Siz olsanız ne yapardınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Samuray Jack

Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2024
26
5
6
Herkese merhabalar. Geçenlerde Instagram'da bir yazı okudum. avukatın biri,bir müvekkili ile ilgili bir paylaşım yapmış. az sonraki yazacağım ve merak ettiğim bir konu hakkında aslinda. Sorum şu.
Diyelim ki gebeliginizin son günlerindesiniz. Ama ortaya bir anda kayınbabanizin anjio olmasi gerektigi ortaya cikti.
Kayinvalideniz yaşıyor ve sizin bir cocugunuz daha var. 2 yasinda diyelim.
Kayinvalideniz ile kayinbabaniz sizin dogum surecinde birlikte sizin cocugunuza bakacak. İste oldu ya kayinpederinizin anjio olmasi gerekti. Kayinvalideniz tek basina cocugunuza bakacak kuvvette degil. Sekeri tansiyonu kalbi var. Gunluk 21 hap kullaniyor.
(Cocuga bakacak baska insanlar da var bu donemde cok yakininiz akraba olarak)
(Gorumceniz de var)
Simdi soruya gelelim. Esiniz diyor ki "Ben diyor babamin basinda dururum. Siz biz gelinceye kadar evde bekleyedurursunuz. (Buraya kadar problem yok) Problem surada başlıyor.
Sizin bir anda dogum sanciniz tuttu suyunuz geldi.kendi annenizi cagirdiniz hastaneye gidiyorsunuz. Aklinizda cocugunuz var ve kayinvalidenize bu konuda guvenemiyorsunuz istemiyorsunuz bakmasını. (Sevmemek yada katlananamak ile alakalı değil. Saglik problemleri ile alaka) siz su akrabama bırakalım. Diyorsunuz Cocugunuzu tanıyor akraba cocugunuz onun yanında rahat edecek. Çocuğunuzun da bildigi sevdiği oyun oynadığı bir hanım. Siz dogumda dogal olarak esiniz yanımda olsun istiyorsunuz. Ancak kayinpederiniz hanim sen çocuğa bak diyor illaki. Oglanin karisi doğum yapacak gondermiyor. Gorumce kimsenin aklina gelmiyor. (Hadi o calisiyor, cocuklari da var cok bir beklentin yok kadindan zorla gel diyemezsin ama çağırdığınızda ikiletmez gelir)
Esinizde sesini cikarmiyor ana baba agzina bakiyor.
Kayinvalidenizin yapacagi bir şey yok sadece hastanede esinin basinda bekleyecek. Zor bir sey degil. (Artik anjio demek ameliyati ol aksama çık gibi bir şey bu dönemde)
Siz olsaniz bu surecte ne yaparsınız?
Kime ne hak verirsiniz?

Konunun tarafı olmadığınız, gerçek olay mı örnek olay mı olduğu belirsiz bir hikayeyi neden konu açacak kadar önemsediniz ?

Ortada bir gerçeklik yokken, kim bu konuyu niye yorumlasın ?

Burda hak verilcek bir durum ne anlayamadım. Kocanın dogum yapan annenin yaninda olamamasi ve bu durumda ortaya kaos mu çıktı?
Kasıtlı bir durum yok sonucta sağlık ve ikisinin ayni anda saglik sorunu olması kötü bir durum.
Kayinbabanin kisisel ihtiyaclarini(tuvaletini yaptirma, yataktan kaldirma indirme durumunda) karsilamakta kayinvalide zorlanabilir ve bu durumda oglunun yaninda olmasi daha makbuldür. Kayinvalideye bir kac gun cocuk emanet edilebilir sonucta oncesinde ikisi(kayinvalide-kayinbaba) bakacak diye planlanilmis. Hap kullaniyor olmasi saglik sorunun olmasi neden dogum zamani dusunuluyor da oncesinde bakilmasi planlanirken dusunulmedi? Genelde cocuk bakımı kayinvalideye yuklenir kayinbabalarin cok baktigini gormedim. Telefonla arayip bir kac saatte bir durumu kontrol edilebilir eger bu kadar cok endise ediliyorsa.
Ayni durum basima gelseydi. Hamile olarak eşimin yanimda olmasini isterdim tabiki ama ortada onemli bir neden var. Kasıtlı olarak yanimda olmamazlik yapmiyor. Boyle saglik sorunu olmasa bile baska bir problem olup yanimda olamayadabilirdi. Ornegin ben sezeryan olsam narkoz verseler o durumda esimin yanimda olup olmadigi umrumda olmazdi sonucta bayilip gitmişim. Bazi hastanelerde eşleri dogum esnasinda sokmuyor bile. Son zamanlarda eslerin yanlarina girmesi daha yaygin hale geldi. Cevremde dogum yapan insanlara bakarakta soyledim. Kimi esler kasitli olarak bile doğuma girmek istemiyor. Yani bu durum da duygusal olarak herkeste degiskenlik gösterir. Ben alttan alırdım sanırım. Benim için kaos yaratacak bir problem değil. Kendim zaten bir derdin içindeyim. Birilerine muhtacim sonuçta cocuguma bakmasi için. Bunun icin en uygun aday kayinvalide ise zaten ona verirdim. Daha uzak akrabaya emanet edemezdim. Görümce de calisiyor ve cocuklari varmış. Milleti isinden gucunden edip gel benim cocuguma bak diyemem.

Kayınvalide kayınpedere baksın.
Kocası karısıyla birlikte doğuma gitsin.
Anjiyo ve doğum hasbelkader aynı güne denk gelmiş, mümkünse aynı hastanede de olsun.
Çocuğa, güvenilen akraba baksın.
Görümce kendi çocuklarıyla anca ilgilenebilsin.

Konunun tarafı olmadığınız, gerçek olay mı örnek olay mı olduğu belirsiz bir hikayeyi neden konu açacak kadar önemsediniz ?

Ortada bir gerçeklik yokken, kim bu konuyu niye yorumlasın ?
Onunuze gelecek her konuya cvb vereceksiniz diye bir kaide yok. Bu bir merak ister cevaplayin ister cevaplamayin. Konunun onemsenip onemsenmemesi sorani ilgilendirir. Soran kisinin yasayip yasamamasi degil, evlilik ile alakali bir bakis acisi vardir. Bir sorusu vardir kisi annesine yada annesine sorar atiyorum. Anne yada kardesi onu kayirabilir kadin yada erkek farketmez. Evladim der. Ancak kisi goremedigi bir durum vardir ve bunun karsisinda tarafsiz olabilmek adina bu gibi bir platforma girebilir. Siz yorum yapmak icin yorum yapmissiniz. İster yorumlayin ister yorumlamayin . Bu konu degil ama baska bir konuyu hayatinizjn icinden koyabilirsiniz

Örnek olay çalışmaları için forumun kullanılmasının yanlış olduğunu düşünüyorum. Ödev vb çalışmalar için bu platformun kullanılması, insanların sonrasında gerçek olaylara da şüpheyle yaklaşmasına neden oluyor.

Soru bile sorulmamasi gerekir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…