• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız ??

Canım evin geçimini sağlamak,iyi bir evde oturmak senin görevin değil,anne babanın görevi..Senin de bir hayatın olacak ileride sonuçta.Ailene ne kadar yardım yapabilirsin ki..Tabiki lisans eğitimini tamamlamalısın..Benim fikrim bu yönde...

Arkadaşlar maddi durumu kötü olan bir ailenin kızıyım ve düzeleceği yok bu durumun yıllardır böyle. Üstelik babam içki sigarası olan biri önceki konularımdan bilirsiniz. Ve evimiz çok küçük yıllardır ilerde güzel bir evimiz olup iyi bir hayat yaşamak umudu içindeym. Üniversite okuyorm 2 yıllık ve bu son yılım bu yaz mezun olacağım. Şimdi size sorum sizce okula devam etmek için dgs ye girip sansımı denemeli ve 4 yıllığa mı tamamlamalıyım ilerki kariyerim için bu demek olurki ailem hala aynı durumda olacak birkaç yıl daha çünkü ben para kazanmadan düzene giremicez .. :( yoksa kpss mi denemeliyim bu sınava girenlerden bilgi istiyorum kolaymı zor mu kalan süreçte hazırlanabilirmiyim diye. Diğer seçenek okul bitince iş aramak ve biryere girip çalışmaya para kazanmaya mı başlamam doğru olur ? Çünkü artık çok sıkıldım bende güzel bir evde kendi odam olan bir evde yaşamak istiyorum. Bunları yapsam da babamın bir sigortası bile yok ilerde ben evlensem ne yapacaklar onuda bilmiyorum ne gibi yatırım yapabilirim nolur bana bir akıl verin büyüklerimm .. :(

bir abla olarak dileğim hem kpss hem dgs kapısını zorlaman
hem okuyup hem çalışan bir sürü insan var
ama ikisi birden olmuyorsa dgs derim ben
ailenin yükünü almak için henüz çok gençsin

bu arada kpss önlisans sınavı daha kolay sanırım. önlisans diplomasıyla atanırsın inşallah okul bitince de ünvan değişkliği alırsın
araştır iyice kadroları bölümüne dair ne kadar alım var diye
v umutsuz olma Allah büyük her sıkıntının ardı ferahlıktır

Bende senin gibiyim. Maddi açıdan orta halli olmanın yanı sıra bi' de boşanmış aile çocuğuyum. Yani yarın bi' gün evlensem kimseden bir şey bekleyemeyeceğim sonuçta herkes maaş alıyor ama kendi evine gidiyor o para. Ben 4 yıllık bölümde okuyorum. İkinci üniversitem de var. Annemle iddialaşmak için kpssye girmiştik, hatta boşu boşuna para verdik diye hayıflanmıştık kayıt sonrası ama ben beklediğimden çok daha yüksek bir puan aldım. Zira mezun olalı yıllar oldu ama annem de. Okuluma devam ediyorum şu an. Ancak devlet memuru olma durumum var. O zaman okuyup da sevmediğim bölümümü bırakacağım. Çünkü iki diplomamı aldığım zaman da kalkıp holding vermeyecekler bana, memur olursam tekini bitirsem yetecek. :9:
Bence sende benim gibi yap. Kpssye girdin mi? Girmediysen gir ama okulunu bırakma. Daha doğrusu dört yıla uzat. Sonuçta iki yıllık mezunlar lise mezunu muamelesi görüyor iş hayatında. Zaten kpss öyle atla deve değil. Okuluna da devam et, kpssye de gir. :34:

Babamdan çok bunaldım canım ya kurtulmak istiyorum belki de ondan.. Bu saatte gidip içki aldı geldi yine zaten hepte işsizdir.. Bıktım ondan , namaz filan kılıyordum ki artık töbe haşa Allah a karşı gelir isyan eder oldum bazen hiçbirşey gözümde olmuyor. Dayancak gücüm kalmıyor bir insan bu kadar mı öküz olur afedersiniz ama düşüncesiz akşama kadar evde sigara içip duran başımın ağrısını takmayan, aldığı 3 kuruşu içkiye veren. Nasıl olsa ben eşeğim calısıyorm haftasonu ihtiyacımı karsılıyorum rahat o da tabi Allah bunların hesabını sorar inşaallah oondan herseye rağmen babam tabiki birşey olsa yine üzülcem ama çektirdiklerinden de bıktım anneme bize yeter

canım kpss ye mutlaka gir biran evvel sağlam bi işin olsun.hiç olmazsa maddi sıkıntı yaşamazsın.ama dgs yi de asla ihmal etme.biraz zor olacak belki ama 2 yıl sıkarsın dişini hem okur hem çalışırsın.ondan sonra çok daha rahat olursun inşallah.babanı da Allah ıslah etsin.zaten iyi anne babalara bakarsın evladıyla yorulur.sorumluluk sahibi böyle gençler de ebeveynleriyle.Allah yardımcın olsun.

Bana göre hem kpss ye hemde dgs ye gir. Ama iki sınavda zor. Dgs sınavla çok az kişi alıyor ki genelde okul birincileri girebiliyor. Düşün mesela 1 üniversite bir bölüme sadece 1 yada 2 kişi alıyor. Yani dgs cidden çok zor. Ama belki o bir kişi sende olabilirsin. Kpss sınavına gelincede nerde oturuyorsun bilmiyorum ama büyükşehirde bir yerde kpss kazanmak hele ki bu torpil olayları ortadayken zor.
Ben senin yerinde olsam Kpss ye ağırlık verirdim. Olurda kazanırsan iş sahibi olup maaşınıda tıkır tıkır alırsın. Açıköğretim ile de 3.sınıftan devam eder 4 seneliğe tamamlardım. Hem okumuş hemde çalışmış olursun. Tabi bu benim görüşüm.

Back
X