siz ne dusunuyorsunuz?ev gecimi...

Bir evlilikte maaş/para gibi üstünlükler elbette olmamalı. Ancak sizin yaptıklarınız da bana normal gelmedi. Siz evlisiniz, çalışmıyor olabilirsiniz eşinizden para almak neden sizi incitiyor? Madem incitiyor çalışmanız lazım.
Kötü bir şeymiş gibi de evde para idaresi kadının harcı değilmiş gibi bir intiba bıraktı yazınız bende..Savurgan olduğunuzu falan dile getirmişsiniz ama yine de bir tarafınız çekinik bu konuda. Ele aldığınız konu kendinize göre doğru.

Anlatmak istedigimi anlamamissiniz.esimden para aliyorumda gayet incindigimi nerden cikardiniz.evin idaresini ustlenmek istemedigim yaziyor orda

Bunun erkeklikle kadinlikla hırsla bir alakasi yok bence. Kim hesabını iyi biliyorsa daha idareliyse para islerini o yapiyor genelde. Bence de öyle olmalı.Biz eşimle her ay borçları hesaplarız duruma bakarız birlikte ödemeleri yaparız.
Hem eşler nden birbirinden para istesin ki normal şartlar altinda ikisininde ihtiyaçları icin paralarının cebinde oluyor olması lazim.

Dun aksam bi ortamda bi konu konusuldu.bi arkadasim esimin maasini ben yonetirim.o calissin ben harcligini veririm diyip guldu.diger arkadas ise buna katildi.erkegin eline maas birakmayacaksin diye...
Nedir bu ego bu hirs..yada esim maaaini elime saysin egosu..
Bi evde para konusu cok konusulmamali..sanki evliligin temeli maasi gibi gorunmemeli...kadinda erkekte sorumlulugunu bilmeli..
Esimin aldigi maasi bilirim..heray nereye ne kadar harcadigini soyler..borclardan elimize heray cok az para kalir.onunlada geciniriz.esim ihtiyaclarimi karsilar.disari ciksam parasiz birakmaz.vermeyi unuttugunda bana kizar ciddi ciddi..bu samimiyetin olsun artik git cuzdanimdan al istedgn kadar der..cekinmemden nefret eder..cok yorgun geliyorum unutuyorum der.bi ara istersen maasi getryim evin mali isleryle sen ilgilen dedi.kabul etmedim.sevmem banka isleri oraya ode buraya ode...esim cok guzel idare ediyor.ben biraz savurganim.o daha idareli..
Evlilikte esler bu duvari asmali..ihtiyaclarini rahatca istemeli..fakat ben erkegin elinden maasini almayi erkegi pasif konuma dusurdugune inaniyorum...erkek sorumlulugunu bilmeli.evin gecimiyle maddi olarak hesap kitap yapmali..kadinsa uzerine dusenleri yapmali...nedir bu hirs...yada erkek kadinin eline maas saydimi ne oluyor...
Burde maas karti olayi var.maasi bankada kalsin.cekip evde durmasinin mantigi ne.karsilikli guven inanc varsa bu konular su yuzune dahi cikmamali..siz ne dusunuyorsunuz..?

Yazdıklarınız birbiriyle çelişiyor.Çalışmadığınız için kendinizce olaylara kılıf uydurmuşsunuz.''Parasız bırakmaz,ihtiyaçlarımı karşılar.''vs... Babam da yıllardır getirir annemin eline sayar,dağ gibi de adamdır. Kendinize hobi edinin bence.:24:

bizim ortaktır yıllardır bütçemiz. evlenidkten sonra da benim maaşım da onunki de banka hesabına yatar. Her ay alır kalem kağıdı buraya şu gidecek buraya bu gidecek şu kadar da harçlığımız olacak deriz. harçlığımız kadarını çeker bölüşür bankadaki paradan da ödemelerimizi yaparız. Ben vermem o da vermesin ayrı olsun vs durumu da bana saçma geliyor. Herşey ortak olmalı. Ben ona bu ay bunları alıcam ayıralım bu kadar derim o da aynen bana söyler. Bu benim param buradan ben harcarım kirayı ben öderim bu da senin maaşın mutfak masrafları ve faturalar sana ait demek saçma geliyor. hepsi bir havuzda olsun oh:24:

he şunuda belirteyim kadınlar daha düşünceli oluyorlar hesaplı oluyorlar. Ben kendim çok tutumlu olmamama rağmen markette bulduğu herşeyi sepete atan ve fiyatına hiç bakmayan eşime de çoğu zaman bir dur derim:) vallahi ikimiz için... hırstan değil:):)

Son düzenleme:
Back
X