Siz olsanız ne düşünürdünüz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çekip kenara sorun neden sormuyorsunuz?
Açıkçası iş veren konumunda değilseniz bile bunu sormak garip değil bence. Hani onu takmayıp sormayıp iş yapsanız o da sinirlense bir anlık sinirle yaptı desek tamam ama siz patlatmamışsınız mısırı.
Belki bana kızacaklar olacaktır ben de okulda çalıştım uzun zaman. Çay vs yapan ablalara çok iyi davrandığım fikir aldığım falan olduğunda asla beni takmama moduna geçiyorlardı. Çay istesem getirmezler sallarlardı kahve isterdim ay unuttum canım ya yaparlardı. Hepsi diyemem ama çoğu böyle yaptı yani. Ben de bu tavrı görünce sınır çizer mesafeli davranırdım hemen işimi hallederlerdi :)
Çaya bakan ablaların ortak özelliği. İstisnası olmayan tek genelleme 😂 Zaten 1 tane işleri var o da yük geliyor. Selam sabah veren, güleryüzlü biriysen gecmis olsun asla is yaptiramazsin. Ben bir dönem bir yerde çalışıyordum, ablayla sohbetim oldu diye bir daha asla bana çay getirmedi. Ki tek işi caydı yani baska şeylere bakmiyordu. Bir gün aradım çay için yine kız gel al yabancı mi var demişti misafirim varken🫠

Vay çalışandaki otoriteye,karar verme mekanizmasına, duruşa bak.Çok mu naifsiniz,neden ona söylüyorsunuz? Açıklamadan patlatın mısırı gitsin.Hem derslere giriyorsunuz,hem eşiniz oranın sahiplerinden biri .Sorun, sizin duruş sergileyememenizde.
Aslında çok da nahif değilimdir ama öyle bir gelişti ki o an.Bir anda ne olup bittiğini de anlayamadım.sonra neyse kolay gelsin dedim çıktım.Mutfak kısmının bir çok sorumluluğu onda.Menüun büyük çoğunluğunu o hazırladı mesela.Alisverisi falan da o yapiyor.Bilemedim.esim de yaptığı yanlış boşver ben konuşurum sonra onunla dedi.Ben de karismayacağım bundan sonra,istediklerini yapsınlar diye bir karar aldım.Kafamı ağrıtamayacağım.

Of ben çok muzdaribim bu durumdan. İnsanların yüzüme karşı ağızlarından çıkanı kulaklarının duymaması beni çok üzüyor. İşte samimiyetmiş. Terbiyesizlik samimiyet oluyor. Varsa bi taktik alıyım.
Çok açıklama yapmayacaksınız,çok gereksiz ,uzun konuşmaları yapmayacaksınız, detaylara girmeyeceksiniz, net olacaksınız, mesafeli olacaksınız, dediğinizi yapacaksınız,geri adım atmayacaksınız, terbiyesizce hareket yapana ,hiç yokmuş muamelesi yapacaksınız duruş sergilemek için.

Çaya bakan ablaların ortak özelliği. İstisnası olmayan tek genelleme 😂 Zaten 1 tane işleri var o da yük geliyor. Selam sabah veren, güleryüzlü biriysen gecmis olsun asla is yaptiramazsin. Ben bir dönem bir yerde çalışıyordum, ablayla sohbetim oldu diye bir daha asla bana çay getirmedi. Ki tek işi caydı yani baska şeylere bakmiyordu. Bir gün aradım çay için yine kız gel al yabancı mi var demişti misafirim varken🫠
Yemekçi abla da böyle yapardı. Tepsimizi koyardık onlar tabakları sıyırır bulaşığa koyardı mesela. Bir abla benden kitap falan istemişti çocuğu için ben de ayarlamış bir poşet kitap verip kırtasiyesini halletmiştim. Çocuğa deneme alırdım verirdim. Bunları yapınca abla benimle müdürü çekiştirmeye çalışıp ay sen tabaklarını şu lavaboya atsan da demeye başlamıştı 😂 Bazı hocalarımızın kahvesi saatinde gelirdi benimki ya aşağıda kalır soğurdu ya hiç yapılmazdı 😂

Çekip kenara sorun neden sormuyorsunuz?
Açıkçası iş veren konumunda değilseniz bile bunu sormak garip değil bence. Hani onu takmayıp sormayıp iş yapsanız o da sinirlense bir anlık sinirle yaptı desek tamam ama siz patlatmamışsınız mısırı.
Belki bana kızacaklar olacaktır ben de okulda çalıştım uzun zaman. Çay vs yapan ablalara çok iyi davrandığım fikir aldığım falan olduğunda asla beni takmama moduna geçiyorlardı. Çay istesem getirmezler sallarlardı kahve isterdim ay unuttum canım ya yaparlardı. Hepsi diyemem ama çoğu böyle yaptı yani. Ben de bu tavrı görünce sınır çizer mesafeli davranırdım hemen işimi hallederlerdi :)
Bakalım denk gelirse mevzusu soracağım.Bazen onu hak ediyorlar da insanlar iste onu yapmadığımız için sanırım sonra canı sıkılan biz oluyoruz.

Yemekçi abla da böyle yapardı. Tepsimizi koyardık onlar tabakları sıyırır bulaşığa koyardı mesela. Bir abla benden kitap falan istemişti çocuğu için ben de ayarlamış bir poşet kitap verip kırtasiyesini halletmiştim. Çocuğa deneme alırdım verirdim. Bunları yapınca abla benimle müdürü çekiştirmeye çalışıp ay sen tabaklarını şu lavaboya atsan da demeye başlamıştı 😂 Bazı hocalarımızın kahvesi saatinde gelirdi benimki ya aşağıda kalır soğurdu ya hiç yapılmazdı 😂

İnsanlara iyilik yaramıyor. Dikkat ediyorum sert konuşan, hakaret edene çiçekli böcekli konuşmalar yapıyorlar. Resmen gıkları çıkmıyor. Ben mesafeme dikkat etmeye çalışıyorum, konuşmalarıma dikkat ediyorum resmen hakaretvari konuşmalar,tripler çekiyorum. Boşuna dememişler deveye diken insana …. diye.

Yemeği çöpe dökmek benim için bir iş yerinin bereketini kaçırmak demek. İnsan yemez hayvan yer. Hangi cürretle döküyor çöpe eşiniz bişey dememiş mi ikaz etmemiş mi ? anlamadım ben sizi cezalandırmış mı yani, yarın eşiniz gitsin sorsun hesabını. Para kolay mı kazanılıyor?
Eşim tabi ki demiş abla o kadar yemek çöpe dökülür mü diye,koyacak kap bulamadım demiş.bir gün öncesinden iki kap evde kalmıştı.ben götürmeyi unutmuşum geri.Onun bahanesiyle belki de..Ama insan yine de sormaz mı,kap bulamadım amabu kadar yemek ne olacak diye.Her gün söylüyordu da dün niye o kadar yemek ziyan oldu?Değişik ya.

Selam kızlar,bugün canımı sıkan bir mevzu oldu ve sizlere danışmak istedim.Bir eğitim kurumumuz var.Yaz okulu gibi düşünün.Bugünün etkinlik saatinde öğrencilere film izletilecekti.Ben de öğrencilere film izlerken yemeleri için mısır patlatmak istedim.Yaklasik iki sınıf kadar bir öğrenci sayısından bahsediyorum.Yemekhanede görevli ablaya mısırı benim patlatacağimi,tencereyi yikayacagimi ve sınıf kirlenirse temizlik noktasında halledeceğimi söylemiş olmama rağmen şiddetle karşı çıktı ve baya baya izin vermedi patlatmama.Kendini de eşimin patlatilmasina izin vermediğini bahane ederek savundu.Halbuki eşime söylediğimde son kez sen bilirsin istiyorsan yap demişti.Fakat ablanın tavır ve hareketleri o kadar tersti ki kendisi istemiyordu belli yani.Bir de o anda ertesi günün yemek hazırlığını yapacakmış,o sebeble istemedigini söyledi.Hadi dedim neyse,yorucu bir işi var ısrar etmedim.O an sinir oldum ama geçti.Gelelim esas mevzuya.Oglenden bazen epeyce yemek artıyor ve akşam eve götürüyoruz tekrar evde yemekle ugrasmamak için.Normalde bu abla her gün bana hatirlatip yemekleri ayırıyor,eve götürün ziyan olmasın diyordu.Bugunse nerden baksanız on beş kişilik kadar yemek artırmıştı.Ve bize hiç sormadan koyacak kap bulamadığı iddiasıyla iki çeşit yemeği çöpe dökmüş.Sonradan eşimden duydum.Siz olsanız ne düşünürdünüz?Çok canım sıkıldı,yaptığının çok yanlış olduğunu düşünüyorum.belli ki bana sinir oldu ısrar ettigim için ama tepki bu mu olmalı?
Bişey düşünmem. Kovarim

Eşim tabi ki demiş abla o kadar yemek çöpe dökülür mü diye,koyacak kap bulamadım demiş.bir gün öncesinden iki kap evde kalmıştı.ben götürmeyi unutmuşum geri.Onun bahanesiyle belki de..Ama insan yine de sormaz mı,kap bulamadım amabu kadar yemek ne olacak diye.Her gün söylüyordu da dün niye o kadar yemek ziyan oldu?Değişik ya.
olayın mali boyutu var öncelikle,burası işletme ve sen benim malımı çöpe atıyorsun. alır tencere ile götürürüm gerekirse. ahlaklı bir davranış değil. ona göre muamele yapmak lazım.

Yani öyle sayılıyor.esim oranın ortağı.Ben de derse gidiyorum.Arada yapılacak başka işlere de yardım ediyorum.
Bu hadsizliği siz vermişsiniz.Tabiki çalışanları ezmeyelim ama gelipte tepemize çıkarmayalım değil mi? Ben öyle istedim öyle olacak ,temizlik ve sorumluluk bana ait dediğiniz halde kendi bildiğini oluyorsa okulun tapusunu ona verin çünkü patron o gibi duruyor

İnsanlara iyilik yaramıyor. Dikkat ediyorum sert konuşan, hakaret edene çiçekli böcekli konuşmalar yapıyorlar. Resmen gıkları çıkmıyor. Ben mesafeme dikkat etmeye çalışıyorum, konuşmalarıma dikkat ediyorum resmen hakaretvari konuşmalar,tripler çekiyorum. Boşuna dememişler deveye diken insana …. diye.
Ben de bu durumu ilk yaşadığımda neden böyle oldu ki ya diye kafama takmıştım. Sonra haddini aştığını düşündüğüm insanlara cevap vermeye başladım. Bir abla vardı mesela gelip dokunmaya başlamıştı bana. Bir gün nöbet sonrası boş dersim var diye şu saatte bana kahve yapabilir misin dersim boş olacak dedim. Aaa boşsan yap da beraber içelim güzel hocam demişti. Sen de benim yerime derse girip nöbet tut o zaman ama olmuyor değil mi hepimizin kendi işini yapması lazım herkesin yeri belli görevi belli o nedenle 12.45te kahvemi hazır etmeni rica ediyorum demiştim. Kafamda we are the champions çalıyordu asjsjsjjsjsjs 😂

Ben de bu durumu ilk yaşadığımda neden böyle oldu ki ya diye kafama takmıştım. Sonra haddini aştığını düşündüğüm insanlara cevap vermeye başladım. Bir abla vardı mesela gelip dokunmaya başlamıştı bana. Bir gün nöbet sonrası boş dersim var diye şu saatte bana kahve yapabilir misin dersim boş olacak dedim. Aaa boşsan yap da beraber içelim güzel hocam demişti. Sen de benim yerime derse girip nöbet tut o zaman ama olmuyor değil mi hepimizin kendi işini yapması lazım herkesin yeri belli görevi belli o nedenle 12.45te kahvemi hazır etmeni rica ediyorum demiştim. Kafamda we are the champions çalıyordu asjsjsjjsjsjs 😂

Benim ilk anda aklıma gelmiyor. Daha önce böyle insanlarla hiç karşılaşmamıştım.Konuşmazsın en fazla. Bunlarla muhabbeti de kesemiyorsun. Ağlamaklı gelip bana kendimi kötü hissettiriyor biri mesela. Bir şey mi oldu diye. Söylüyorum yanlış anladın falan. Ağlamak istiyorum. Merhametimi kullanıyor. Sonradan anladığımda da kendi kendime sinir oluyorum.

valla biz sizden daha çok gerildik gibi 😂
Bakma ben de çok gerildim de hiç bu abladan böyle bir hareket beklemeyip hayal kırıklığına uğradığım için, hâlâ ara ara kendimi yokluyorum.Olayları yanlış mı yorumluyorum veya iki olayı birleştirip yanılıyor muyum diye.Günah da almak istemem ama o yüzden tarafsizca yazıp sormak istedim😁

Benim ilk anda aklıma gelmiyor. Daha önce böyle insanlarla hiç karşılaşmamıştım.Konuşmazsın en fazla. Bunlarla muhabbeti de kesemiyorsun. Ağlamaklı gelip bana kendimi kötü hissettiriyor biri mesela. Bir şey mi oldu diye. Söylüyorum yanlış anladın falan. Ağlamak istiyorum. Merhametimi kullanıyor. Sonradan anladığımda da kendi kendime sinir oluyorum.
Ben bu güncellemeyi 30 yaşımda aldım geç öğrendim yani. Öncesinde aman boşver geç unut gitsin yapıyordum. Sonra dedim ulan herkesin şeyi sana kalkıyor Beste herkesin nazı niyazı sana 😂

Bakma ben de çok gerildim de hiç bu abladan böyle bir hareket beklemeyip hayal kırıklığına uğradığım için, hâlâ ara ara kendimi yokluyorum.Olayları yanlış mı yorumluyorum veya iki olayı birleştirip yanılıyor muyum diye.Günah da almak istemem ama o yüzden tarafsizca yazıp sormak istedim😁
Kadın pasif agrasif davranıp size tavrını göstermiş.Benim düzenim benim kurallarım diyor.Biz de çalışma hayatı yaşadık,hiç böyle saygısızlık yapmadık.....

Sanki patron o siz çalışan gibi olmuş 🤔mutfaktan izin istemiş olmanız bile ince bi davranış temızlıği yaparım demenizde aynı şekilde .
Evet gerçekten niyetim öyleydi ama keşke sonu böyle olmasaydı.Bana diyor ki yarınki yemeğin hazırlığını yapacağım.Kac dakika sürer ki mısır patlatmak dediğin? İnsanları anlamak gerçekten zor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X