Siyah akıntı

Cerenlena

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2015
1
0
1
24
merhana
(14yaşındayım)
ben adet oldum sonrasında yine regl olur gibi siyah kan geliyo ve yine regl ağrısıyla eş değer karnın da ağrıyo
bir de dün duş alırken köpükle vajinamı yıkamıştım siyah kan geldiğinden beri dış tarafı acıyordu (ağrı değil) yıkadığımdan beri azcıkda olsa arttı yanma falan yok acaba köpükle acının bir alakası var mıdır? ve siyah kan neden olur?

Kadın doğuma git bendede böyle olurdu polikistik over çıktı. Acinın köpükle bi ilgisi yoktur ama sen yinede kullanma..

Çok korkuyorum ben hormon bozukluğu için test yaptırdım aşırı tüylenmeden dolayı.Sonra doktor aldactone kullanmama karar verdi hapı 2 aydır kullanıyorum.Kullanmaya başladığımda ilk adetimden sonra siyah akıntı gördüm yani adet
bitti ve üç gün boyuncada birer damla birer damla siyah akıntı gördüm.Aylık kontrolüme gittiğimde doktor bunun olabileceğini söyledi.Ama şu an çok korkuyorum adetim bitti hiç bir akıntı yoktu 10 gün geçti yine siyah bir akıntı günde bir iki damla.Anneme söyleyemiyorum ya kötü bir şeyse.Ya bu çürük kan mı neden oluyor anlamadım serviks kanseri belirtisi olabiliyormuş internette okudum.bir de düşünüyorum düşünüyorum kafayı yiyeceğim acaba yanlışlıkla kızlık zarımı mı yırttım kızlık zarı kanaması nasıl olur ki bisiklete binen ve bacak açan kızların zarı yırtılabiliyor diye okuumuştum ben bisiklet sirüyorum ve pek çok jimnastik hareketi deniyorum acaba zarım mı yırtıldı kızlık zarı kanaması nasıl olur.

Bende biberiye çayı içmeye başlayalı1hafta oldu bende kanamam var bilmiyorum biberiye denmi olabilir mi dr gitmeliyim bilmiyorum bana yardım edersiniz sevinirim

Yok be canım gözünde büyütme o kadar.. hem kızlık zarı yırtılma olunca siyah değil açık renk kırmızı kan gelir :) kendini korkutma bu kadar

Adetimiz başladığında ya da bittiğinde bazen çok koyu renk kan gelmesi normaldir. Bu gelen kan bir önceki adet döneminde içeride kalan kan kalıntısıdır. Vajinanın içini köpükle, sabunla, duş jeli ile yıkamayınız. Vajinanın olması gereken bir PH değeri vardır. Bu tür maddeler vajinanın PH dengesini bozabileceğinden önerilmiyor. Çok gerekli ise bebek şampuanı ile yıkanmasını tavsiye edenleri duydum. Kızlık zarı öyle jimnastikle bisikletle zedelecek bir şey değil. Zaten yırtıldığında zarın üzerindeki ince kılcal damarlar kanadığı için yırtılma esnasında gelen kan bayrak rengi gibi bir kırmızıdır. Koyu değildir.

Back
X