Siz gelişirken etrafınızdakilerin aynı kalması durumu

KahvemVeBen

Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2025
161
58
13
Selam hanımlar, bu bir dert değil sadece fikirlerinizi merak ettiğim için konuyu açmak istedim.Gelen bazı yorumların gerçekten faydasını gördüğüme inanıyorum :) Neyse zaman geçtikçe sizin bir şekilde kendi hızınızda ilerleyip, kendinizce başarı elde etmeniz vs ama çevrenizdekilerin bu arkadaş olur, aile olur farketmez yerinde sayması sizi olumsuz etkiler mi? Hani hep diyor ya uzmanlar yerinde sayıyorsa karşınızdaki kişi ne sizin ona ne de onun size faydası olmaz bırakın gitsin vs vs. Şunu da farkettim(burda sakın kıskançlık ima ettiğim düşünülmesin) ben ne zaman kendi hayat yolculuğumda bir adım öteye gitsem bu bir hobi edinmek de olabilir, bir hayalimi gerçekleştirmek de etrafımdaki insanlar yavaş yavaş kaybolmaya başladılar. Hatta kimisi beni sosyal medyadan da çıkardı( inanın sebebi yok en azından benim bildiğim) , kimisi aramaları kesti. Bazen saçma gelcek size ama kendimi sabote ediyorum gelişmemek için. Çünkü sanki insanlar benimle artık görüşmek istemiycek gibi bilinçaaltıma işlenmiş.

Selam hanımlar, bu bir dert değil sadece fikirlerinizi merak ettiğim için konuyu açmak istedim.Gelen bazı yorumların gerçekten faydasını gördüğüme inanıyorum :) Neyse zaman geçtikçe sizin bir şekilde kendi hızınızda ilerleyip, kendinizce başarı elde etmeniz vs ama çevrenizdekilerin bu arkadaş olur, aile olur farketmez yerinde sayması sizi olumsuz etkiler mi? Hani hep diyor ya uzmanlar yerinde sayıyorsa karşınızdaki kişi ne sizin ona ne de onun size faydası olmaz bırakın gitsin vs vs. Şunu da farkettim(burda sakın kıskançlık ima ettiğim düşünülmesin) ben ne zaman kendi hayat yolculuğumda bir adım öteye gitsem bu bir hobi edinmek de olabilir, bir hayalimi gerçekleştirmek de etrafımdaki insanlar yavaş yavaş kaybolmaya başladılar. Hatta kimisi beni sosyal medyadan da çıkardı( inanın sebebi yok en azından benim bildiğim) , kimisi aramaları kesti. Bazen saçma gelcek size ama kendimi sabote ediyorum gelişmemek için. Çünkü sanki insanlar benimle artık görüşmek istemiycek gibi bilinçaaltıma işlenmiş.
Ay ne alakası var

Siz bildiğiniz yolda ilerleyin onlar da kendi yoluna gitsin..Hobi edinmek çok güzel.Zihni deşarj ediyor. Arama konusuna gelince kimisi yoğunluğu kimisi başka bir şeyi bahane ediyor.. Kendine gelince aramadın gelmedin sormadin.Arayan arar zaten.

En sinir olduğum insan tipi , hiç bir konuda çaba göstermeyip sürekli hayatı ve insanları suçlayan insanlar , basitçe ifade edeyim mesela asla çalışmıyor çalışmak istemiyor ve parasızlıktan şikayet ediyor herşeyin çok pahalı olduğundan şikayet ediyor. Bu tarz insanlardan nefret ediyorum. Bu eğitim olur para kazanmak mal edinmek ya da bir hayalini elde etmek , bir el becerisi edinmek bile olabilir. Yerinden Sayan insanlar ilerleyenleri aşağıya çeker güncelliğe ayak uyduramaz ve siz onun seviyesine inmek zorunda kalırsınız bırakın gitsinler , bence bizden daha yüksek şuurda olan insanlar bizi de geliştirir. Kır atın yanında duran ya huyundan ya suyundan demişler.

Ayşe havalara bak, kendini çok geliştirdin de CEO oldun sanki, insanlar çekemeyip sosyal medyadan siliyor. Sen gittin örgü örmeyi öğrendin diye niye seni hayatlarından çıkarsınlar. Her şeyin kendi etrafında döndüğünü sanan bir insanla iletişimi kesmek istemiş olabilirler.
Örgü örmek çok sağolun baya güldüm🤣🤣🤣

Back
X