Siz olsanız ne yapardınız ?

Göstermeye çalışıyorum annem çalışıyor akşamları evde sadece babam ve kardeşim yok. Kışlarları kayınvalidem kendine değil bize yapıyor belki bu da kendimi borçlu hissettiriyor bilemiyorum. Eşim ya da ailesinden çekincem ya da kendimi ispatlama çabam yok nitekim 20 yaşında da değilim. Önyargılarınızı bırakırsanız konunun vicdanımla çelişmem olduğunu görürsünüz

tabi ki kendine borclu hissettirmek, sizi ve nihayetinde oglunu yaninda tutmak icin yapiyor. onlarin bunu yapmasi onlari kotu insan yapmaz tabi ki. siz de kendi haklarinizi savunacaksiniz. ay kiyamiyorum diyorsunu ama aslinda gicik oluyorsunuz. bir sure sonra kiyamadiginiz insanlari bir kasik suda bogmak istersiniz. o yuzden de isler o raddeye gelmeden, kendiniz icin bir yol cizeceksiniz, oncelikle kavga etmeden, trip atmadan. yuzune gule gule kendi istediginizi yapacaksiniz.

Hem kendinize hem de ailenize haksızlık ediyorsunuz. Onların hakkı değil mi evlatlarıyla vakit geçirmek? Ben olsam beni bu yaşa getirmiş aileme, üç gün önce tanıdığım insanlar için bunu yapmazdım.

Kayınvalidenizin ne düşündüğü önemli değil ki. Siz eşinizle kendi planınızı yapacaksınız, tatilinizi de ona göre geçireceksiniz. Bu planın bir tarafın aleyhine olmasına da izin vermeyeceksiniz.

sağlıkçıyım aynı zamanda doktora öğrenimimi yürütüyorum.yaklaşık bir yıl önce evlendim eşim öğretmen. Kısaca giriş yaptıktan sonra…

Yaz döneminde malum eşimin uzun tatili var ancak benim yıllık iznim çok daha kısa ikimizin memleketi aynı yaz dönemi belediye vb kurumlarda işlerimizi halletmek için 3 hafta kadar iznimizi memlekette geçirelim dedik. Devlet dairelerinde eşim ve ailesinin işleri bitsin diye 2 haftadır kayınvalidemlerde kalıyoruz ara ara benim aileme uğradık. Ben bu süre içinde çok gerildim benim tatilim 20 gün bu sürede ailemle zaman geçiremiyorum, kayınvalidem yaşlı ev işlerine yardım edeyim diye mesela tarhana vb anneme geçmiyorum ama benim komşularım var şöyle yaptım böyle yaparım diyor kısaca bana minnet etmiyor buna rağmen eşimde illa bizde kallalım diye ısrar ediyor. Ben yaklaşık pandemi başından bu yana yoğun çalışıyorum okul, iş, ev hepsini yürütüyorum ve çok yoruldum. Tatil planı yapamadık resmi işleri halledelim diye. 2 haftadır tatilden hiç birşey anlamadım.
Haksızlık mı yapıyorum yoksa fedakarlık mı bilemedim. Siz ne düşünüyorsunuz
Fazla fedakarlık yapıyorsunuz.Esiniz sizi o kadar da düşünmüyor.Oyle olsaydı annenizle zaman geçirmenize engel olmaz 2-3 günlüğüne bile olsa bir yerlere götürürdü.Şimdiden el verip kolu kaptirmişsiniz.Bir iki laf etseniz sizden kötüsü olmaz anamı babamı istemiyorsun diye suçlanirsiniz.

Ben de yurtdışında olduğum için Türkiye’ye gelince biraz eşimin ailesinde biraz bizimkinde kalıyoruz. Bazen kahvaltı sonrası kayınvalideme annemle plan yaptık şuraya buraya gideceğiz akşam görüşürüz diyip gidiyorum. Her anı eşimle ya da onun ailesiyle geçirmek zorunda değilim. Haa bir de kimin ailesinde kalırsak kalalım ikimizin bi tatili olmak zorunda, otel olur tur olur vs. Siz de böyle bir düzen geliştirin. Aile evinde durmak tatil değil ne yazık ki sadece onlarla birarada olup özlem gidermek. Vicdan yapacak birşey yok bu cicim ayları geri gelmeyecek ve siz bu yaşadıklarınızı biriktirip eşinize dolacaksınız

sağlıkçıyım aynı zamanda doktora öğrenimimi yürütüyorum.yaklaşık bir yıl önce evlendim eşim öğretmen. Kısaca giriş yaptıktan sonra…

Yaz döneminde malum eşimin uzun tatili var ancak benim yıllık iznim çok daha kısa ikimizin memleketi aynı yaz dönemi belediye vb kurumlarda işlerimizi halletmek için 3 hafta kadar iznimizi memlekette geçirelim dedik. Devlet dairelerinde eşim ve ailesinin işleri bitsin diye 2 haftadır kayınvalidemlerde kalıyoruz ara ara benim aileme uğradık. Ben bu süre içinde çok gerildim benim tatilim 20 gün bu sürede ailemle zaman geçiremiyorum, kayınvalidem yaşlı ev işlerine yardım edeyim diye mesela tarhana vb anneme geçmiyorum ama benim komşularım var şöyle yaptım böyle yaparım diyor kısaca bana minnet etmiyor buna rağmen eşimde illa bizde kallalım diye ısrar ediyor. Ben yaklaşık pandemi başından bu yana yoğun çalışıyorum okul, iş, ev hepsini yürütüyorum ve çok yoruldum. Tatil planı yapamadık resmi işleri halledelim diye. 2 haftadır tatilden hiç birşey anlamadım.
Haksızlık mı yapıyorum yoksa fedakarlık mı bilemedim. Siz ne düşünüyorsunuz
2 hafta suren resmi is nedir merak ettim dogrusu🙆Gereksiz bir fedakarlik olmus,siz annenizde kalssydiniz o annesinde madem.O kadar annesiyle gecirmek istiyorsa iznini.

Back
X