sıyıracam artık yardım edermisiniz :(

aresim

prensesim ben !
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2008
362
3
96
42
Samsun
arkadaslar bundan 15 gün önce kollarım kabarmaya basladı hemen aile hekimligine gittim dr. allerji dedi ve ilaç yazdı (ben küçükkende tatlı yumurta domates süt gibi gıdasal ürünleri fazla tükettiğimde hemen allerji olurdum) bunun için benimde aklıma baska bişi gelmedi ilaçları 1 hafta kullandım sanki geçiyor gibi oluyor yok tekrar baslıyorum kabarmaya allahım belki siz okurken ne var bunda diyosunuzdur ama cidden cok kötü bişi yaa mafoldumben sonra dr. karaciğer fonksiyon tetkiklerimi istedi gittim onuda yaptırdım yok ondada bişi cıkmıyor değerler normal.. dr. en sonunda beni cildiyeciye yönlendirdi gittim cildiyeci bana seni böcek ısırıyor dedi nasıl dedim evde hayvan besliomusun dedi köpeğimiz vardı ama verdik dedim pire ısırması bu dedi :delphin: offf allah'ım cok utandımm yaa
ya vallahi aslında cok titiz biriyim gece ewe 10 da girdiğim halde siler süpürürüm dinlenerek yattıgımı bilmem
pire tozu aldım yatak odamı salonumu mutfagımı koridorumu hep ilaçladım hatta bizim odaya abarttım kokudan içeri girilmiyor 2 gündür salonda koltukta yatıyoruz ve ben hala kabarıyorum ne yapacam ben daha yaa
hiç başına gelen var mı ben bundan nasıl kurtulcam artık sıyırma noktasındayım nasıl kurtulcam bu pireden :((

canım bikere bizimde olmuştu abim nişanlıydı ozaman nişanlısı yurtdışındaydı onlar gelmişti bize onlar geldikten sonra abim annem ve yengem yengemin annesi acayip kaşınmaya başladılar halbuki annemde çok titizdi ve onlar gelmeden hiçbişi yoktu bi benle babamda yoktu galiba bizde ben okulda babamda devamlı işte olduğu için onlar hep iç içeydi sonra onlar gidince doktora bi gittilerki pire dedmiş doktor hepimiz şoka girdik sonra bi toz vermiş doktor bide annem bütün nevresimleri felan evdeki nerdeyse her şeyi yıkadı o tozu döktü sonra hemen geçti zaten korma bence öle abartacak bişi yok galiba yengengil getirdi ama tabi onlarada demedik ayıp olur diye ama korma olabilir bunun temizlikle titizlikle alakası yok belki birinden geçmişti eve gelen giden yada bişi aldıysan ondan gelmiştir...

benimde aklıma geldi ilaçlatmak ama ben evden sabah saat 9 da cıkıyorum gece 10 bazen 11 de giriyorum evim sehir içine uzak pazar günü artık ilaçlama yapan bulursak bu dediğiniz aklımda ama sürekli endişe içindeyim bir yerim kasınıyo sanki üstümde bişe geziyor gibi cok bunaldım ve tiksiniyorum camasır yıkıyorum havalar soguk yagmur da yagıyor dısarı asamıyorum evin içine askılıga asıyorum ya diyorum üstlerine sıcrıyorsa offf gece hiç uyku yok sürekli kalkıyorum acıyorum yorganı pire arıyorum eşimde hiç bişi yok o uyuyor mışıl mışıl bana gelen nasıl ona gitmiyor onuda anlamadım

canım stresden sıkıntıdan dolayı dökülen kurdeşen geldi benim aklıma..
olabilirmi acaba?

çok geçmiş olsun canım,
bunda utanılacak bişey yok, hepimizin başına geleblir
temizlikle pislikle de alakası yok emin ol.
eşim dr , birkaç yıl önce çalıştığı polk. civarında öğrenci servisi ile bir araba hafif çarpışmış
ve öğrencileri kontrol amaçlı eşimin oraya getirmişler.
ve çocuklardan biri sürekli kaşınıyormuş, eşimin de dikkatini çekmiş muayne etmiş
ve bu çocukta uyuz var demiş. velisi acayip tepki göstermiş. zengin bir aileymiş sanırım.
eşimle tartışmış hatta. benim çocuğumda olmaz öyle birşey, biz çok temiziz falan.
eşim de temizlikle alakası yok bunun hanfendi, çocuğa biryerden geçmiş işte demiş.
inanmamışlar eşime, eşimde cildiye uzmanına falan da gösterin o zaman demiş.
gerçekten de çocuk uyuzmuş, cildiye uzmanı da onaylamış. sonra gelip eşimden özür dilemişler hatta.

yani demek istediğim temizlikle, zenginlikle alakası yok,
senin köpeğin birşekilde bırakmış eve bu pireleri ve bu hayvancıklar çabuk ürer.
sen ne kadar temizlesen de tamamen gitmez. doktorun verdiği tozu kullan ve evi de ilaçlat bence.
ama çok da kafaya takma Allah başka dert keder vermesin canım.

işyerinde de olabilir eşine gelmiyorsa.
Evden eminsen ilaçlat,işyerindeyse de ilet yetkililere.
Pire ısırması beterdir,küçkken evimizin bodrumunda saklambaç oynardık,beni de ısırmışlardı,feci kaşınır.
Geçmiş olsun,savaşın zaferle son bulsun.
Pirelere ölüüüüm!!!

Bu döküntülerle beraber kaşıntı da var mı?
Geçtiğimiz kış aynı şeyleri ben yaşadım.
Her seferinde acilde iğne yaptılar, nırmale dönüp eve geldik.
Ama bir sonrası daha kötü oluyordu. Düşünüyorum farklı yediğim
hiç birşey yok, evimizde hayvan beslemiyoruz. Tahlillerde birşey
çıkmıyor... Çok zor günler yaşadım. En son Üniversite hastanesine
gittik. Yaşadığım durumun üretiker (kurdeşen) olduğunu söyledi dr.
Yaşadığım durumun adını bile bilmek beni rahatlatmıştı.
Dr verdiği ilaçları düzenli bir şekilde kullandım ve 1 hafta sonra
tamamen yileşti herşey. Çok şükür bir daha da yaşamadım.
Uzman bir cilt dr giderseniz inşallah çözüm bulursunuz.
Geçmiş olsun.

canım evimde iki köpeğim var. zaten bilinçli her hayvan sahibi gibi sende ona pire kene tasması yada spot damla kullanmışsınmdır düzenli olarak. o yüzden köpekten plabiliceğini sanmam. bu aralar sinir sıkıntı üzüntü yaşıyorsan ondan olabilir.

Aklıma üni yıllarım geldi. ünide okurkenken evimiz bodrum kattaydı ve nasıl oluyorsa pire olayımız çok olurdu. sanırım apartmanın içinde dolaşan kediciklerden geliyordu ama korkmna gerek yok canım. eger bu pireyse pireler insanlarda uzun durmuyor. emin ol bir yada iki haftaya kadar bişey kalmaz. hepsi gider. eger bir iki hafta sonra kasıntı ve ısırıgın devam ederse o pire değildir. çünkü pireler insan vücudunda barınamıyor için rahat olsun.

Back
X