Siz olsanız ne yapardınız???

lovelove

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2011
124
3
46
Ankara
Merhaba arkadaşlar, sizlere bişey sormak istiyorum daha doğrusu yerimde olsanız ne yapardınız fikirlerinizi öğrenmek istiyorum. Benim şuanda bir erkek arkadaşım var ve haftanın 6 günü günde 9 saat görüşüyorum ben bu insanla işimiz gereği. Yaklaşık 3 aydır çıkıyoruz ve çıkmaya başladığımız ilk günden beri evlilik niyetiyle başladık bu yola. Benimle ciddi düşündüğünü ve ailesine de bu konuda bahsettiğini söyleyerek. Ben bu kişiyi 9 aydır tanıyorum benden önceki ilişkisini de biliyorum, aynı zamanda benim de ondan önceki ilişkimi biliyor. Sorunumuza gelince sorunum ailemin ailesiyle ilgili daha doğrusu annesiyle ilgili bir takım söylentiler duyması, söylentiler diyorum çünkü gözümle görmediğim birşey. Ama babam iş ciddiye binince iyice araştırmış birkaç güvenilir insana sormuş hakkikaten öyle birşey var diyor. Ve bu evliliği kesinlikle istemediğini söylüyor. Oğlan gözlemlediğim kadarıyla çok iyi bir insan ben de ne yapacağımı şaşırmış durumdayım siz olsaydınız ne yapardınız?

Söylentiler nedir peki?

Allah hayırlısını versin hakkında, fakat anne-baba hiç bir zaman evladı kötü olsun istemez.
Zaten karşı çıkılan bir durum değilmiş, söylentilere kadar değil mi?

Merhaba arkadaşlar, sizlere bişey sormak istiyorum daha doğrusu yerimde olsanız ne yapardınız fikirlerinizi öğrenmek istiyorum. Benim şuanda bir erkek arkadaşım var ve haftanın 6 günü günde 9 saat görüşüyorum ben bu insanla işimiz gereği. Yaklaşık 3 aydır çıkıyoruz ve çıkmaya başladığımız ilk günden beri evlilik niyetiyle başladık bu yola. Benimle ciddi düşündüğünü ve ailesine de bu konuda bahsettiğini söyleyerek. Ben bu kişiyi 9 aydır tanıyorum benden önceki ilişkisini de biliyorum, aynı zamanda benim de ondan önceki ilişkimi biliyor. Sorunumuza gelince sorunum ailemin ailesiyle ilgili daha doğrusu annesiyle ilgili bir takım söylentiler duyması, söylentiler diyorum çünkü gözümle görmediğim birşey. Ama babam iş ciddiye binince iyice araştırmış birkaç güvenilir insana sormuş hakkikaten öyle birşey var diyor. Ve bu evliliği kesinlikle istemediğini söylüyor. Oğlan gözlemlediğim kadarıyla çok iyi bir insan ben de ne yapacağımı şaşırmış durumdayım siz olsaydınız ne yapardınız?

bence sorun söylentiler olmamalı, sorun bu söylentiler doğruysa ve erkek arkadaşınız annesinin yaşantısını biliyorsa onun bu konuda tavrı ve görüşü olmalıdır.

söylentiye göre değişebilir. ama sanırım babamın sözünü dinlerdim. çünkü bizim göremediğimizi onlar daha iyi görebiliyorlar

büyük sözü dinlemek çoğu zaman iyidir.

baban eğer araştırmışsa ve evet doğru diyorsa bir düşün derim..

evet arkadaşının suçu yok ama aile de çok önemli.evlendikten sonra bunu daha iyi anlarsın.

ailenin bir bildiği vardır mukakkak.bazen gerçekten içlerine doğuyor, bırak araştırmayı.

evlenmeden önce olsaydı aman nolucak o kişiyle evleniysun ailesiyle değil çocuğa güveniyorsan aileni ikna etmeye çalış derdim ,

ama şimdi demiyorum babanın sebeblerini güzelce dinle ve ona göre hareket et derim ,

birde çocuk iyi hoş diyorsun ama yeni başlayan bir ilişki ve pekte sevgi adına birşeyler oturmamış sanırım , en baştan tavrını kooymak zor olmasa gerek...

söylentilere bağlı canım böyle bi karar vermek belki çOkta önemli birşey değil ama aileme ters gelen birşeydir sadece

sölentiler neymısskı keske acıklasaydın?? ustelık mılletın agzı torba dıılkı buzesın lafıı varrr.. mıllet konusur dedıkodu yapar onyargılı olurr halbukı dogru olan baskadır yanıı ondan mılletede guvenılmez pek.. kabak senın basına patlarr .. sen gene ıyıce arastırmasını sagla babanın

söylentiler neymiş ?
annesi kötü olsa bile çocuk kötü olmak mı zorunda?neden annenin babanın suçlarını çocuklar ödüyor ?
ayrıca aynı iş ortamındasınız ikinizde eski lişkilerinizi biliyorsunuz birbirinizin sağlıklı bir ilişki olucağını sanmıyorum .

Bu tarz söylentiler ortada bir şey olmasa da insanın içini gıcıklıyor bence.. ben de babamı dinlerdim bu konuda..

her ne kadar ben sevdiğim kişi ile evlencem banana ailesenden diye bakılsa da öyle olmadıgı bir gerçek..

sen hem sevdiğinle hem ailesiyle evlenmiş oluyorsun..

ve babanın araştırmaları sonucu böyle bir düşüncesi varsa babanı dinle derim. :31:

Bi arkadaş sevginiz eksik demiş ama öyle olsa çoktan ayrılırdim. Aksine çok seviyorum, o benden de çok seviyor. Acaba erkek arkadaşıma sorsam mi bu konuyu, sizce böyle birşey sorulur mu, işin asli nedir dedikodu mu sadece yoksa gerçek mi acabBunlar kafamı çok kurcalıyor. O da merak ediyor neden ailen istemiyor diye soruyor, kirilmam gucenmem açık açık soyle ona göre ben de çare arayim diyor. Sizce sormalı mıyım?

Dedikodular annesinin babasıni aldattığı konusunda.

Son düzenleme:
boşuna çıkmaz hiçbir söylenti..
ben olsam ailemi dinlerdim...

Bi arkadaş sevginiz eksik demiş ama öyle olsa çoktan ayrılırdim. Aksine çok seviyorum, o benden de çok seviyor. Acaba erkek arkadaşıma sorsam mi bu konuyu, sizce böyle birşey sorulur mu, işin asli nedir dedikodu mu sadece yoksa gerçek mi acabBunlar kafamı çok kurcalıyor. O da merak ediyor neden ailen istemiyor diye soruyor, kirilmam gucenmem açık açık soyle ona göre ben de çare arayim diyor. Sizce sormalı mıyım?

Dedikodular annesinin babasıni aldattığı konusunda.

Sakın söyleme bence... Ayrıca bu tarz konular bıçak sırtıdır.
Gözle görülmeden, sırf birşeylerden şüphelenilerek ya da
birilerinden duyularak karar verilemez...

Annesi aldatmissa bile ne olacak, annesinin vicdansiz olmasinin faturasini neden ogluna keselim ? Annesi yalnis bir is yapti diye oglu da mi suclu?

Seviyorsan devam et ama gozunu iyice ac sekerim. Soylenenler gercekse , erkek arkadasin biliyor mu? Biliyorsa psikolojisi nasil etkilenmis asil onemli olan bu bence. Evlenince sana "bu da aldatir" gozuyle bakar mi?? Aldatilma korkusu yasayip seni kisitlar mi, bunaltir mi? Bence bunlarin isaretlerini gormeye calis.

Annesi aldatmissa bile ne olacak, annesinin vicdansiz olmasinin faturasini neden ogluna keselim ? Annesi yalnis bir is yapti diye oglu da mi suclu?

Seviyorsan devam et ama gozunu iyice ac sekerim. Soylenenler gercekse , erkek arkadasin biliyor mu? Biliyorsa psikolojisi nasil etkilenmis asil onemli olan bu bence. Evlenince sana "bu da aldatir" gozuyle bakar mi?? Aldatilma korkusu yasayip seni kisitlar mi, bunaltir mi? Bence bunlarin isaretlerini gormeye calis.

Bu yoruma katılıyorum, ayrıca sakın ola erkek arkadaşına söyleme "böyle birşey duydum ama..." gibisinden bir yaklaşımda bulunma.
Bir arkadaşın dediği gibi, bu konular bıçak sırtı gibidir, emin olunmadan konuşulması doğru birşey değil.
Hem "söylenti" diyorsun, herşey olabilir, Allah korusun, belki kadının böyle bir günahı bile olmayabilir...
Allah bilir artık...

Arkadaşın söyledikleri çok doğru, bana göre.
Eğer karşılıklı sevgi, saygı ve bir mücadele varsa, kendinde gerçekten bir gelecek görüyorsan mücadele edebilirsin.
Fakat karşındaki kişiyi iyi tart, psikolojisini, sana davranışlarını, evlendikten sonra neler ile karşılaşabileceğini.
Hakkında hayırlısı olsun inşallah...

Back
X