sana.

Back
X