• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanız kardesinizin esinin evini temizlermiydiniz

aristokrat hatun

Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2017
55
38
8
33
İyi geceler herkese
Benim kardeşimin eşi hamile
Son ayında doğumu bugün yarın gerçekleşir Sevgili anneciğim doğumdan önce cam kapısını sil dedi Ben ise sınav döneminden yeni çıktım ev karmakarışık
İki kücük oğlum var kayın pederim var yanımda benim camim kapım dururken daha birde bu çıktı başıma Allah aşkına siz olsanız napardiniz Anneme hayır diyemiyorum Doğumunda başında olacağım zaten refakatçi olarak kalacağım ama bu temizlik işi beni kızdırdı hayır kelin merhemi olsa başına sürer

Temizlikci tutsunlar neden belese getirmeye calisiliyo boyle seyler anlamiyorum.

Gorumcem kac kez kendi teklif etmisti dogumdan once evini dip kose gelim temizleyim diye ben kabul etmemistim hani kendisininde 2 cocugu var yuk olmak istememistim. Kendi ailemden bile istemedim.

Ama kimsesi olmamis olsa ve rica edilse yapardim ben acikcasi.

Aram iyiyse, beni abla veya kardeşi olarak sayıyorsa, temizlikçi tutamayacak kadar masrafı coksa malum doğum masraflı kendi kardeşi falan yoksa ben yapardım. Evlenirken demez miyiz sende benim kardeşimsin artık diye.. kul bilmese Allah bilsin hamile büyük sevaptır yapıverin.. ona bebek görmeye gelen giden cok olacak bu seferlik sizin eviniz sonraki planda kalsın olmaz mı

Yapmak istemiyorsanız yapmayın zaten.. Bizim ne yapacağımızın ne önemi var bilmiyorum ama söyleyeyim:
Ben olsam yapardım. Kardeşimin bebeği olduğunda benim evime değil onun evine gelecekler. Kendi evimi sonra da siler süpürürüm. Ben severim zora düşenin aşında bi tutam tuzum olmasını. Kaldı ki söz konusu kardeşim ile eşinin evi. İkisinin evi ama 'kardeşimin eşinin evi' değil.

Sorunlu mu hamileligi? Temizlikci tutulamaz mi? Annen temizlesin madem? Ya da kardesinin eli armut mu topluyo? Eve kurt dusmediyse cok acil degildir temizlik isi bu durumda:) dogumdan sonrada yapilir. Kapi silme filan dogumdan once cokta lazim sey degil.

Ha ben imkanim varsa gider temizlerdim o baska:)

Başlığa baktım kaldim. E kardeşinizin eviymis ya. Yardım edecek kimsesi yoksa yardım ederdim. Abartacak bir şey yok. Benim görümcem annesiyle dört ay yanımda kaldı doğumdan sonra. Bütün gece başımda beklediler sancı çekerken. Haklarını ödeyemem. Annem yoldaydi memleketten geliyordu. Aile böyle bir şey sana ihtiyaç varsa yardım edilmeli. Tabi ailecek aranizin nasıl olduğunu bilemem.

Ben kendim hamile olmama, o olmamasına rağmen evlerine gittiğimde temizliğe denk gelirsem yardım ederim, oda bana fazla fazla yapar. Ama bu durum aranızın nasıl olduğuyla ilgili, ben eşinide kardeşimden ayırmadığımdan hiç gocunmam, hamile olsa daha da fazlasını yapmaya çalışırım.

Back
X