Siz olsaniz ne yapardiniz ?

MusMutlu00

Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2019
283
250
18
Merhaba hanımlar öncelikle sonrasın da direk konuya gireyim. Kızlar benim kaynim doktor ve kendini daha çok maaş alabilmek için ukraynaya gidip tekrar okul okuyacak yaşı küçük değil evli ve 3 aylık bir kızı var ve benim şaşırdığım nokta eltim hiç bir şekilde sesini çıkarmıyor destekliyor kocasını desem ki güveniyor tamam ama oda yok çünkü defalarca aldatildi neyse bu beni ilgilendirmiyo haklısınız. bugün konu açıldı ve bende dedim ki ne olursa olsun asla eşimi yollamam oraya güvensizlikten değil benimde bebeğim 7 aylık ve gittiği zaman 3 yıl gelmiyecek sadece tlfon ve görüntülü konuşma olacak ve bu çok saçma bisey eşim geldiğin de oğlum 3 yaşında belki daha fazla olacak ne gerek var sırf her ay 2 bin tl fazla para almak için eşini ve çocuğunu yanlız bırakıyorsa yıllarca ben ona koca demem dedim. Ve sunuda belirteyim durumları gayet iyi fazlasıyla iyi. Bunu söyleyince eltim direk saldırıya geçti sen fakir kal o zaman sürün ömrün boyunca kiracı kal cocugun herseyden mahrum kalsin ne var yani bunda 3 yıl ayrı kalsan ölür müsün dedi bende evet ölürüm dedim dünyada ki hiç bisey benim oğlumdan daha önemli değil iki oyuncak alayım veya özel okullarda okusun diye baba sevgisinden şefkatinden uzak mi büyüteyim dedim. Bana söylediği şey senin gibi aptallar yüzünden dünyada ki fakirler çoğalıyor oldu. O kadar çok sinirlendim ki hiç cevap vermeden o ortamdan çıktım eşimi arayip beni gelip almasını söyledim eşime anlattım ve çıldırdı sessiz kaldığım için. Gorumcem de yanımızdaydı sanırım kayinvalideme anlatmış ve yarın akşam bizi yemeğe davet etmişler hem eltimi hem bizi. Ben yarın bu kadına ne cevap vermeliyim yada hiç onu umursamayıp o yokmus gibi mi davranmalıyım ne yapmalıyım bana çok ağır konuştu çok zoruma gitti ve sonuna kadar da hakli oldugumu düşünüyorum maddiyat tabiki önemli ama maneviyat kadar asla olamaz benim gözümde

Sizin düşüncenizi söylemeniz de yanlış olmuş. Ne yaşadığını o evde ne olduğunu bilemezsiniz. Gerçekte istemiyor olabilir. Belki söyleyemiyor? Ya da o da evliliginden bunaldı artık. Dedikleriniz birazda karşınizdakini yargılama olmuş. Tabi bunu bilerek yapmamışsınizdir ama karşı tarafta savunmaya gecmiş.

siz eltinizi
eltinizde sizi eleştirmiş fikirlerinizi ortaya koyup sözlü sataşma yapmışsınız zaten

konuyu uzatmanın ne cevap vermeliyim hazırlıgına girmeniz yersiz

Siz karşı tarafa haddiniz olmayan fikirler beyan etmişsiniz tamam ama eltinizde büyük terbiyesizlik etmiş. Resmen hakaret söyledikleri yarın gidin ama kendisiyle muattap olmayın derim. Ha uslubu konusunda da uyarın güzel bir dille

Evet kendi aile hayatımda ben de bu kadar uzun süre ayri kalmayi onaylamam sizinle benzer sebeplerden dolayı. Ama siz yorumunuzu yaparken sert bir giriş yapmışsınız "ben ona koca demem " gibi. Size hakaret etmesini gerektirmese de biraz kadını kışkırtan siz olmuşsunuz. Kendi hatanızdan dolayı özür dileyip aptal demesine de kırıldığınızı belirtebilirsiniz.

Valla catir catir soylemissin cevap alinca da hakliymis gibi sinirlenmissin.Boyle konusana bende konusurum yani. Ne demeliydi ki eltin? Resmen kadini huzursuz etmek icin konusmus da konusmussun. Ben bile okuyunca aralarda sanane dedim. Kadin da sana sinirlenmis yani..

Belki kadın da kocası başından gitsin istiyor olamaz mı? Ukrayna da çoook uzak ya gelemez tabi 3 yıl onlarınki açık evliliktir belki ne bileceksin?
Sen onun kocasına "ben öyle adama koca demem" diyerek laf etmişsin o da seni maddi durumla ezmeye çalışmış. Bence mesafeli bir ilişki kur kendisiyle. Fikrini beyan etmesen de olur muhatap alma

Biraz kıskanmış olabilir misiniz? Kedi-ciğer meselesi gibi? Bilmiyorum bana azıcık öyle geldi gibi.

Sizin yaptiginiz davranis hic hos olmamis. Hatta densizce. Dusuncelerinizi kendinize saklasaydiniz keske. Kadinin kocasini koca yerine koymadiginizi soylemissiniz aleni.kaldi ki adam zamanjnda aldatmis da olabilir, evlilikleri mutsuz olabilir vs,bu kimseyi ilgilendirmez. O evlilikte yasanani sadece iki kisi bilir. Kadin yine size az bile cevap vermis. Ben eltinizin yerinde olsam birdaha sizinle gorusmezdim.

Yorumlar okadar güzel ve adaletli yapılmış ki benim ekleyecek pek sözüm olmayacak , dikkat ederseniz üslup okadar önemli ki ne konuştuğunuzdan ziyade nasıl konuştuğunuz kalıyor akıllarda , böyle hassas konuları bu şekilde dile getireceğinize dolaylı olarak empati kurarak daha samimi içten davranarak , onu suçlayıcı değilde onun mutsuz olmasını istemediğinizi anlatacak yansıtacak bir dil kullansaydınız daha iyi olurdu , olan olmuş madem ,yemeğe gittiğinizde daha nazik davranın , konuyu siz açmayın eğer konu eltiniz veya başkası tarafından açılırsa , sebebi her ne olursa olsun elitinizin yalnız kalmasına çok üzüldüğünüz için duygularınızı biraz abartılı gösterdiğinizi anlatmaya çalışın , bizim bilemediğimizi Allah bilir ,mesela bir arkadaşımın eşi aylarca ortadan kayboldu , biri aylık diğeri çok küçük 2 çocukla yalnız kaldı herkes ona boşan diyordu sonradan ortaya çıktı ki adam akıl hastanesinde tedavi görmüş aylarca herkesten saklamış...çok nadir de olsa bazen hiç bilmediğimiz sebepler oluyor ve ozamanlarda yaptığımız her yorumun çok adaletsiz olduğunu sonradan anlıyoruz .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…