Siz bizim yerimizde olsaydınız ne yapardınız?

Dilacq

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2010
97
0
611
Balıkesir
Arkadaşlar öncelikle benim konumun yeri burası mı bilemiyorum ama en uygun buraya yazılır diye düşündüm yanlışsa düzeltirseniz sevinirim...Büyük abim 2010 yılında evlendi..yengemle ve abimle ilgili çok büyük sorunlarımız oldu ama detaylara girmek istemiyorum bir şekilde hallettik..Yani ben öyle zannediyorum ama bazen öyle şeyler oluyorki o günlerin acısını çıkarmak için inadına mı yapıyorlar diyorum..En çok kafama takılan konu da yengemin ablasının haftada bir gelip en az 3 gün bizde kalması...En az diyorum bazen 5 gün bile kaldığı oldu..Çocuklarıda geliyor ve inanır mısınz evi başımıza yıkacak kadar gürültü yapıyorlar gece 1 lere kadar susmak bilmiyolar kürt kökenliler sürekli kürtçe konuşuyolar biz alt katta olduğumuz için herşey çok net duyuluyor.Mesela bugün yine geldiler annem hastaydı acilden yeni geldik 2 gündür kadın uyku uyumadı yengem de abimde biliyor çocuklrı susturmuyolar. Anlıycağınız bıktık artık 3 yıldır böyle öncede misafirdir diyoduk ama artık biz kendi evimizde misafir olduk..Bugün babam konuşacak onlarla ama aslında onların durumun farkına varmalarını isterdik. Allah aşkına bir fikir verin ne yapmamız lazım

Arkadaşlar öncelikle benim konumun yeri burası mı bilemiyorum ama en uygun buraya yazılır diye düşündüm yanlışsa düzeltirseniz sevinirim...Büyük abim 2010 yılında evlendi..yengemle ve abimle ilgili çok büyük sorunlarımız oldu ama detaylara girmek istemiyorum bir şekilde hallettik..Yani ben öyle zannediyorum ama bazen öyle şeyler oluyorki o günlerin acısını çıkarmak için inadına mı yapıyorlar diyorum..En çok kafama takılan konu da yengemin ablasının haftada bir gelip en az 3 gün bizde kalması...En az diyorum bazen 5 gün bile kaldığı oldu..Çocuklarıda geliyor ve inanır mısınz evi başımıza yıkacak kadar gürültü yapıyorlar gece 1 lere kadar susmak bilmiyolar kürt kökenliler sürekli kürtçe konuşuyolar biz alt katta olduğumuz için herşey çok net duyuluyor.Mesela bugün yine geldiler annem hastaydı acilden yeni geldik 2 gündür kadın uyku uyumadı yengem de abimde biliyor çocuklrı susturmuyolar. Anlıycağınız bıktık artık 3 yıldır böyle öncede misafirdir diyoduk ama artık biz kendi evimizde misafir olduk..Bugün babam konuşacak onlarla ama aslında onların durumun farkına varmalarını isterdik. Allah aşkına bir fikir verin ne yapmamız lazım

hani akraba oldunuz yaa ondandır pişkinliği yüzsüzlüğü..ben hiç tahammül edemem kovarım valla..misafirlikte bir yere kadar..dış kapının mandalının ne işi var hanemde..

anlamadım ki ben :26: siz alt katta, onlar üst katta mı oturuyor? yoksa aynı evde mi oturuyorsunuz?

biz giriş katındayız onlar bizim üst katımızda oturuyor ama yaptıkları gürültü sanki bizim evde yapılıyormuşcasına çok...Anlatabilmişimdir umarım saygısızca yapılan davranışlar var

çok basit ya siz başka eve taşınacaksınız yada abinleri başka eve çıkaracaksınız
hani bir atasözü vardır nerde çokluk orda b.kluk diye gerçekten de öyle

anladığım kadarıyla üst kat abinizin evi, alt kat sizin eviniz. ben "bizim eve geliyorlar" deyince şaşırmıştım çünkü, şimdi anladım :)

aslında eğer orada yengeniz ve abiniz oturuyor ise, gürültüyü azaltmalarını istemekten başka yapacak çok birşeyiniz var gibi görünmüyor.. neticede kendi misafirleri, ama ne kadar sinir bozduğunu tahmin edebiliyorum :44:

anladığım kadarıyla üst kat abinizin evi, alt kat sizin eviniz. ben "bizim eve geliyorlar" deyince şaşırmıştım çünkü, şimdi anladım :)

aslında eğer orada yengeniz ve abiniz oturuyor ise, gürültüyü azaltmalarını istemekten başka yapacak çok birşeyiniz var gibi görünmüyor.. neticede kendi misafirleri, ama ne kadar sinir bozduğunu tahmin edebiliyorum :44:

Zaten gelmeyin demek değil niyetimiz gelen misafir misafirliğini bilmek zorunda bu kadar gürültü yapmaması gerekir çok yanlış bence ben şahsen rahatsız olduklarını fark ettiğim insanların evinde kalmak dahi istemem gelsem bile günü birlik gelip tekrar evime dönerim olması gereken bu değil mi? tamam benim evimde kalmıyorlar ama üst kat bile olsa ses geliyo sonuçta bunları düşünmeleri gerekir.

Vaktinde sorun yaşamışsınız zaten. Ben olsam ne mi yapardım? Kapı çalınca bakardım dürbünden bunlar mı gelmiş?

Açmazdım kapıyı. Bir iki, bir iki bir daha gelmezlerdi herhâlde. Babamı yüzgöz etmezdim yani...

Bir kere yengemizin ablası size degil, kardesinin evine geliyor. İster ayda bir gelir, ister hergün gelir. Bu abiniz ve yengenizden baska kimseyi ilgilendirmez, orası onların evi. Kürt kökenliler sürekli kürtçe konuşuyorlar ne demek hem, yani siz gürültüden degil de insanların kendi dillerinde konuşmasından rahatsızsiniz gibi sanki. Burada sizi ilgilendiren tek konu gürültüden rahatsız olmanız, bunu da çıkar uygun bir dille söylersiniz. Diğer durumlar sizi ilgilendirmez. :19:

Son düzenleme:
Bir kere yengemizin ablası size degil, kardesinin evine geliyor. İster ayda bir gelir, ister hergün gelir. Bu abiniz ve yengenizden baska kimseyi ilgilendirmez, orası onların evi. Kürt kökenliler sürekli kürtçe konuşuyorlar ne demek hem, yani siz gürültüden degil de insanların kendi dillerinde konuşmasından rahatsızsiniz gibi sanki. Burada sizi ilgilendiren tek konu gürültüden rahatsız olmanız, bunu da çıkar uygun bir dille söylersiniz. Diğer durumlar sizi ilgilendirmez. :19:

dil konusundan rahatsız olabilir .kürtce olsun rusca olsun kaba diller ve bu dilleri konusanlar yüksek sesli konusur genelde ve bu dillere alılışık olmayanları hakkten rahatsız edebilir...bnm üst komsumun gelinleri rustu yaz boyu bnmde kafam şişerdi kapılar acık..ben bi yere gideyim 1 gece kalamam nası rahat ediyo bu insanlar anlamadım yahu

dil konusundan rahatsız olabilir .kürtce olsun rusca olsun kaba diller ve bu dilleri konusanlar yüksek sesli konusur genelde ve bu dillere alılışık olmayanları hakkten rahatsız edebilir...bnm üst komsumun gelinleri rustu yaz boyu bnmde kafam şişerdi kapılar acık..ben bi yere gideyim 1 gece kalamam nası rahat ediyo bu insanlar anlamadım yahu
evet hem bahsettiğiniz durumdan dolayı hemde sadece kendi evlerinde değil bizim yanımızdada konuşuyorlar kaç kere söyledik biz o dili bilmiyoruz lütfen bizim yanımızda bari türkçe konuşun diye ama nafile hala aynı şekilde devam ediyolar hemde yetmezmiş gibi kendi evlerinde de bunu bağıra çağıra yapmaya başladılar :( yani anlayacağınız sorun kürtçe konuşmaları değil sorun gizli konuşacakları olduğu zaman kürtçe konuşmaları. Kim olsa rahatsız olur siz olmaz mısınız? belki benim hakkımda konuşuyolar, nerden bilicem bunu..

konu sahibi ,kürt diye belirtmeniz ayrımcılık göstergesi madem o kadar rahatsızdınız abinize almayacaktınız kürt diye.ben bunu anlarım rahatsızlığınızdan.ev,sizin eviniz değil isterlerse hergün gelirler.gürültü yapıyorlar diye rahatsız olabilirsiniz ama kürtçe konuşuyorlar diye rahatsız olamazsınız.benim de karadenizli komşularım lazca konuşuyor dillerini anlamıyorum diye konuşmamalarını isteyemem,buna hakkım yok ki...tek haklı olduğunuz konu gürültü yapmaları. bunu da siz,babanızı karıştırmadan çözebilirsiniz...:6:

Son düzenleme:
gurultu gercekten tahammul edemedıgım bırsey..altında oturanları dusunmek zorundasın...benım ustkatımdakı komsuya torunları geldıgınde aman Allahım o nasıl bır gurultuu.. yanı cocuklar Allah vermesın özurlu olur..ya da 2-3 yasında olur laf anlamayacak yastadır o ayrı ama aıle cocuga sus der cocuk edepsız arsızdır o ayrı...koca cocuk hoplaya zıplyaa yok ben yanı komsuluk hakkı coook oenmlı bırsey....

ama ben onlara sıze sunlar gelsın bunlar gelmesınn dıyemem buna hakkım yok sadece benı ılgılendıren kısım gurultu ve onu da konusarak hallettıgımızı umuyorum...

bence canım sızde sakın dılle konuyu ızah edın..rhatsızlıgınızı belırtın..annenızın kafasının kaldırmadıgını daha ozenlı davranmaları gerektıgını soyleyın...ama ablasının gelıp gıtmesıne 3 gun kalmasına karısma hakkınız asla yok...
bır de kadın muhabbetıne bence babanızı karıstırmayın...

Son düzenleme:
konu sahibi ,kürt diye belirtmeniz ayrımcılık göstergesi madem o kadar rahatsızdınız abinize almayacaktınız kürt diye.ben bunu anlarım rahatsızlığınızdan.ev,sizin eviniz değil isterlerse hergün gelirler.gürültü yapıyorlar diye rahatsız olabilirsiniz ama kürtçe konuşuyorlar diye rahatsız olamazsınız.benim de karadenizli komşularım lazca konuşuyor dillerini anlamıyorum diye konuşmamalarını isteyemem,buna hakkım yok ki...tek haklı olduğunuz konu gürültü yapmaları. bunu da siz,babanızı karıştırmadan çözebilirsiniz...:6:

kusura bakmayın ama ben kürt diye bir ayrımcılık yapmadım kürtçe konuşuyor dedim ikisi çok ayrı şeyler..Ben farklı dille konuşulmasına karşıyım sonuçta burası türkiye cumhuriyeti ve resmi dil türkçedir. Yanılıyor muyum ve ben kürtçe bilmiyorsam ve türkiyedeki insanların çoğunluğu türkçe konuşuyorsa o bana saygılı olmak zorunda ben ona değil..lütfen empati yapın sizin yanınızda başka biriyle başka bir dilde konuşsaydım ne hissederdiniz hemde bunu bağıra çağıra yapsaydım. Art niyet sezmiydiniz hiç mi yahu bu insanlar ne konuşuyor diye merak etmez miydiniz.

gurultu gercekten tahammul edemedıgım bırsey..altında oturanları dusunmek zorundasın...benım ustkatımdakı komsuya torunları geldıgınde aman Allahım o nasıl bır gurultuu.. yanı cocuklar Allah vermesın özurlu olur..ya da 2-3 yasında olur laf anlamayacak yastadır o ayrı ama aıle cocuga sus der cocuk edepsız arsızdır o ayrı...koca cocuk hoplaya zıplyaa yok ben yanı komsuluk hakkı coook oenmlı bırsey....

ama ben onlara sıze sunlar gelsın bunlar gelmesınn dıyemem buna hakkım yok sadece benı ılgılendıren kısım gurultu ve onu da konusarak hallettıgımızı umuyorum...

bence canım sızde sakın dılle konuyu ızah edın..rhatsızlıgınızı belırtın..annenızın kafasının kaldırmadıgını daha ozenlı davranmaları gerektıgını soyleyın...ama ablasının gelıp gıtmesıne 3 gun kalmasına karısma hakkınız asla yok...
bır de kadın muhabbetıne bence babanızı karıstırmayın...

yok zaten babamı karıştırmak bende istemem ama kendisi de artık rahatsız olmaya başladı akşam saatlerine kadar çalışıyor eve yorgun argın geliyor dinlenmek istiyor ama ne mümkün kaç kere uykusundan yukardakilerin sesleriyle irkilerek uyandığını bilirim. Kendisi çok iyi niyetli düşündüğü için bu zamana kadar belli etmedi belki farkına varırlarda dikkat ederler die ama gerçekten onun bile sabrını zorluyorlar. Ablasıdır tabiki gelecek ama saygı duymaları gerekir her konuda... sonuçta burası bizim hanemiz benim evime misafir gelmiyor diye saygısızlık yapmasına gerek yok.

Kusura bakmayinda siz kim oluyorsunuz insanlar istedikleri dilli konuşurlar. Bunun kararını verecek olan siz değilsiniz, rahatsız oluyorsanız ortamda bulunmazsınız olur biter, siz istiyorsunuz diye onlar konuştukları dillden vaz geçecek değiller.

Kusura bakmayinda siz kim oluyorsunuz insanlar istedikleri dilli konuşurlar. Bunun kararını verecek olan siz değilsiniz, rahatsız oluyorsanız ortamda bulunmazsınız olur biter, siz istiyorsunuz diye onlar konuştukları dillden vaz geçecek değiller.

lütfen üslübunuza dikkat edin bana siz kim oluyorsunuz diyemezsiniz, sizin de böyle demeye hakkınız yok. Benim yanımda ko-nu-şa-maz-lar kendi evlerinde konuşabilirler tabiki buna karışmaya hakkım yok zaten ama ses tonlarına dikkat ederek konuşmaları gerekir bağırarak değil. Anlatabilmişimdir umarım. Hem resmi dil türkçeyse ve türkçeyi çok güzel bi şekilde konuşabiliyolarsa benim yanımda tabikide türkçe konuşmaları gerekir bu bir saygıdır.Bir konu anlatırken Yarı kürtçe yarı türkçeyi karıştırarak konuşarak ne yapmaya çalışıyorlar amaç nedir ben anlayamadım anlaşılan siz anlamışsınız bana da açıklarsanız haklı bulupta özür dileyebilirim bnm gibi düşünen herkez adına..

Konu sahibi arkadaşımın laflarını, isteyen istediği yere çekmiş gibi geldi.
Pek tabi rahatsız olunacak bir durum..

Back
X