Saç Rengi ve Saç Boyama Siyahtan açıcısız dönme maceram (resimli)

LadyEvil

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2011
14.225
112
158
İzmir
Saçlarımı uzuun yıllar siyaha boyayan biri olarak
artık başka renkler denemek istediğim için siyahtan kurtulmaya karar verdim
Açıcı kullanmayı çoğu kez düşündüm
fakat yıllarca boyanmış,yıpranmış ve ince telli saçlarımın kopmasından korktuğum için bir türlü cesaret edemedim
Ben de doğal renk soldurma yöntemleriyle,yavaş yavaş daha açık renklere boyayarak daha açık bir renk elde etmeyi başardım
Ama siyahtan açıcısız dönmek için sabır ve zaman gerektiğini de belirteyim
Bir anda dönmek sadece açıcı kullanarak olur ve saçlar çok fazla yıpranabilir

Saçımın kendi rengi açık küllü kumral ;
$2.webp

Üzerine birkaç sene boyadığım mavi siyah;
$Ladч ЄviL (115)-1.webp

Daha sonra siyah hint kınası ve siyah boya;
$Ladч ЄviL (229)-1.webp

Bu saç rengi aktıktan sonra kullandığım lacivert boya;
$03092011912.webp

Bundan sonra saç rengimi açmaya karar verdim :31:
Sık sık beyaz sabun ile yıkadım saçlarımı
Daha sonra kepek şampuanı kullandım rengini soldurmak için
Sık sık saçlarımı yıkadım ve çok fazla saç kremi kullandım

Bu arada yıpranan saçlarım için saç bakım yağları kullandım
Aktarlarda satılan içinde saça iyi gelen birçok yağ bulunan bir karışımı kullanıyorum
Bu yağ bakımları da saç boyasını soldurdu
Sonuç olarak saç rengim;
$211020111069.webp
$211020111070.webp
$171020111052.webp

Daha sonra şampuanımın içine çamterebentin ekledim
Bu da saç rengimin açılmasını sağladı
Resimde de görüldüğü gibi lacivert aktıkça kızıl-mor bir renk aldı (kendi saç rengim üzerinde mor,siyah boya üzerinde kızılımsı bir koyu kahve oldu)

Ben de rengi biraz daha kırmak ve kızıllıkların azaltmak için tüp boyaların ekstra açıcı serisinden yoğun küllü çok açık sarı renklerini aldım ve boyadım
Boyaların marka ve numalararı :

Akos Süper Açıcı Seri S.10 GÜMÜŞ
Lilafix 911.2 Ekstra Açıcı Viyole Sarı

$071120111116.webp

Boyadıktan sonra sonuç;
$071120111126.webp
$071120111120.webp
$071120111119.webp

Şuanda saçlarım bu şekilde
Daha birkaç gün sonra bir kez daha boyayacağım ve yazmış olduğum uygulamalara devam edeceğim
Renk baya bir açılmış durumda yoğun küllü almamın sebebi kızıllıkları biraz azaltabilmekti fakat hala kızıl yansımalarım var
Umarım tekrar boyadığımda tamamen kurtulurum
Bir sonraki boyamamda igora 0.22 turuncu azaltıcı da ekleyeceğim boyaya
Sonucu yazarım
Sorunuz olursa sorabilirsiniz yardımcı olurum :71:

Son düzenleme:
tebrikler bende siyahtan kuaförde açıcı ile kurtuldum derken saçlarımı kaybettim yaktım döktüm falan senelerce kendine gelemedi allaha şükür şimdi belime geliyor ve çok sağlıklılar açıcıya ve siyaha tövbeliyim . yararlı olur siyahtan dönmek issteyenlere sizin tecrübeniz şimdiden kolay gelsin herkese :):49:

tebrikler bende siyahtan kuaförde açıcı ile kurtuldum derken saçlarımı kaybettim yaktım döktüm falan senelerce kendine gelemedi allaha şükür şimdi belime geliyor ve çok sağlıklılar açıcıya ve siyaha tövbeliyim . yararlı olur siyahtan dönmek issteyenlere sizin tecrübeniz şimdiden kolay gelsin herkese :):49:

Ben de açıcı kullanmayı düşündüm ama bir türlü cesaret edemedim
Biraz sabır istiyor ama sonuçta saçımı yıpratmadan siyahtan dönmeyi başardım :)

sabrınızdan dolayı tebrik ediyorum gerçekten :)

teşekkür ederim :71:
en son koyu renge eylül ayının sonlarında boyamıştım
1-1.5 ay kadar bir süre sonra tamamen dönebildim siyahtan

güzel açılmış canım..

Ayy iyi sabretmişsin valla. Ben üşenirim bunları yapmaya :1:
2 sene önce bilinçsizlik tabii, saçımı açtırıp karamele boyatmıştım aktıkça iğrenç bi renk oldu 1 ay sonra siyaha boyadım kendi saçım koyu kahve tabi. Şanslıymışım ki yanma, yıpranma falan olmadı bende.

güzel açılmış canım..

Teşekkür ederim :71:
biraz daha bekledikten sonra tekrar boyayacağım sarıya kadar açmak istiyorum

Ayy iyi sabretmişsin valla. Ben üşenirim bunları yapmaya :1:
2 sene önce bilinçsizlik tabii, saçımı açtırıp karamele boyatmıştım aktıkça iğrenç bi renk oldu 1 ay sonra siyaha boyadım kendi saçım koyu kahve tabi. Şanslıymışım ki yanma, yıpranma falan olmadı bende.

Ben yıllarca siyaha boyadığım için en az 2 kere açmam gerekirdi saçlarımı
Hatta açık sarı için 3 kere
Saçlarım buna dayanamazdı sabretmek zorundaydım yani :1:

saçın alacalı bulacalı olmuş ama olsun. istediğimiz rengi yapmak için hepsi heyecan veriyo bu yolda.
dışarıya çıkarken napıyosun mesela renk farklılıkları varya saçında o bakımdan.
senin doğal saçın zeten açık sarı renk değilmiydi birde? bence uzamasınıda bekleyebilirdin gerçi bayagı zaman alırdı
ama beklemeyi tercih etmedin galiba
bide çilek kırmızısı istiyodun yanlış hatırlamıyosam
açık sarıya kadar açma sebebin üstüne o rengi atmak içinmi?
tepemizde saç olduktan sonra uğraşmak bile çok eğlenceli :)

saçın alacalı bulacalı olmuş ama olsun. istediğimiz rengi yapmak için hepsi heyecan veriyo bu yolda.
dışarıya çıkarken napıyosun mesela renk farklılıkları varya saçında o bakımdan.
senin doğal saçın zeten açık sarı renk değilmiydi birde? bence uzamasınıda bekleyebilirdin gerçi bayagı zaman alırdı
ama beklemeyi tercih etmedin galiba
bide çilek kırmızısı istiyodun yanlış hatırlamıyosam
açık sarıya kadar açma sebebin üstüne o rengi atmak içinmi?
tepemizde saç olduktan sonra uğraşmak bile çok eğlenceli :)

Malesef öyle oldu :31:
Ama ben laciverte boyamadan önce diplerim iyice çıkmıştı
O yüzden aktıkça diplerimdeki lacivert mora döndü geri kalan boyalı yerler kızılımsı bir kahve oldu
O yüzden de renk açıldıkça renk farklılıkları daha belirgin oldu
Açıcı kullansaydım da açıklı koyulu olacaktı büyük ihtimalle

Şuan beklemedeyim kızıllıklar renk farklılıkları yaratıyor onları da küllüyle gidermeye çalışıyorum
Bir daha boyayacağım aynı renge
Saçlarım çok uzun ve kestirmek istemiyorum o yüzden çok uzun zaman beklemek zorunda kalacaktım ve üstler sarı altlar siyah dolaşmak istemedim :1:
Çilek kırmızısıya ya da bakır kırmızı istiyorum
Sarıya kadar açarsam tam istediğim rengi elde ederim o yüzden iyice açmak niyetindeyim

Son düzenleme:
bende çok heyecanlıyım çok az kaldı açık sarı yapmaya
saçlarımı çohhhhhhhh sefiyorummmmm:emir_bebek:

1-1.5 ayda saçlarını kaç kere yıkadın ki?? ve bakımları?? bayağı açılmış rengi:53:

saçının doğal renginde kızıl boyarsan ne kadar harika bir renk çıkar, çok açık sarıymış ne güzel:97:

Son düzenleme:
mavi siyahtan bu kadar açılması mucize bence ben neler çekmiştim hala arada bir yine boyayasım geliyorda vazgeçiyorum mayıs sonu gibi bakır kızıla boyatmak istediğim için bende en son eylülde boyamıştım saçlarımı kızıl geceydi sanırım şimdi bakır kahve oldu aralardaki balyajlarım ise çok koyu bir bakır... mayısa kadar bende saçımı bu kadar açabilirmiyim ki boya kullanmadan? doğal saç rengim siyaha yakın bakır kızıl için kuaföre gideceğim ikinci boyamayı ise kendim yapmayı planlıyorum ama yinede saçlarımı açmaları lazım sanırım en azından o zamana kadar biraz açılmasını sağlarsam çok iyi olur

Son düzenleme:
1-1.5 ayda saçlarını kaç kere yıkadın ki?? ve bakımları?? bayağı açılmış rengi:53:

saçının doğal renginde kızıl boyarsan ne kadar harika bir renk çıkar, çok açık sarıymış ne güzel:97:

Günaşırı yıkıyorum saçlarımı
Yağ karışımını her banyodan sonra yapmıyorum ama bir gün yapmazsam diğer gün mutlaka yapıyorum
Evet şimdiki aklım olsa hiç boyamazdım koyu renge :31:

mavi siyahtan bu kadar açılması mucize bence ben neler çekmiştim hala arada bir yine boyayasım geliyorda vazgeçiyorum mayıs sonu gibi bakır kızıla boyatmak istediğim için bende en son eylülde boyamıştım saçlarımı kızıl geceydi sanırım şimdi bakır kahve oldu aralardaki balyajlarım ise çok koyu bir bakır... mayısa kadar bende saçımı bu kadar açabilirmiyim ki boya kullanmadan? doğal saç rengim siyaha yakın bakır kızıl için kuaföre gideceğim ikinci boyamayı ise kendim yapmayı planlıyorum ama yinede saçlarımı açmaları lazım sanırım en azından o zamana kadar biraz açılmasını sağlarsam çok iyi olur

Bence açabilirsin çamterebentini mutlaka dene
Saçlarını açsalar bile rengini kırmaya çalış o zamana kadar
Fazla bekletmezler açıcıyı saçında
Ben de mavi gibi mix tonlara dönersem benim açıcı kullanmam gerekecek
ama en azından açık bir renge ulaştım artık fazla yıpranacağını düşünmüyorum saçımın
Ben bir kere daha boyayacağım açık sarı bir renge daha da açılacak
Mayısa kadar sen de yazdıklarımı uygularsan baya açılır saçın
Arada ben de sıkılıp tekrar mavi siyaha boyamak istiyorum ama bu kadar ilerledim tutuyorum kendimi :1:

Son düzenleme:
Bence açabilirsin çamterebentini mutlaka dene
Saçlarını açsalar bile rengini kırmaya çalış o zamana kadar
Fazla bekletmezler açıcıyı saçında
Ben de mavi gibi mix tonlara dönersem benim açıcı kullanmam gerekecek
ama en azından açık bir renge ulaştım artık fazla yıpranacağını düşünmüyorum saçımın
Ben bir kere daha boyayacağım açık sarı bir renge daha da açılacak
Mayısa kadar sen de yazdıklarımı uygularsan baya açılır saçın
Arada ben de sıkılıp tekrar mavi siyaha boyamak istiyorum ama bu kadar ilerledim tutuyorum kendimi :1:

saçlarını boyaman dışında bütün bitkisel olanları yapıcam zaten saçlarımda dökülüyo ve uzamasını istiyorum sinemakide açıyormuş galiba saç rengini haftada 1 de onu yapıcam benimde ya çok koyu mavi siyah ve kızıl yansımalı siyahlar hoşuma gidiyor ya da bakırlar ve açık kızıllar en azından hevesimi alayım siyaha boyarsam bir daha kurtulamam mayısa kadar beklerim artık :( teşekkür ederim

Son düzenleme:
Sende benim gibi çok süre siyah kullanmışsın ..
Ben açmadım ama sürekli kestiriyordum saçlarımı. zamanla aktı ve kesildikçe gitti şu an .
Tekrar istiyorum ama cesaret edemiyorum artık ..
Bakır tonları harika gerçekten palette tarçın bakır yada yoğun bakır dene bence:31:
Bende ikisinden birini düşünüyorum..Ama boyasız saça kendi başıma nasıl tuttururum bilmiyoum ..

Saçlarını çok güzel açmışsın arkadaşım. Oryal le açılanın yarısı kadar zarar görmemiştir saçların .
Tebrik ederim seni. Umarım sabrının sonucu başarı olur :31:

saçlarını boyaman dışında bütün bitkisel olanları yapıcam zaten saçlarımda dökülüyo ve uzamasını istiyorum sinemakide açıyormuş galiba saç rengini haftada 1 de onu yapıcam benimde ya çok koyu mavi siyah ve kızıl yansımalı siyahlar hoşuma gidiyor ya da bakırlar ve açık kızıllar en azından hevesimi alayım siyaha boyarsam bir daha kurtulamam mayısa kadar beklerim artık :( teşekkür ederim

Sinamekiyi ben de duydum boyayı solduruyormuş ama henüz denemedim
Ben de siyahtan hala tamamen soğumuş değilim ama diğer renkleri de denemek istiyorum :31:

Sende benim gibi çok süre siyah kullanmışsın ..
Ben açmadım ama sürekli kestiriyordum saçlarımı. zamanla aktı ve kesildikçe gitti şu an .
Tekrar istiyorum ama cesaret edemiyorum artık ..
Bakır tonları harika gerçekten palette tarçın bakır yada yoğun bakır dene bence:31:
Bende ikisinden birini düşünüyorum..Ama boyasız saça kendi başıma nasıl tuttururum bilmiyoum ..

Saçlarını çok güzel açmışsın arkadaşım. Oryal le açılanın yarısı kadar zarar görmemiştir saçların .
Tebrik ederim seni. Umarım sabrının sonucu başarı olur :31:

4 yıl kadar boyadım siyaha
Hint kınası da kullandım bir kere
Ben boyamayıp kestirerek siyahtan kurtulamadım kendi saç rengim çok açık çünkü
Yarısı sarı yarısı siyah dolaşırdım :1:
Garnier bakır kırmızı denemek istiyorum çok güzel görünüyor
Ya da mavi yapacağım
Şuan saçlarım gayet sağlıklı oryal mahvederdi saçlarımı
Uçları çok kırılmış yıpranmıştı onları da kestirdim kurtuldum :29:

Garnierin bakır kırmızısını geçen sene yurtta bir arkadaşımla beğenip almıştık.
Aman Allahım hayatımın en büyük hatasıydı.
Saçlarımı açtım. Zerre yıpranma olmadan. Çok güzel bir sarı olmuştu. Neyse..
Boyadık bunu tenimden bir hafta çıkmadı ( saç diplerim yani)
Gece boyamıstık yattım havlu koydum bide yastığıma geçmesin diye.
Yastık kan gibi oldu 1, yatağım duavara yapısıktı duvar kaplama turuncu olmustu.
Her yıkamamda da acayip derece de aktı. sanırsın biyerimi kestim akıyor :)
kesinlikle bu rengi syosstan yap. yada palettenin tarçın bakırına daha koyu bir kızıl accık ekle.
Bu iğrenç boyadan iyi olacağı kesindir.

Son düzenleme:
Garnierin bakır kırmızısını geçen sene yurtta bir arkadaşımla beğenip almıştık.
Aman Allahım hayatımın en büyük hatasıydı.
Saçlarımı açtım. Zerre yıpranma olmadan. Çok güzel bir sarı olmuştu. Neyse..
Boyadık bunu tenimden bir hafta çıkmadı ( saç diplerim yani)
Gece boyamıstık yattım havlu koydum bide yastığıma geçmesin diye.
Yastık kan gibi oldu 1, yatağım duavara yapısıktı duvar kaplama turuncu olmustu.
Her yıkamamda da acayip derece de aktı. sanırsın biyerimi kestim akıyor :)
kesinlikle bu rengi syosstan yap. yada palettenin tarçın bakırına daha koyu bir kızıl accık ekle.
Bu iğrenç boyadan iyi olacağı kesindir.

Garnier hiç kullanmamıştım daha önce iyi oldu söylediğin :26:
Bakır kırmızı yapacak olursam kullanmam asla
2 rengi karıştırıp kullanırım teşekkürler bilgilendirdiğin için :71:

Back
X