siz ne diyorsunuz bu işe?

sonbaharyaGmurlari

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2012
1.022
342
83
Konya
arkadaşlar benim kalbimde bir problem ayda bir deposilin iğnesi yaptırıyorum ama iğne bir yıla yakın piyasada olmadığı için yaptıramadım ve cep telefonu ile konuşmak beni çok kötü etkiliyor.hem başlı başına zarar gerekli olmadıkça konuşmak istemiyorum.bir kız ark.var.ona da mesajla bunları yazdım.ama kız bana yeni yeni icatlar çıkarma en iyi arkadaşlarını seç gerisine böyle yap.ne olacak konuşmadan felan dedi.sonra da en azından bana bunu mesajla yazmasaydın tlf ile söyleseyin bu davranışın çok TİKSİNDİRİCİ dedi.arkadaşlığımızın kırılma noktası felan dedi.ben de gereken cevapları verdim konuşmuyorum şu an.hatta ortak bir arkadaşımıza mesajla demiş ki benim hakkımda etrafımı dandik insanlar sarmış demiş.ne düşünüyorsnuz bu konuda? ben ona demiştim ki tlf yerine skype veya facede görüşelim demiştim.durum bu işte.ne diyorsunuz bu işle? sorun bende mi onda mı?

Hastalığınız için Allahım şifa versin.
Arkadaşınızla ilgili olan sorunu anlamadım ama boşverin bence. Dışarıdaki insanları kafanıza takmayın derim.

Böyle bir insanın sizden uzaklaşmasıyla kaybetmemiş, kazanmışsınız.
Bunuzamanla daha iyi anlayacaksınız.
Terbiyesiz ve sığ ve duyarsız bir insan
Takmayın bence değmez.
Geçmiş olsun , Allah şifa versin

Öncelikle Allah acil şifalar versin.Arkadaşınızın yaşı kücük sanırım biraz.Gerçi böyle düşünen birisi nasıl arkadaşınız olabilir ki.Öncelik tabii ki sağlığınız.Kötü bir şey söylememişsiniz ki siz sonuçta.Bencil bir insanmıs karsınızdaki..Yanınızda olması gerekirken bu şekilde bir de trip atmış.Hiç takmayınnn onu bence

İsabet olmuş o ergenle dialoğu kesmen. Kalp hastalarının fazla süre telefonla konuşamayacağını bilmiyorsa öğrensin.

Senin iyiliğini düşünmeyenden arkadaş olmaz zaten, hiç üzme canını

Hastalığına Rabbim şifa versin, sen dikkat et kendine boşver insanları

O arkadaş benim...İkimizde aynı memleketliyiz, başka şehirlerde görev yapıyoruz..
Ben kendisine bu olaydan hemen kısa bir zaman sonra:sanırım iki hafta sonra sonra ulaştım.Bekledim ki sinirlerimiz yatışsın...
Ulaştım ve:''Keşke böyle olmasaydı'' dedim.Değer verdiğim bir arkadaşımdı.Onla konuşmayı seviyordum.Çok yakındık..''Arkadaşlığımız ,dostluğumuz sudan sebeplerle duygusallıklarla bozulmasın ''dedim...Ama yüz vermedi,kincilik yaptı..Benim tanıdığım çoğu kişi kolay kolay burnunu yerden almaz ama ben aldım..
O gün:Bir hafta görüşmemişken aradım açmadı.O aradığım saatlerde bana msjla söylemiş.Benim de hassas bir zamanımdı,benim de sıkıntılar çektiğimi biliyor,Bende biraz fevrilik var,içim dışım birdir,ama çok merhametliyim.Arkadaşalrımı alttan alıırm.Fedakarlıkta sınırlarımı zorlarım...Onla çok yakındık..Dosttuk..Onun annesiyle sıkıntıları vardı..Oyüzden''Beni ablan yerine koy ''ömür boyu'dedim..Çok sevdiğim konuşmayı sevdiğim bir arkadaştı..Dosttuk..

''Ben senin ablanım ömür boyu''dedim ona.O da bana aynısını söyledi.Bir anda böyle bir mesaj görünce affalladım.yanlış anladım.Çünkü çok yakındık ve çok konuşmuyorduk zaten.Haftada birkaç kez 10-15 dk gerisi de bazen skypede..Orda da fazla konuşmaz işimize bakardık..Birbirimizi görmemiz yeterdi..
Güç verirdik birbirimize..
Mesajla söylemeseydin,tlf bir kerecik açsan ölürmüydün ''dedim ,ama hiç alttan almadı.Yanlış anlamdığımı bile bile dik dik konuştu.Ben istedim ki ogün o meselede beni biraz alttan alsın.Ben öyle yapardım çünkü.Sağlığım herşeyden önemli' dedi sadece.. Sanki o güne kadar hep yüzeysel arkadaşmışız gibi.Ben bir kereliğine konuşsak dikktae alırdım zaten],Ama o bir kereyi bile konuşamadık........O alttan almayınca ''böyle arkadaşlık mı olur,alttan almıyorsun''dedim.Ben arkadaşlarımı alttan alıyorum hep'' dedim..Ben normalde arkadaşlarıma hep fedakar olduğum için,alttan alan olduğum için o an bu muameleyi görmek beni incitti.Hassaiyetimin sebebi asıl buydu..

Bir arkadaş daha vardı Adı x olsun..yeni boşanmış, 8-9 ay hergün saatlerce dinledim..Kimse dinlemezdi ki..Aynışeyleri söylediğinde bile dinledim..Çok bunalıyordum ama kızı bu hassas zamanında kırmak istemedim...Atsam atardım ama atmadım..Bu arkadaşı sonbaharla tanıştırmıştım.Bu arkadaş sonbaharla da birkaç kez görüşmüştü,face arkadaşı olmuşlardı...........

Ben de o günkü mesajlaşmada'' Ben x gibi çok konuşmuyorum,ona söyle'' dedim.Telde zaten çok konuşmadığımız için alınmıştım(Haftada birkaç kez 10-15 dk..Sıkıntılı zamanlarda nadiren biraz uzun).....Bir hafta görüşmemişken ve onla konuşmayı ,sesini duymayı çok özlemişken , bunu msjda birden bire almak beni şaşırttı..Çünkü aradğımda da açmadı ve bana bu mesajı göndermiş...Siz olsanız yanlış anlamazmısınız?Benim de hassas bir zamanımdı,oldu olmayacak bir ilişkim vardı..Kendisini de çok sevdiğimi biliyordu..Telde bir kere konuşsak böyle olmazdı,haliyle yanlış anladım..Ben de hemşireyim ve hiç böyle birşey duymamıştım.O hastalığını o gün ilk defa öyledi..Tahminen eklem romatizması kaynaklı Kalp romatizması..Telle sıkıntı olduğuna dair hiçbir bilimsel veri yok,kendi görüşü...Dr mu söyledi ''dedim, yok ben hissediyorum ''dedi...Çok fazla ve uzun görüşmüyorduk zaten..Yine de anlayış göstermeliydim ama ben hiç böyle birşey duymadığım için öyle bir tepki vermiş oldum.....Birden bire tel meselesi beni şaşırtmıştı..Sadece tel değil pc,saç kurutma,mesajlaşma,tv vs de radyosyon yayıyor.Oyüzden bana tuhaf gelmişti....
Ki insanız duygusal davranabiliyoruz,kim hatasız..Yine de sonradan pişman oldum duygusal davrandığıma,ve ulaştım kendisine[/B])

Ben o gün alınganlık yapmasaydım ,Ama o da benle birkere konuşsa ölmezdi..Yada telde konuşmasa bile gönlümü alsaydı,alttan alsaydı.
.Bazen yanlış anlamalara tedbir almayınca böyle oluyor..Nitekim sonra ben kendisine ulaştım ve kincilik yaptı,herhalde burada yazılanların etkisiyle. iletişimi de tamamen kopardı ama bunu haketmemiştim ,çünkü ben onu atmamıştım..Ve biz dosttuk..Abla kardeştik..Öümür boyu birlikte olacaktık.

O[B] gün bu tel mevzusunu mesajlaşırken x arkadaş hakkında ''onun gibi uzun konuşmuyorum ben''demiştim.Onu yanlışlıkla x e göndermiş..O da bana daldı busefer..Sanki onu 8-9 aydır dinleyen ben değilmişim gibi uzun konuşmasını yüzüne de söylemiyormuşum gibi..
.Ona msj gönderince ben daha fazla sinirlendim..Böyle arkadaşlık mı olur''dedim..İletişimsizlikten işte..[/B...Hiç alttan almadı...Ben olsam alttan alırdım.

Sonra x bana facede daha iyi konuştu..Arada bir hafta geçti x e güzel bir mesaj attım..Bir kitap tavsiyesi verdim.O da ''sen de mesaj arkadaşlığına döndürdün ''dedi...Ben de ''biraz uzak kalsak zaman geçse daha iyi olur''dedim..Hani bana kötü konuştu ya..''Hem sana msj attım'' dedim..Bunu söyleyince x in bana etmediği hakaret kalmadı...

O olay gününden sonra iki hafta geçmişti sanırım....Ben sonbaharın o mesajı o arkadaşa göndermesini(bilerek veya bilmeyerek) affettim..Arkadaşlığın böyle bir sebepten bitmemesi gerektiğini düşünüyordum ve kendisini seviyordum,karşılıklı hakaretleşme olmamıştı...Ben sitem etmiştim o da alttan almamıştı..Olayı tetikleyen x e gönderdiği mesajın beni tahrik etmesiydi.O gün ben sitem ederken falan o ''bir süre görüşmeyelim''dedi.Hani ona değer veriyorum YA çok.Verdiğin değer oranında beklenti kırgınlık da çok oluyor..Yani duygusal davranıyorsun...O sözü söyleyince ve diğer olaylarla birleşince öfkeyle fevrilikle faceden sildim..Hataydı..Ertesi gün pişman oldum doğal olarak..
.Ama kendisi bayağı kinci bir insanmış.. meğer..Ben onu daha yumuşak kalpli biliyordum..Böyle kinci olmasına çok üzüldüm.
.
Çünkü ben affediciyken ve onu severken bu duruma üzülürken bu kincilik beni daha da üzdü..Ve hakaretleşmedik onla..

Yani bir mesajla iki arkadaşlık bitti...x bana çok hakaretler etti...Ben onu aylarca dinlemişken yaptı bunu bana...Sonbahara ise ben hiç hakaret etmedim..Sadece sitem ettim ve alttan almadı....Alttan alamdığı dik dik konuştuğu için olay orda patlak verdi..Telde konuşamayacağından değil..

.Yukarda herşey anlatılmadığı için kötüymüş gibi görünüyor ve sizler de ''olmaz olsun öyle arkadaş demişsiniz.''..Ben kendisi için hala üzülürken kendisi demekki beni kıçına takmıyor...Çok üzüldüm çokk...Biz onla çok yakın arkadaştık güya..Ben ona el uzatırken o reddetti..Demekki benim gözümde dostmuşuz sadece..Onun gözünde öyle bir özelliğimiz yokmuş..Hemen yıkılacak bir arkadaşlıkmış..

Uzun oldu olay açıklığa kavuşsun diye...Umarım o da okur..Gerçi bunların hepsini ben kendisine söyledim...Ben onu çok farklı bir yere koymuştum yaa..Çok üzüldüm..Kendisi üzüldü mü bilmiyorum..Üzülse attığım adımı olumlu görüp arkadaşlığımızı bozmazdı..Böyle biri değildi,hala inanamıyorum..

Son düzenleme:
Güncel..
....................
O günler ben yorgunluktan erken yatmış pc ye girmemiştim.Ama onla iletişim kurmak istemiştim..Özlemiştim çünkü..
Bir dakikalık gönül almanın kalbe bukadar tehlikeli ,ölüm kalım meselesi olduğunu bilmiyordum..Ya yine tamam açma telefonu,tamam ama hiç değilse alttan al,o da yok..Bir işi yaparken gönül alarak yapacaksın...Dikine dikine yaparsan insanlar kırılır..Ki ben dostuydum..Öyle bir davrandı ki o an kendinden başka kimsenin bit kadar değeri yokmuş gibi.Öyle biri değildi aslında.İçine cin kaçmış gibi farklıydı..En çok ona şaşırdım..

Benim mesajımı x e mesaj olarak gönderme duurmu olmasaydı ;ben bu kadar takılmayacaktım.Aklıselimliğimi koruyacaktım..Ben ona dedim ki en son''Ben daha farklı davranabilirdim hatamı kabul ediyorum ,ama sen de daha farklı davranabilirdin''dediğimde kabul etmedi,onda hiçç hata yokmuş.Öyle mağrur konuştu hanımefendi..Kendinden başka kimseye ihtiyacı yokmuş gibi..''.İnsanlar biribirinin nazını çekmek zorunda değil ''dedi bana!

Arkadaşlığımızı gerçek olsa şimdi yine konuşuyor olurduk..Gelse ya ,ben affettim ,o da affetse ya!...Gelmiş burdan yorum almış,yorumlarla bilenmiş.Ha demekki bu durumda böyle davranılmalıymış,silinmeliymiş demiş silmiş hanfendi beni.......Hiç arkadaşlık dostluk umrunda olmamış,millet ne yapıyor ,aynısını yapmış bana...Herkesin dışardan söylediğiyle hareket etmiş..Başkalarının söylediklerini çok önemserdi.Ben ona hep derdim ''kendine özel''düşün,herkesin yaşamı bir olmaz...
Sorsan, onun suçu hiç yok..Onun suçu olnmasa bile sadece ben suçlu olsam bile ,ben ayağına gitmişim,arkadaşlığın ,yakınlığın hatrına insan affeder...Demekki benim sandığım gibi biri değilmiş...Ben yine ıskalamışım,yine çok anlam yüklemişim...

Son düzenleme:
İşte burada hep tek taraflı dinleyip yorum yapıyoruz.

Çok uzun yazmışsınız, çok detaya girmişsiniz neler hissettiğiniz, neler yaşadığınız v.s v.s..konusunda..
Yalnız burada üstünde durulması gereken -bana göre- tek konu arkadaşınızın kalp hastalığını "kendisinin hissettiği":44: konusu. Biz elbette hekim tanısı var diye düşünüp yorum yaptık.

Bence siz de artık boşuna yormayın kendinizi, belli ki karşı taraf sıkılmış bu arkadaşlıktan..Siz de koyarsınız mesafenizi veya çekersiniz restinizi, her iki taraf ta yoluna devam eder..

Buradan aldığı yorumlarla kısmına katılamıyorum maalesef
Bu kadar zorlamana rağmen bu kişi seninle irtibatını koparmışsa; seninle artık arkadaşlık etmek istemediğini hiç düşündün mü ?
Diyalog kurmak istese kurar, forumda arkadaşlığınızla ilgili detayları dökerek ne yapmaya çalıştığını anlamadım ve yakıştıramadım da
Olaya gelecek olursak; telefon kullanmak istemeyebilir, zorlandığını hissedebilir, herkesin gerekçelerini doktor raporu ile açıklaması gerekmez değil mi ?
Arkadaşınla ilişkine daha fazla yorum yapmak istemiyorum, özelden sorduğun için yanıtladım, şu an da başka birinin konusunu işgal ediyoruz, umarım düzeltirsiniz

Bence takıntılı biri ya trajikomik resmen :) sana da çok geçmiş olsun tatlım kafanı böyle şeylere takıp üzülme, o arkadaşının çok umrunda olsan anlayış gösterir hatta bir faydası dokunabilir mi önce onu düşünür. Saçma sapan triplere girmez.

Anam ben o arkadaşın yazdıklarını okumadan yorum yapmışım.

Son düzenleme:

Benle bağını koparmak istediğini bir arkadaşım da söyledi..Ama ben iiy niyetli düşünmek istedim..Neden yazdım ayrıntıyı..Çünkü bazen gerçekler ayrıntılarda saklıdır,birkaç cümleyle yanlış anlatılır..Bunları bilmeden yazmışsınız.Siz üstünüze almışısınız da ben sizleri suçlamadım.Başkalarının fikrine çok önem verir,onu tanıdığım için...Böyle değildi,birden bire olunca ben biraz şok oldum..Bne dost olduğumuzu sanmıştım..Öyle bugün gel yarın git dost mu olurmuş..Ben sizin söylediğiniz kadar yüzeysel düşünmüyorum..Böyle şeyler daha maneviyatlı olmalı bana göre....Size saygı duyarım..Ama arkadaşım da benim gibi düşünüyordu güya.. Ben ona gerçek bir değer vermiştim..Ama benim yerim onda değerli değilmiş..Geçiciymiş...,Hep kızardı geçici sevgilere..
..Cevaplayan arkadaşlara teşekkür ederim..

Son düzenleme:

Benim yorumu mu da okursanız daha gerçekçi yorumlarda bulunursunuz..

Ben adımımı attım,ama kendisi umursamadı,kendinde hiç hata yokmuş,burnunu dikti havaya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…