• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

siz nasıl başarıyorsunuz

kedilove

Tebessüm. Tebessüm.. İçten sıcacık Tebessüm..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2014
2.002
891
83
İzmir
Selam arkadaşlar . Ben önemli bir sınava hazırlanıyorum evet çok önemli ama gel gör ki masa başında 1 dakka oturamıyorum uykum geliyor uyumak istiyorum ya da bu bahaneye sığınıyorum ya da yeterince çalışma isteği olmadığı için. Üniversiteden 1 sene önce mezun oldum yurtta kaldım inanılmaz güzel istekli ders çalışırdım. o kadar kişi arasına nasıl gireceğim kaygısı mı bilmiyorum ne? ama ben merak ediyorum bu motivemi sağlayacak bir şey var mı? ya da siz böyle çaresiz durumlarda naparsınız? Teşekkür ediyorum şimdiden

Kpss ye hazırlanma süreci geçirdim. Evde mümkün değil çalışamıyordum. Etrafımda ders çalışan birileri olunca anca öyle çalışabilen biriyim. Dershanemin kütüphanesinde ya da bulundugum yerin kütüphanesinde çalışıyordum.

Kpss ye hazırlanma süreci geçirdim. Evde mümkün değil çalışamıyordum. Etrafımda ders çalışan birileri olunca anca öyle çalışabilen biriyim. Dershanemin kütüphanesinde ya da bulundugum yerin kütüphanesinde çalışıyordum.

Haklısın belkı de dışarı çıkıp kütüphane ye gitsem iyi olacak ama o da çok uzak yol bezdiriyor evde çalışanlara hayranım becerenlere

Öncelikle uykunuzun gelme sebebi eğer bir rahatsızlığınız yoksa kesinlikle bir kaçış yöntemi sizin için. Kendimden biliyorum ben de öyleydim. Ama vücudunuzun beyninize hükmetmesine izin vermeyin. Uyku düzeniniz yoksa kısa sürede bu sorunu aşmaya bakın.
Bu arada ders calısmaya kendimi teşvik etmek icin odamın duvarlarına motivasyonumu arttıracak sözler yazıp yapıştırdım. Ayrıca sürekli imkansız denilen şeyleri insanların nasıl başardığıyla ilgili öyküler okuyorum.Ha bir de kendimi ödüllendiriyorum. Şöyle ki; aynı anda hem ders calsmam gerekiyor hem de dinlemeyi cok istegim bir sarki varsa, yeteri kadar calstgima emin olduktan sonra sarkiyi dinlemeye hak kazanms oluyorum.
Sizi demotive eden arkadaşlarınız varsa uzak durun enerjinizi tüketmesinler(Ben de var oradan biliyorum.)
İnşallah kazanırsınız sınavı.Ha gayret:)

Öncelikle uykunuzun gelme sebebi eğer bir rahatsızlığınız yoksa kesinlikle bir kaçış yöntemi sizin için. Kemdimden biliyorum ben de öyleydim. Ama vücudunuzun beyninize hüetmesine izin vermeyin. Uyku düzeniniz yoksa kısa sürede bu sorunu aşmaya bakın.
Bu arada ders calısmaya kendimi teşvik etmek icin odamın duvarlarına motivasyonumu arttıracak sözler yazıp yapıştırdım. Ayrıca sürekli imkansız denilen şeyleri insanların nasıl başardığıyla ilgili öyküler okuyorum.Ha bir de kendime ödüllendiriyorum. Şöyle ki; aynı anda hem ders calsmam gerekiyor hem de dinlemeyi cok istegim bir sarki varsa, yeteri kadar calstgima eminsem sarkiyi dinlemeye hak kazanms oluyorum.
Sizi demotive eden arkadaşlarınız varsa uzak durun enerjinizi tüketmesinler(Ben de var oradan biliyorum.)
İnşallah kazanırsınız sınavı.Ha gayret:)

Çok teşekkür ediyorum dra gittim 1 sene öncesinde demir d ve b12 eksıktı bıraz iyi olmuştum bakalım yine onlar mı yoksa kaçış mı çok haklısın İsteksızlık var belkı de basaramam ben korkusu. güzel yazmışsın tesekkur ederım :)

Haklısın belkı de dışarı çıkıp kütüphane ye gitsem iyi olacak ama o da çok uzak yol bezdiriyor evde çalışanlara hayranım becerenlere

Benim evim merkeze uzak dolmuslarla 40 dk sürüyor ama ona ragmen gittim. Alışınca git gel sıkıntı yasamazsın. Hatta uzak olması daha güzel yoruldugunda eve gidip geleyim deme imkanın yok. Mecbur calısıyorsun :kahve:

Konunu takipteyim zira ben de konstantre olamiyorum, sandalye "kalk uzerimden" diye durtuyor sanki:silah:

Çok teşekkür ediyorum dra gittim 1 sene öncesinde demir d ve b12 eksıktı bıraz iyi olmuştum bakalım yine onlar mı yoksa kaçış mı çok haklısın İsteksızlık var belkı de basaramam ben korkusu. güzel yazmışsın tesekkur ederım :)
Rica ederim. Benim de B12 eksikligim var ilaclarımı kullanarak ve gıda takviyesi alarak aştım o sorunu. İsteksizligimizin adı da "atalet" denilen bir kavram. Bunu yenmeye yönelik bilgiler mevcut internette biraz göz atarsanız faydalı bir şeyler bulursunuz diye umuyorum.Mümin Sekman diye bir yazar var muhtemelen tanıyorsunuzdur onun kitapları bana cok fayda saglamstı özellikle iç disiplin saglamamda.

Ay hanımlar ayrıca kendinizi sürekli sevmediginiz insanların hayallerinizdeki konuma geldigini düşünerek gazlayın:) Hırs yapma da baya yarar sağlıyor:)

Evde çok iyi çalısabilen kisilere hayranım. Ben yalnızken tv film uyuma vs bi türlü oturamıyorum o koltuga!
Ama benim de basarmam gereken seyler var bu yuzden calısmam gerek.
Bunun cözümü kendini gazlamak sanırım. Bu da kisisel gelisim kitaplarıyla oluyor sanırım. Ben erdal demirkıran okuyorum biraz daha ise yarıyor.
Bir de uzun süredir evdeyseniz ondandır bıkkınlık. Ben 1 senedir evliyim ve evdeyim. Simdi calısmaya baslıyorum; mesaim 9-5 arası özel sektörde. Sabah 6da uyanmayı ve 2saat calısmayı sonra da aksam yemeginden sonra da 2-3 saat calısmayı düsünüyorum. Evde tüm gün bosum 1 saat calıstıgım yok. Bu sekilde belki daha çok calısırım

Benim evim merkeze uzak dolmuslarla 40 dk sürüyor ama ona ragmen gittim. Alışınca git gel sıkıntı yasamazsın. Hatta uzak olması daha güzel yoruldugunda eve gidip geleyim deme imkanın yok. Mecbur calısıyorsun :kahve:

Ben de geçen sene kpss süreci geçirdim. Evim merkeze 45 dk uzaklıkta ve kursa git gel yapıyordum her gün. Yol kısmı dolmus,metro,otobüs vs insanı yorabiliyor ama bir amaç için dersaneye gidiyorsun ve kendini kütüphaneye kapatıp ders calısıyorsun. Evde olmuyor. Geçen sene Kızılay'daki patlamadan dolayı benım enerjim hevesim düştü ve eve kapattım kendımı sonra da hiç calısamadım.. sonuc atanamadım :) Ama çok şükür özel okulda işimi yapıyorum,şimdilik atanamadığıma üzülmüyorum ama kpss yi kesın kazanıcam atanıcam diyorsanız evde tek basınıza calısmayın derim.

Ben de kpss ye kutuphanede calistim.cok verim aldim.gunde 7 saat calisiyordum aksamlari da test cozuyordum.tavsiye ederim.

Aynı sorun bende de vardı.yıllarca kaçak göcek uykulara yenildim olmadi. Sonunda pes ettim bıraktım ders çalışmayı.simdi 4aylık bir kızım var ve aylardir uyumadigimi hayretle farkediyorum.insan günlük 4saat uyuyarak hayatını idame ettirebilirmis. Uyku bahane..bu bahanenin altına saklanmayin sonra çok pişman oluyor insan

Back
X