işte böyle durumlarda istihareye yatmamak gerekir diye biliyorum, yani çok seviyosun deli gibi ama istihareye yatıca hayırlı olmadığını görüyorsun, ama çocuğu asla bırakamıyorsun hayırlı çıkar umuduyla yatıyosun hayırsız olduğunu kabullenemiyorsun mesela.
yani yanlış anlamayın sizin için hayırlımıdır değilmidir bilemem ama kabullenemeyeceğiniz istihareye yatmamak gerekir diye duymuştum o yüzden istihareye yatmaya cesaret edemem ben hayırsızsa bile hep dualarımda yakarırım allahım hayırsızsa benim için hayırlıya dönüştür onu diye..
Şöylede bişey olmuştu bi arkadaşım bi çocuğun teklifi konusunda kararsız kalmıştı istihareye yatıp rengarenk cıvıl cıvıl renkler görmüştü, hayırdır diye evet demişti sonra çocukla imam nikahı kıymışlardı eli elime değiyor haram olmasın diye, sonra nikaha güvenip birlikte oldular, sonuç; ayrılar şimdi ikisinin hayatında başka biri var ve arkadaşım zarının dikimi için para biriktiriyor..
hoş bir örnek değil belki, ama sanırım çıkan rüyayı en iyisi bir din ehline sormak.