Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Siz olsanız ne yapardınız?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

bebekannesi26

Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2016
10
4
16
selam kızlar, şu anda 8 aylık bir bebeğim var ve haziran başında doğum iznim bitiyor. Çalışmaya başlarsam süt izni sayesinde öğlene kadar çalışacağım. Yaşadığım şehirde bebeğime bakabilecek bir akrabam yok o yüzden iki alternetif var ya bakıcı ya da kreş. Bakıcı olayına pek sıcak bakamıyorum malesef. Bebeği bu aylarda olup kreş ya da yuvaya veren var mı aranızda? İşe başlamazsam da işten tamamen ayrılmış olacağım. Bu da biraz zor geliyor bana.
Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?
Lütfen kırıcı yorum yapmayın.
Hayatta bazen bazı şeyler bizim hayal ettiğimiz gibi olmuyor...

Merhaba bebekannesi26, ben işe kızım 6 aylıkken başlamıştım ve benim de senin gibi yaşadığım şehirde hiç akrabam yoktu. Şuan ki durumunu çok iyi anlayabiliyorum. ben bakıcı çözümünü denedim. Çevremdeki arkadaşlarım aracılığı ile güvenilir birini buldum ve yine de içim rahat etmesi açısından evime kamera takdırdım.

Gündüz bakım evleri var 0-2 yaş aralığını alan ama orası ile konuştuğumda çok mecbur kamadıkça çocuğun en azından 18 aylık olmadan getirme olmuştu. tabi mecbur kalırsan başka çare yok ama bakıcı konusunda en azından biraz araştır bence.

Arkadaşım bebişin henüz çok küçük yuvaya verme derim çok hastalanır herseyden önce.Teyzesizsiniz diye bi site var oraya ücretsiz kayıt olup bakıcı bulabilirsin.İnşallah hakkınızda hayırlısı olur.

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için, insan işin içinden çıkamayınca başka fikirlere ihtiyaç duyuyor. Bir kaç kreşle görüştüm. Bir tanesi içime sindi gibi ama ne kadar emin olabilirim ki... Bakıcı olayını tekrar değerlendirsem daha iyi olacak sanırım dediğiniz gibi.

Bende bakıcı diyorum. Çünkü bebeginiz daha çok küçük özel ilgilenme istiyor kreste özel ilgilenme pek mümkün olmaz çünkü birden fazla bebek olacak. Tanıdıklarıniza sorun sorusturun Allah inşallah iyi çocuğunuzu çok sevecek ona iyidavranacak bi bbakıcı çıkarır karsiniza

Burda ben haric (calismiyorum)arkadaslar hep bakiciya buraktilar ise baslama surecinde ailelerden kimse olmadigi icin .hatta biri yeni anlasti bakici ile.suan 4 aylik bebegi.etrafta daha once bakici tecrubesi olan is arkadaslari araciligi ile buldular biylece referans oluyor arkadaslar birbirine.diger arkadaslarimda cok memnun bakicidan .alhh iyilerle karsilastirsin.ztn yrm gun calisicaksiniz yopu topu uc saat dort saat yanliz kalicaklar .insalhh bir iyiside size denk gelir

Arkadaşlar biz 13 aylıkken yuvaya verdik ve inanılmaz memnunuz, hayatımızın en dogru kararını vermişiz diyoruz. bikere bakıcılara asla güvenmiyorum, hergün haberlerde cocuğu döven, uyusun diye ilaç veren bakıcı bozuntularını görüyorum bir de inanılmaz pahalı. benim arkadaşlarımdan bakısı durduk yere kacmayan kimse yok. iyi bir yuva hem cocuga gerekli bakımı, hem de inanılmaz sosyalleştirici bir etkisi oluyor. cocuk parklarında yasıtlarıyal kıyaslıyorum hep diğerleri daha dogru düzgün konuşamazdı utanırlardı öfke nöbetleri gecirirken bizimkinde bunların hiçbiri olmadı. bakıcı bunları yapamaz, bakıcılar dogru düzgün Türkçe bile konusamıyorlar bir de ben evde bizden başka biriyle duygusal bir bag kurmasını da dogru bulmuyorum dolayısı ile yuvayı tek geçerim ama düzgün bir yuva tabi

bence; 2 yaşa kadar ev ortamında olmalı cocuk. zaten 2-3 yasından sonra hayatı okullarda geçecek. birebir ilgi bakım . ev ortamının verdiği güven duygusu. kendi yatağı eşyaları.bence 2 yaşa kadar bakıcı sonra tam gün kreş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…