Siz bizim yerimizde olsaydınız ne yapardınız?

size en iyi ve en kesin öneriyi sunduk başka başka yerlerde yaşamak !
ama siz olumlu yada olumsuz hiç bir şey yazmadınız
sadece dilden yakındınız yok burası Türkiyeyse Türkçe konuşulmalı diyip kendiniz büyüttünüz olayı
bende kendimden örnek vererek anlattım anlamadıysanız bir daha anlatayım
bizimde kendi kültürümüze ait dilimiz var kendi dilimizi konuşuruz
dilimizi bilmeyen birinin yanındaysak Türkçe konuşmaya dikkat ederiz
ama ille de kendi dilimizden karıştırıyoruz
yoookk ama siz yengenizin ablası ''gizli şeyleri konuşmak iyi oluyor'' dedi diye ille art niyet arıyorsunuz
yaa iki kardeşin kendilerine özel konuşmaları olamaz mı ? herşeylerini size anlatmak zorundalar mı ?
neyse arkadaş Allah hayırlısını göstersin ailenize ve size huzur mutluluk versin ...

size daha öncede açıklama yaptım ama yne anlamak istediğinizi anladınız o yüzden bu konu hakkında konuşmak istemiyorum daha fazla. fakat Çözüm yolu sundunuz onu da açıklayayım madem....başka eve taşınmamız mümkün değil kendi evimiz sonuçta satma gibi bi düşüncemiz olmadı olamazda kaldı ki onlara kalkın gidin diyemeyiz buna hakkmız yok eğer ayrı evde yaşamalarını isteseydik yada onlar isteseydi annem babam kesinlikle ev yapmazlardı. Biz bir aileyiz ve iyi yada kötü bir şekilde geçiniyoruz ben sadece bu gürültü konusunda yardım istedim ne yapabilrim nasıl bir yol izlemeliyim sizdede böyle şeler oluyor mu gibisinden? ben eğer kötülemek isteseydim yaşadığımız farklı sorunları burda açardım ve inanın onları anlatsam beni suçlayan arkadaşlar aksini düşünmeye başlayacaklardı o kadar kötü muameleler haketmediğim halde yapıldı bana, ama geçmiş geçmişte kaldı ben geleceğimiz kötü olmasın diye sizlere danışmak istedim ama yanlış anlaşıldım gerçekten şaşkınım.

benim yargıladığım filan yok
aksine siz beni okumamakla yargılıyorsunuz
ben her yorumunuzu okudum ve ilkinde gürültüden sonrakinlerde
yok konuşmaları çok gırtlaktan geliyor bağırıp çağırıp konuşuyorlar
Türkçe konuşmuyorlar belki de hakkımda konuşuyorlar diye aksine siz insanları eleştirdiniz....
daha önceki yorumumdada dediğim gibi size ... mutluluklar ....

sizin amacınız yardım almak değil insanları kötülemek galiba değilmi? gibisinden cümle kullandığınız halde beni yargılamadınız öyle mi bu cümlenin başka nasıl bir anlamı olabilir peki? Benim bu amaçla konu açtığımı beni tanımadan kişiliğimi bilmeden nasıl anladınız. Ben her yorumum da farklı bişey yazmışım deyiminize göre..Bazı Arkadaşların sorduklarına cevap vermek adına yazdım çünkü olayın tek bir cümlesini önüme attılar gittiler o bazı arkadaşlar çözüm sunmadılar ki ben de ifade etmek adına konuyu anlatırken bahsetmediğim olaylarıda anlatarak açıklamak istedim. Neyse umarım anlamışsınızdır sizede mutluluklar.

sizin amacınız yardım almak değil insanları kötülemek galiba değilmi? gibisinden cümle kullandığınız halde beni yargılamadınız öyle mi bu cümlenin başka nasıl bir anlamı olabilir peki? Benim bu amaçla konu açtığımı beni tanımadan kişiliğimi bilmeden nasıl anladınız. Ben her yorumum da farklı bişey yazmışım deyiminize göre..Bazı Arkadaşların sorduklarına cevap vermek adına yazdım çünkü olayın tek bir cümlesini önüme attılar gittiler o bazı arkadaşlar çözüm sunmadılar ki ben de ifade etmek adına konuyu anlatırken bahsetmediğim olaylarıda anlatarak açıklamak istedim. Neyse umarım anlamışsınızdır sizede mutluluklar.

tamam 'kötülemek'' kelimesi yerine şikayet etmek yazmadığım için özür dilerim..
bu forumda ki bütün üyelerin hepsi birinden şikayetçi
kimi eşinden kimi kayınvalide ve kayınpederinden kimi görümcesinden eltisinden yengesinden
kimi kuzeninden kardeşinden annesinden babasından vs.
benimde anlatmak istediğim böyleydi malum konu bir derdim var bölümünde olduğu için

tamam 'kötülemek'' kelimesi yerine şikayet etmek yazmadığım için özür dilerim..
bu forumda ki bütün üyelerin hepsi birinden şikayetçi
kimi eşinden kimi kayınvalide ve kayınpederinden kimi görümcesinden eltisinden yengesinden
kimi kuzeninden kardeşinden annesinden babasından vs.
benimde anlatmak istediğim böyleydi malum konu bir derdim var bölümünde olduğu için

Peki sizi anlıyorum daha fazla meseleyi tatsızlaştırmayalım o halde size hayırlı geceler.

arkadaşım açıkçası ilk konunu okurken "bizim evde kalıyor" u okuyunca Allah Allah ne işi var ablasının sizin evde diye düşündüm
orası abinle yengenin evi canım.. sen onların yanında da böyle bizim ev bizim ev yapıyosan onlarda inadına böyle yapar gibime geldi açıkçası.. sende de azıcık görümcelik sezdim k.bakma...

Sizin eviniz değil sonuçta siz karışamazsınız siz evlenseniz eşinizin ailesiyle altlı üstlü otursanız sizin anneniz veya kardşleriniz gelmeyecek mi istediği zaman da gelebilir bence çocukların gürültüsü konusundada yengenizin ablası çocuklara hoplayın zıplayın aşağıdakiler rahatsız olsun diyecek değil ya çocuk işte belki ne kadar kızsalarda anlamayıp yapıyolardır hepimiz çocuk olduk..

ayrıca orası sizin eviniz de değil kusura bakma ama yengenin yerinde olsam belki bilerek bile yapardım onların yanındada bize geliyolar falan dyorsaann

arkadaşım açıkçası ilk konunu okurken "bizim evde kalıyor" u okuyunca Allah Allah ne işi var ablasının sizin evde diye düşündüm
orası abinle yengenin evi canım.. sen onların yanında da böyle bizim ev bizim ev yapıyosan onlarda inadına böyle yapar gibime geldi açıkçası.. sende de azıcık görümcelik sezdim k.bakma...

siz görümce görmemişsiniz ben etliye sütlüye asla karışmam...fakat bu yapılan davranışlar sadece beni değil ailemide etkiliyorsa tabikide tepki vericem ailemde biri hastayken acilde herkezin gözü önünde fenalık geçirip bayılmışken üstelik 2 gündür bir damlada uyumamışken evi başımıza yıkıcak kadar gürültü yaparlarsa susup oturmam mı doğru olan..peki siz de öyle bişeyle karşılaşırsanız öyle yapın o zman siz bilirsiniz ama ben katlanamıyorum ayrıca benim onların yanında bizim ev yaptığımı yada görümcelik yaptığımı nerden biliyorsunuz gördünüz mü gözlerinizle? ..konuyu ilk buraya yazdığımda Bizim ev dedim çünkü aile apartmanı olduğu için kestirmeden öyle söyledim uzun uzadıya yazmadım bir an için ama haklısınız eksik bir cümle oldu o konuda özür dilerim ama diğer msjlarımda bunu açıkladım soran arkadaşlara onlarda meseleyi anlayıp sağ olsunlar nasıl davranmam konusunda yardımcı oldular. Neyse yinede sizede yorum için teşekkürler iyi günler.

Son düzenleme:
siz görümce görmemişsiniz ben etliye sütlüye asla karışmam...fakat bu yapılan davranışlar sadece beni değil ailemide etkiliyorsa tabikide tepki vericem ailemde biri hastayken acilde herkezin gözü önünde fenalık geçirip bayılmışken üstelik 2 gündür bir damlada uyumamışken evi başımıza yıkıcak kadar gürültü yaparlarsa susup oturmam mı doğru olan..peki siz de öyle bişeyle karşılaşırsanız öyle yapın o zman siz bilirsiniz ama ben katlanamıyorum ayrıca benim onların yanında bizim ev yaptığımı yada görümcelik yaptığımı nerden biliyorsunuz gördünüz mü gözlerinizle? ..konuyu ilk buraya yazdığımda Bizim ev dedim çünkü aile apartmanı olduğu için kestirmeden öyle söyledim uzun uzadıya yazmadım bir an için ama haklısınız eksik bir cümle oldu o konuda özür dilerim ama diğer msjlarımda bunu açıkladım soran arkadaşlara onlarda meseleyi anlayıp sağ olsunlar nasıl davranmam konusunda yardımcı oldular. Neyse yinede sizede yorum için teşekkürler iyi günler.

neyse yengenle sorunu halletmişsin.. orasını görmemişim
ben sadece kullandığın söze takıldım.. diğer gürültü konusunda haklısın.. ben olsam kesinlikle çıkar kızardım
burada aile apartmanıyla alakalı o kadarrrr konu okuyoruz ki görümcem kv böle böle yaptı diye direk önyargı oluştu bende kelimelere bile takılıyorum
neyse çözülmüş sorunun.. inş. bir daha geldiklerinde böyle yapmazlar yine.. yaparsa da çık ablasına direk kız bence bu sefer..
ama "bizim ev" demeden :1:

neyse yengenle sorunu halletmişsin.. orasını görmemişim
ben sadece kullandığın söze takıldım.. diğer gürültü konusunda haklısın.. ben olsam kesinlikle çıkar kızardım
burada aile apartmanıyla alakalı o kadarrrr konu okuyoruz ki görümcem kv böle böle yaptı diye direk önyargı oluştu bende kelimelere bile takılıyorum
neyse çözülmüş sorunun.. inş. bir daha geldiklerinde böyle yapmazlar yine.. yaparsa da çık ablasına direk kız bence bu sefer..
ama "bizim ev" demeden :1:

anlıyorum gerçekten kaç gündür çok üzülüyorum annemin durumuna baya hastaydı hala daha tam iyileşmiş değil o yüzden aslında bu kadar tepkiliydim yoksa zaten ben kalkıpta kimseye git demem diyemem diyecek olsaydım 3 yıl önce derdim kimsenin ailesine karışamam ama annemin üzülmesine dayanamıyorum şimdi sinirle kalkıp bişey söylerim yada babam gidicekti zaten o da söyler sonra olaylar belki büyür diye korktuğum için buraya konu açtım belki benim durumumda olup yardımcı olanlar olur diye ama olayı çok farklı boyutlara getirenler oldu..Ben yinede herkese teşekkür ederim size de öyle iyi dilekleriniz için. Herkez herkezi yanlış anlayabilir önmli olan yanlışları düzeltmektir sizde öyle yapmışsınız çok sağolun. İnşallah tekrar edilmez diyorum bende şimdilik çok anlayış gösterdiler ama bakalım zaman ne gösterecek hatta dün akşam evimize geldiler büyük abim küçük abim yengelerim felan baya güldük eğlendik anneminde morali biraz yerine geldi çok mutlu oldum :) Ben zaten bunu istiyorum huzurlu olmak anlatabiliyorumdur umarım.

Son düzenleme:
en kavgasız çözüm oradan taşınmanız ve evi 5 .çocukluya kiraya vermeniz dlnszizin hakkından imansız gelir, tabi senin sözün geçiyorsa yada yıllarca bu kavga devam edecek

en kavgasız çözüm oradan taşınmanız ve evi 5 .çocukluya kiraya vermeniz dlnszizin hakkından imansız gelir, tabi senin sözün geçiyorsa yada yıllarca bu kavga devam edecek

Evden taşınmayı hiç düşünmedik açıkcası hem mahallemizi seviyoruz hemde oturduğumuz semt çok merkezi ve huzurlu bir yer o yüzden hiç düşünmedik hem zaten şuanlık anlayış gösterdiler gibi inşallah devam etmezler diye düşünüyorum :)

abine ve yengene kibar bir şekilde çocukların çok gürültü yaptığını rahat edemediğinizi söyleyin anlayış göstereceklerdir

Arkadaşlar öncelikle benim konumun yeri burası mı bilemiyorum ama en uygun buraya yazılır diye düşündüm yanlışsa düzeltirseniz sevinirim...Büyük abim 2010 yılında evlendi..yengemle ve abimle ilgili çok büyük sorunlarımız oldu ama detaylara girmek istemiyorum bir şekilde hallettik..Yani ben öyle zannediyorum ama bazen öyle şeyler oluyorki o günlerin acısını çıkarmak için inadına mı yapıyorlar diyorum..En çok kafama takılan konu da yengemin ablasının haftada bir gelip en az 3 gün bizde kalması...En az diyorum bazen 5 gün bile kaldığı oldu..Çocuklarıda geliyor ve inanır mısınz evi başımıza yıkacak kadar gürültü yapıyorlar gece 1 lere kadar susmak bilmiyolar kürt kökenliler sürekli kürtçe konuşuyolar biz alt katta olduğumuz için herşey çok net duyuluyor.Mesela bugün yine geldiler annem hastaydı acilden yeni geldik 2 gündür kadın uyku uyumadı yengem de abimde biliyor çocuklrı susturmuyolar. Anlıycağınız bıktık artık 3 yıldır böyle öncede misafirdir diyoduk ama artık biz kendi evimizde misafir olduk..Bugün babam konuşacak onlarla ama aslında onların durumun farkına varmalarını isterdik. Allah aşkına bir fikir verin ne yapmamız lazım

Tabii bu ne kadar anlayissiz insaanlar olduklarinin gosteriyor.onlarin sizden uzagA tasinma gibi bir istekleri varmi? Boyle bi konu hic gecdimi aranizda?belki o yuzden yapiyorlar rahatsiz olun da ya onlar ya siz baska yere tasinsin diye ola bilir belki.

Back
X