• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

siz nasıl yaptınız-çalışan anneler

SEL_MAA

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2013
148
29
68
Bebek düşünüyorum ama bakımı nasıl olacak kafama takılıyor. Özel şirkette çalışıyorum işimi bıraksam onca emek boşa gidecek uzun yıllardır çalışıyorum ama kalkıpta bana 1 sene izin kullan sonra gel demez işyerim öyle imkanları yok , seviyorum işyerimide kaybetmek istemiyorum. zaten hayat şartları çalışmadan olmuyor,uzun süre izin de kullanamam fakat hergün 1 saat izin verir işyerim eve gidip gelmem için. Yinede bakıcı işi nasıl olacak yeni doğmuş bebek için bilemiyorum anneme bırakamam her zaman çünkü oda birçok yere yetişmeye çalışıyor kadın e yaşlılık hastalık. bakıcının evindemi bakılsa daha iyi olur kendi evimdemi kendi evimizi başkasına nasıl bırakıp gidicez oda ayrı. siz kaç günlükken yada aylıkken çocuğunuzu bakıcıya bıraktınız nasıl yaptınız,nasıl üstesinde geldiniz fikir verirmisiniz?

en azından ilk 3 ay sizin bakmanız gerekir.daha sonra bakıcı evde bakar anneniz de arada gelip kontrol edebilir.ama bu devirde bakıcıya güvenmek nerdeyse imkansız.ya işinden vazgeçeceksin ya da bebekten.

Kayınvalideniz yakınlarınızdaysa ona bırakabilirsiniz. Ya da yakın akrabalarınızdan iyice araştırın çok çok memnun oldukları bir bakıcı tanıdıkları varsa anca öyle emanet edilir bakıcıya.

kayınvalidede yakında değil
3 ay tamamen evdede kalamam işten dolayı
ama 2-3 saat işyeri sonrasında evde olabilirim istediğim saat bakıcıyı kontrol etmeye gidebilirim
peki bakıcı kendi evinizdemi bakmalı yoksa bakıcının evindemi bakmalı

kayınvalidede yakında değil
3 ay tamamen evdede kalamam işten dolayı
ama 2-3 saat işyeri sonrasında evde olabilirim istediğim saat bakıcıyı kontrol etmeye gidebilirim
peki bakıcı kendi evinizdemi bakmalı yoksa bakıcının evindemi bakmalı

kesinlikle senin evinde bakmalı çocuğu bi yerden bi yere taşımak çok zor olur senin için...
bi tanıdığın baksa en azından için rahat olur ama anladığım kadarıyla buda pek mümkün değil.

çocuk kesinlikle evinde olmalı çünkü ordan oraya el kadar bebeyi taşırken hasta edersiniz maazallah işinin dibinde ev tutarsın yoklarsın bebeğini birde kesinlikle bebek kısmetiyle geliyor benim tamam artık kariyerim iş hayatımın bitti dediğim yerde kızıma hamileyken önüme çok güzel kısmetler açıldı çok şükür idare ediyoruz canım benim ne annem ne kayınvalidemden hayır var kızım bakıcı elinde keşke gözümüz arkada kalmasa aslında annen yada kayınvaliden baksa çok küçükten bile başlarsın iyi bir marka süt sağma makinesi alırsın işte sık sık kendini sağarsın sütün kesilmez yavrunda anne sütü alır

Cok yogun calısan bir annenin cocugu olarak calısan anne cocuklarına cok uzuluyorum. 2 aylıkken bakıcıya 3 yasında krese verildim. Omrum bakıcı ellerinde okul koselerinde gecti. Okullarım hep tam gundu. Mesai gibi sabahın korunde gider aksam eve donerdim. O yuzden egitim hayatım boyunca okullardan hep nefret ettim. Annem dogum gunlerimde bile yanımda olamadı bazen. Annesi ev hanımı olan arkadaslarıma cok ozenirdim. Her isimi kendim yapmak zorunda kalırdım. Her anne cocugunu belli bi yasa kadar kendisi buyutse keske. Malum hayat sartları, hepimiz calısmak zorundayız ama ben cocugunuza simdiden cok uzuldum. Avukat olacagım 2 sene sonra ve kendi cektiklerîmden dolayı cocugum 6 yasına basana kadar calısmayacak ve cocuguma evde kendim bakacak maddi yeterlilige sahip oldugumda cocuk yapmayı dusunuyorum, boyle bir sey saglayamazsam asla cocuk yapmam. İnsallah sizin evladınız saglıklı mutlu ve annesiyle vakit gecirerek buyur.

ben 2 aylıkken bebeklerimi bırakıp bakıcıya işe başladım, bazen hayat şartları insanı asla yapamam dediği şeylere zorluyor...

bilmediğiniz insana canınızın bir parçasını emanet ediyorsunuz elbette ki sizin evinizde bakmalı çocuğa; küçücük yavruyu ordan oraya sürüklemeyin bence...

ben 2 aylıkken bebeklerimi bırakıp bakıcıya işe başladım, bazen hayat şartları insanı asla yapamam dediği şeylere zorluyor...

bilmediğiniz insana canınızın bir parçasını emanet ediyorsunuz elbette ki sizin evinizde bakmalı çocuğa; küçücük yavruyu ordan oraya sürüklemeyin bence...

ayyy cnm nasıl başardın. çok sıkıntı oluyormu. bende çocuk düşünüyorum. kırkım çıkana kadar izin verirler ancak. anneme bırakcam . ama merak ettiğim emmeyi bırakıyorlarmı hemen. yoksa uygun emzik ve süt bırakma ile bir müddet anne sütü alıyorlarmı. çok ağlama durmama gibi sorunlar oluyormu

ne olur biraz bahsetsen

cnm işe başlamadan bakıcı bul ama annenin evinde baksın. annene zararı olmaz. işi gücü olursa da gider. sakın bebeğini yanında ailenden biri olmadan bakıcıya verme neler duyuyoruz aman deyim

ayyy cnm nasıl başardın. çok sıkıntı oluyormu. bende çocuk düşünüyorum. kırkım çıkana kadar izin verirler ancak. anneme bırakcam . ama merak ettiğim emmeyi bırakıyorlarmı hemen. yoksa uygun emzik ve süt bırakma ile bir müddet anne sütü alıyorlarmı. çok ağlama durmama gibi sorunlar oluyormu

ne olur biraz bahsetsen

benimkiler ikizlerdi üstelik, elbette ki zor oldu, hayatta hiç bir şey kolay değil... neden emmeyi bıraksınlar ki zaten süt izni olacak iş yeri mecburen bunu vermek zorunda gidemezseniz bile sütünüzü sağar eve bırakırsınız siz gelene kadar onunla idare eder.
bebek oldukları için çok farkında olmadılar. birazda bakıcı konusunda şanslıydım ben en azından orta yaşlı torunu olan bir bayan bakıcım bebek bakımından anlıyordu çok şükür problem yaşamadık. halende devam ediyoruz...

bebekler bir şekilde alışıyorlar önemli olan sizin alışabilmeniz... annenin bir parçası mutlaka evde çocuklarının yanında kalıyor elbet...

Bebegime 2 aydan beri bakici bakiyor ust komsum kendi evinde bakiyor iyi bakiyor oglum mutlu orda ama benim vicdan azabim ölunce ancak gecer :( keyfimden birakmiyorum onun gelecegi icin birakiyorum diye kendimi teselli ediyorum evde hep onunla ilgileniyorum okul disinda birakmiyorum kimseye ben bakiyorum yemek yapiyorum ona temizligiyle ben ilgileniyorum gezdiriyorum telafi edemem yoklugumu ama elimden geleni yapiyorum allah tum annelere yardim etsin cok zor

Bebegime 2 aydan beri bakici bakiyor ust komsum kendi evinde bakiyor iyi bakiyor oglum mutlu orda ama benim vicdan azabim ölunce ancak gecer :( keyfimden birakmiyorum onun gelecegi icin birakiyorum diye kendimi teselli ediyorum evde hep onunla ilgileniyorum okul disinda birakmiyorum kimseye ben bakiyorum yemek yapiyorum ona temizligiyle ben ilgileniyorum gezdiriyorum telafi edemem yoklugumu ama elimden geleni yapiyorum allah tum annelere yardim etsin cok zor

benimkiler ikizlerdi üstelik, elbette ki zor oldu, hayatta hiç bir şey kolay değil... neden emmeyi bıraksınlar ki zaten süt izni olacak iş yeri mecburen bunu vermek zorunda gidemezseniz bile sütünüzü sağar eve bırakırsınız siz gelene kadar onunla idare eder.
bebek oldukları için çok farkında olmadılar. birazda bakıcı konusunda şanslıydım ben en azından orta yaşlı torunu olan bir bayan bakıcım bebek bakımından anlıyordu çok şükür problem yaşamadık. halende devam ediyoruz...

bebekler bir şekilde alışıyorlar önemli olan sizin alışabilmeniz... annenin bir parçası mutlaka evde çocuklarının yanında kalıyor elbet...

cnm süt izni fln vermez benim iş yeri. süt sağma aleti alıp süt bırakcam. annem bakacak bebeğe. beni yüreklendirdin . altından kalkarım inşallah

8 aylıkken bıraktım bakıcıya. evin her odasında sesli kamera sistemi var. bakıcımız da öz teyzesi gibi bakıyor çok şükür
ben yarım gün çalışıyorum. bazen boş günüm de oluyor. tüm gün bebeği bırakmak çok zor. ama iyi bir gelecek için, iyi bir mesleğiniz varsa elbet çalışacaksınız. kimisi çalıştırmıyor eşim falan diyor bunu diyenler zaten asgari ücretle ya da düşük ücretle çalışan insanlar. buna kulak asmayın. ayda en az 3000 gibi bir rakam kazanıyorsanız, elbet çalışın. ha benim eşim 6000-7000 kazanıyor diyorsanız gerek yok, keyfinize bakın.
sonra kreş konusu da önemli. kimi anne ben çalışmıyorum, kreşe gerek yok diyor, kreş çocukların baştan atılacağı bir yer değil. sosyalleşme ve eğitim yuvası. tabi ki herhangi bir kreş değil, montessori okulları bunun için iyi bir örnek. ama bu da parayla oluyor. yani çocuğunuzun eğitim masrafları 3 yaşında başlıyor. maalesef her şey para.

Bebek düşünüyorum ama bakımı nasıl olacak kafama takılıyor. Özel şirkette çalışıyorum işimi bıraksam onca emek boşa gidecek uzun yıllardır çalışıyorum ama kalkıpta bana 1 sene izin kullan sonra gel demez işyerim öyle imkanları yok , seviyorum işyerimide kaybetmek istemiyorum. zaten hayat şartları çalışmadan olmuyor,uzun süre izin de kullanamam fakat hergün 1 saat izin verir işyerim eve gidip gelmem için. Yinede bakıcı işi nasıl olacak yeni doğmuş bebek için bilemiyorum anneme bırakamam her zaman çünkü oda birçok yere yetişmeye çalışıyor kadın e yaşlılık hastalık. bakıcının evindemi bakılsa daha iyi olur kendi evimdemi kendi evimizi başkasına nasıl bırakıp gidicez oda ayrı. siz kaç günlükken yada aylıkken çocuğunuzu bakıcıya bıraktınız nasıl yaptınız,nasıl üstesinde geldiniz fikir verirmisiniz?

canından olan canı bakıcıya teslim etmeyi düşünüyorsun evini mi teslim edemiyeceksin mantıklı düşün bence.

cocgunuz oldu dıyelım

cocuk sızın evınızde bakılmalı zaten
evde degerlı esyalarınızı bırakmayın ne sız ne o zan altında kalsın

sabah ıse gıtmeden en gec 15 dk erken gelıp aksamda donene kadar beklemelı

sutunuzu her gun sagıp buzluga yedeklemelısınız chıkonun bu konuda urunlerı cok ıyı

ablam ozeldeydı sut ıznınde eve gıtmıyor onun yerıne erken cıkıyordu
sütünü sagıyor ya buzdolabının koyuyordu hep

genelde tanıdıgınızın tanıdıgı vs orta yaslı deneyımlı olması cok onemlı
sıgara ıcmemesı
evınıze bakıcak kısının yakın olması
zor durumlarda ne yapıcagını bılmesı vs

dogurup 8 hafta once 8 hafta sonra ıznın var ıs yerınde ablma son zamana kadar kaldı ılk sekızı sonraya doguma kullandı
zaten bakıcının gozunden bellıdır cocuk sevıyor sa bakar deneyımlıse bakar

hanı 5 yasında cocunuz olsa oyun ablası alın dıcem Ama bebek bu ateslencek altını temızlıcek gazını cıkarcak bılmelı bunu

cocgunuz oldu dıyelım

cocuk sızın evınızde bakılmalı zaten
evde degerlı esyalarınızı bırakmayın ne sız ne o zan altında kalsın

sabah ıse gıtmeden en gec 15 dk erken gelıp aksamda donene kadar beklemelı

sutunuzu her gun sagıp buzluga yedeklemelısınız chıkonun bu konuda urunlerı cok ıyı

ablam ozeldeydı sut ıznınde eve gıtmıyor onun yerıne erken cıkıyordu
sütünü sagıyor ya buzdolabının koyuyordu hep

genelde tanıdıgınızın tanıdıgı vs orta yaslı deneyımlı olması cok onemlı
sıgara ıcmemesı
evınıze bakıcak kısının yakın olması
zor durumlarda ne yapıcagını bılmesı vs

dogurup 8 hafta once 8 hafta sonra ıznın var ıs yerınde ablma son zamana kadar kaldı ılk sekızı sonraya doguma kullandı
zaten bakıcının gozunden bellıdır cocuk sevıyor sa bakar deneyımlıse bakar

hanı 5 yasında cocunuz olsa oyun ablası alın dıcem Ama bebek bu ateslencek altını temızlıcek gazını cıkarcak bılmelı bunu

doğumdan sonra o kadar iznim olmayacaktır muhtemelen ama evde kamera ve hergün 1 saat öğlen evde olma şansım olacak

bence bebek olsun sonra duşun.bende bebeişim 5-6 aylık olunca işe başlarım dıyodum .işyerım kapanınca cok uzulmuştum ama ıyıkıde kapanmış.bebeışımı bırakıp çalışamazdım en azından kreş yaşına kadar ben bakacağım. he tabı çok guzel kazançlı olan bır meslegın varsa o ayrı.bır daha boyle ış bulamam dıyosan haklısın. ama benım gbı az paraya çalışıyorsan otur evde bebişıne bak.onu bırakmaya kıyamayacaksın.ben hamıleyken ve doğumdan sonra cok farklı duşunuyorum artık

merhaba kızlar valla rabbim o günleri göstersin inş.6 ay ben bakıcam sonra mecburen kv bakıcak çünkü daha yeni ev aldık işi bırakma lüksüm yok maaşımda ii çok şükür he olurda iş yeri beklemez bilemem ama öyle bile olsa başka bi yer hemen bulmam lazım bu devride tek maaş olmuyor hele çocuk olduktan sonra hiç olmaz.yani benm bebişim kv emanet hiç bırakmak istemiorum kv ye ama mecburum ben yani..

Back
X