Merhaba şimdi sana bu işin sırrını veriyorum hazır mısın? :))
Sıkma sakın sıkarak temizlemeye çalışma gözenekleri büyütüp o pis noktalar için daha çok alan açmış olursun.
Şu bildiğimiz siyah nokta bantlarını ilk sefere mahsus alıp uyguluyorsun( bu uygulamadan önce istersen sıcak su buharı yardımıyla gözeneklerin açılmasına yardımcı olabilirsin)
Benim 2 yıldır düzenli kullandığım bir ürün var fiyatı uygun eczanede satılıyor adı imex sebum cream. Bu gözenekleri sıkılaştırmak için. Kremi düzenli kullanmak önemli tabi. Bir de ayrica arasıra (ayda 2-3 kere) bir tatlı kaşığıkarbonatı ılık suyla krem haline getirip yüzüme peeling gibi uyguluyorum kuruduktan sonra yıkıyorum.
Esas noktaya geliyorum ( gülmek yok) bu uygulamayı büyükannemden öğrendim. (Büyükannem 75 yaşında ama bakımını hiç aksatmaz kremleri yağları vs cildiyse pırıl pırıl hala :)) eski tip traş fırçaları var ya hani sabunu köpürtmek için kullanırlar işte onunla cildine uygun bir sabunla - ki imexin sabunu da var haftada bir hafif hafif masaj yapar gibi köpürterek cildi hem ölü deriden arındırıyorsun hemde siyah noktalardan kurtuluyorsun.
Benden bu kadar :)
Merhaba canım. Sıkma konusunda çok haklısın bende bi güzellik merkezinde sıktırmıştım vee artık 3 kat daha fazla siyah nokta var hemde kocaman

şu kremi deniycem inşallah işe yarar. Çok dua ederim inan

peki etkisini ne kadar süre sonra gösterir ?
Just like Johnny Flynn said, 'the breath I've taken and the one I must to go on'.