Siz olsaniz nasil bir cevap verirdiniz?

sofarsogood

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2013
972
4.168
313
39
Herkese merhaba,
Hemen konuyu ozetleyeyim. Babamin takildigi lokal tarzi bi yer var ayni memleketten olanlarin toplandığı yerlerden biri. Ordan bi koylumuzun oglu var yuksek lisans tezi icin bi isyerine ihtiyac duymus. Aklina benim calistigim fabrika gelmis babamdan numarami istemis o da vermis. Bes ay kadar once kendisine bu konu ile alakali bayagi yardimci oldum.
Dun gece whatsapp tan bana sunu yazdi "X ablam nasılsın ben y sehrindeyim su an gönüllü olarak engelliler derneginde görev alıyorum bir engellimiz var lise 1.sınıfta ona akulu araba yardımı için destek topluyoruz senin de bir yardımın olur mu ablacim"
Hem gecenin bir saati yazdigi hem de bunu bi nevi emrivaki gibi gordugum icin cevap vermedim. Az once yine "x ablacim bi cevap vermedin??????" yazmis. Yardimci olmak istemiyorum tavri sinir etti cunku beni. Ama kirmak da istemiyorum cocugu. Ne yazabilirim? Engellesem ayip olur. Cimrilik yaptigimi dusunmeyin prensip meselesi bir nevi. Nereye gittigini bilmedigim maddi yardimlari yapmamaya ozen gosteriyorum.
Cevaplar icin tesekkurler...

Ben de güvenemezdim, hangi dernek hangi okul diye sorardım sanırım. O zaman da muhabbete girmiş olacaksın. Ertesi sabah arayıp önce gece yazdığı için fırçalamak sonra soruları sormak daha mantıklı olabilir.

Bence cok abartmissin hangi sehirde cocuk ben yardim etmek isterim.
Abartili bi sey yapmadim ki. Ben sadece karsidakini kirmadan ne yazabilirim o konuda fikir almak istedim. Hangi sehirde bilmiyorum bi bilgi mevcut degil bende de. Oyle bir cocuk var mi o bile supheli...

Herkese merhaba,
Hemen konuyu ozetleyeyim. Babamin takildigi lokal tarzi bi yer var ayni memleketten olanlarin toplandığı yerlerden biri. Ordan bi koylumuzun oglu var yuksek lisans tezi icin bi isyerine ihtiyac duymus. Aklina benim calistigim fabrika gelmis babamdan numarami istemis o da vermis. Bes ay kadar once kendisine bu konu ile alakali bayagi yardimci oldum.
Dun gece whatsapp tan bana sunu yazdi "X ablam nasılsın ben y sehrindeyim su an gönüllü olarak engelliler derneginde görev alıyorum bir engellimiz var lise 1.sınıfta ona akulu araba yardımı için destek topluyoruz senin de bir yardımın olur mu ablacim"
Hem gecenin bir saati yazdigi hem de bunu bi nevi emrivaki gibi gordugum icin cevap vermedim. Az once yine "x ablacim bi cevap vermedin??????" yazmis. Yardimci olmak istemiyorum tavri sinir etti cunku beni. Ama kirmak da istemiyorum cocugu. Ne yazabilirim? Engellesem ayip olur. Cimrilik yaptigimi dusunmeyin prensip meselesi bir nevi. Nereye gittigini bilmedigim maddi yardimlari yapmamaya ozen gosteriyorum.
durumum musait degil ben para yardımı yapamam de. bu kadar.

Herkese merhaba,
Müsait değilim deyin ya da benzer yardımda bulundum yakın zamanda deyin.
Ben de olsam nereye gideceği belli olmayan parayı vermezdim.

Kibar bir dille haberdar ettiği için teşekkür et. benzer bir durum için başka bir yere yardım ettiğini söyle. inşallah en kısa sürede siz de bulursunuz gerekli desteği de salla. illa ısrar ederse şu an çok meşgulün uygun bir zamanda yazacağım de, yazma

Açık konuş. Kafanda ne sorular varsa söyle direk. Hamgikurulış de. Yardım yapacağım kişinin bilgilerini iste. Ne bileyim söyle işte güvenmediğim yerlere yardım yapamam de. Dünyanın binbir türlü işi var de.

Emrivaki yapmamış ki çocuk. Sadece sormuş. Hem zaten prensip olarak uygun bulmadığınızı konuya yazmışsınız. Çocuğa da aynen bunu söyleyin.

Ben emrivaki goremedim konuda
Gayet guzelbir dille istemis. Boyle birdernekte gorev aliyorsa yardimin karsiliginda zaten makbuz vermeli veremiyorsa şüphelenebilirsin.
Yardim etmk istemezsende durumum musait değil de.

Ben de arkadaşlar gibi emrivaki bir üslup göremedim. Ancak mesajın zamanlaması kötü olduğundan saat çok geç yarın konuşuruz der o saatte mesaj atmasının önünü keserdim. yardım etmeyi düşünmüyorsam da ertesi gün başka bir derneğe üye olduğumu, desteği de oraya yaptığımı söyler kibarca red ederdim.

Reddedemeyeceğini bilerek yazmış biraz, bence makbuz verebilecekseniz yardım etmek isterim diyebilirsin. Dernekse ve para yardımı topluyorlarsa makbuz verebilmeliler sanırım. Eğer güvensizlik yaşıyorsan böyle yapabilirsin. Bence akülü arabadan daha kritik ihtiyaçlar var yalnız, bana yardım derneğinde öyle bir istek için para toplamak enteresan geldi. Belki çocuğun özel isteğidir gerçi... Ben kendim böyle bir durumda olsam, akülü arabadan ziyade daha kritik ihtiyaçlar için yardımda bulunmayı tercih ederim diyebilirdim, hatta sonrasında cidden başka bir derneğe yardım yapardım. :)

emrivaki yapmış olmamak için daha ne kadar kibarlaşabilirdi ki çocuk?

saat kaçta yazdığını ben olsam takmazdım ama madem siz takıyorsunuz, o saatte mesaj atmamasına dair uyarabilirsiniz, yardım yapmak istemiyorsanız da ya "parasal olarak sıkıntılı bi dönemdeyim yardım etmem mümkün değil", ya da "ben bilmediğim güvenmediğim bi yere para yardımı yapmak istemiyorum" dersiniz.

çocuğa sinir olacak bi durum göremedim ben. yoksa siz çocuğun mu sizi kandırıp para almak istediğini düşündünüz? eğer böyle düşünmediyseniz çocuğa bunca sinir olmanız yersiz geldi bana.

maddi yardim degil ayni yardim yaptigini bunu yaparken de ilk olarak yakin cevrenden tercih ettigini belirt. am boyl bir durumda aklina geldigin icin de tesekkur et sonrasinda da cok yogun oldugunu belirt.

Yardım bu sekılde olmaz. Kişi kim? Bır engel belgesı vs olsun dolu dolu yardım yapılır. Boyle sahsı ıstekler hoş olmuyor. Bırde yardım etmeyı cok seven bırı olarak bulundugum destegı bılmek isterım dogrusu.

Emrivakilik yok, sana öyle gelmiş olabilir, cocuk gayet kibar yazmıs, engellemeyi bile düsünmen bana tuhaf geldi. Yardım etmek istemiyorsan söyle yapamicagina veya baska yere yardim etmek istedigini. ... email alabiliyorsun ben az birseyde olsa yardim ederim

Back
X