Siz olsanız ne yapardınız? (Kredi hakkında)

_purple_

:)
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2012
358
47
53
Merhaba arkadaşlar.

Ocak ayında 48750 tl'lik konut kredisi aldım.
Faiz oranı %0.79 idi , 7 yıl (84 ay) vade ile.
6. Ayını ödemiş bulunmaktayım. Kaldı 78 ay...
Aylık ödemem 800 tl.
Şimdi faiz oranları düştü, ben de bir araştırma yapayım dedim ve bankayı aradım..

Banka yeni krediyi %0.65 oranıyla 5 yıl (60 ay) vade, aylık 970 tl taksitle verebileceğini söyledi.

Yani aylık 170 tl fazla ödeyerek hem 19 ay kazanmış hem de, 4800 tl kar etmiş olacağım.

Ailemle yaşıyorum ve babamın maaşı var onunla geçiniyoruz, şu an maaşımdan kalan para da ancak 200 tl civarı onu da faturalara aktarıyordum zaten..

Fakat 18 ay sonra bir başka kredi borcum bitecek ve o zaman maaşımdan elimde kalacak olan miktar 900 tl olacak.

Şimdi siz olsanız ne yapardınız,

Bu ödeme koşuluyla devam mı ederdiniz, yoksa 170 tl fazla ödeyerek zamandan mı kazanmaya çalışırdınız?

Yorum yapan herkese teşekkürler

Son düzenleme:
bekarsınız sanırım, evi kendiniz için mi aldınız yoksa aileniz için mi?

krediler şu an uygun ama şu anki şartlarda elinize 200 lira kalıyorsa yeniden yapılandırmsayla nerdeyse hiç kalmayacak.nasıl karşılamayı düşünüyorsunuz ihtiyaçlarınızı?

ya da yeniden yapılandırmayla mı 200 lira kalacak?öyle de olsa çok az.

ben sizin yerinizde olsam yeniden yapılandırma yoluna gidemezdim sanırım.

Evet bekarım, evi kendim için aldım, yalnız belirtmeyi unutmuşum, bu durum sadece 18 ay için geçerli, 18 ay sonra başka bir kredim bitecek, o zaman elimde aylık 900 tl kalacak. Şuanki ihtiyaçlarımı babam karşılıyor.

anladım.
1,5 yıl da az zaman değil,kendinizi en iyi siz tanırsınız,idare edebilirseniz tabi bu fırsatı değerlendirmek lazım.
biz de şu dönemden faydalanıp kredi çekip ev almak istiyoruz ama istediğimiz miktarı vermiyorlar maalesef.
hakkımızızda hayırlısı diyelim en iyisi

18 ay boyunca ihtiyaclarınızı aileniz karşılayacak ve sorun da etmeyeceklerse yapılandırmaya gidin, 4 yıl gibi bir kazancınız olacak.

Ben olsam yapılandırırım en azından vade ve kredi azalıyor dişinizi sıkıp kredinizi erkenden kapatın derim ben..

Kesinlikle 2. seçeneği seçerdim canım.
20 ay neredeyse 2 yıl.

18 ay idare edebilecek durumdaysanız, 2. seçenek derim, ama o durum yoksa mecburen 1. seçenek.

Gözümü karartacağım galiba, şimdi annemle de konuştum yap dedi İnşallah siz de hayalinizdeki evi alabilirsiniz canım çok zor, ben 2 tane kredi çekmek zorunda kaldım bu evi alabilmek için biri ihtiyaç diğeri konut, o yüzden maaş kalmıyor zaten elimde. Allah kolaylık versin hepimize

18 ay boyunca ihtiyaclarınızı aileniz karşılayacak ve sorun da etmeyeceklerse yapılandırmaya gidin, 4 yıl gibi bir kazancınız olacak.

Haklısın canım, o şekilde yapacağım, teşekkür ederim cevabın için.

Ben olsam yapılandırırım en azından vade ve kredi azalıyor dişinizi sıkıp kredinizi erkenden kapatın derim ben..

Ben de öyle yapacağım, biraz zor olacak ama napayım

Kesinlikle 2. seçeneği seçerdim canım.
20 ay neredeyse 2 yıl.

18 ay idare edebilecek durumdaysanız, 2. seçenek derim, ama o durum yoksa mecburen 1. seçenek.

Haklısın canım bir de yanında 4800 tl karım olacak, yarın gidip yapılandıracağım

Bende Ocak ayında çektim 0,78 ama yapılandırma için biraz daha beklicem 10 senelik çektim 6 yıla düşürücem bende daha karlı olunuyor vade azaltılınca oran ne verdi size hangi bankadan çekmiştiniz erken ödeme cezası falanda var galiba cebinizden çıkıcak tutar nedir..?

Ben vakıfbanktan çekmiştim, %2lik bir erken ödeme komisyonu var, fakat aynı bankadan yapılandırma yapacağım için o komisyon borcuma ekleniyor, o halde bile 4800 tl karım oluyor. 5 yıl için %0.65 oran aldım ben. Eğer sen de yapılandırma istiyorsan önce kendi bankanla konuş, daha sonra diğer bankalara bak çünkü diğer bankalara gittiğinde 0dan işlem başlatıp, ipotek, ekspertiz ücreti, hayat sigortası vs yapıyorlar. Sen hangi bankadan çekmiştin kredini?

Bende vakıfdan çektim 1 ay önce sordum refinansman için 72 oran verdi şimdilik araştırıyorum ziraatin oranları çok iyi hemde her yapılandırmada masraf almıyor o yüzden karar veremedim faizler düşme eğiliminde ağustosa kadar beklicem ben..

Ziraatın oranlarına ben de baktım gerçekten uygun, fakat banka değiştirdiğim zaman bir çok kalemde masraf çıkıyor karşıma, hesapladığımda hemen hemen aynı kapıya çıkıyor, o yüzden uğraşmak istemedim ben. İkimiz için de hayırlısı olsun artık

ben purple olsam hemen yapılandırırım
hem yıl olarak kar edeceksin hem de para olarak
faturalarına baban bi süre destek olsun
ailen zaten destek oluyormuş
kolay değil senin için ama
daha karlı

ben purple olsam hemen yapılandırırım
hem yıl olarak kar edeceksin hem de para olarak
faturalarına baban bi süre destek olsun
ailen zaten destek oluyormuş
kolay değil senin için ama
daha karlı

Evet canım daha karlı olacak, çok teşekkür ederim güzel yorumun için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…