Merhaba. Üniversiteden sonra ilk iş yeriniz olan yerden iyi ayrıldığınız için oraya dönmek tükürdüğünü yalamak sayılmaz bence. Ama tabii ki orada geleceğinizi görüyorsanız ve daha iyi pozisyonda dönme şansınız varsa mantıklı olur dönmek. Bizim işyerinde de satış direktörümüz (şimdi şirket ortağı oldu) tıpkı sizin yaşadığınız durumu yaşamış on beş yıl kadar önce, o da mühendis. Üniversiteden sonra ilk işi burasıymış, burada bir süre çalıştıktan sonra sonra çok daha iyi bir maaşla kurumsal bir yerde iş bulmuş. İşten ayrılırken de kurumsal yerde çalışmak istiyorum, o yüzden ayrılıyorum demiş. Yolun açık olsun demiş patron, iyi ayrılmış. Sonra orada sıkılınca (kurumsal yerde bürokrasi çok fazla, bir şeyleri değiştirmek mümkün olmuyor diye) tekrar buraya gelip konuşmuş, "Benim burasıyla ilgili fikirlerim var, burayı geliştirebileceğime inanıyorum" demiş ve satış direktörü olarak işe başlamış. Dediğim gibi daha da ilerledi sonrasında şartlar elverişli olunca.
Tükürdüğünü yalamak değildir bu, gözünüzü açtığınız işyerinde kalmak mantıklı değil çoğu zaman, tabii ki başka yerleri denemek hakkınız var. Bu sorun da olmayacaktır eski işyeriniz için. Eliniz güçlü de olacaktır maaşların tam gösterilmesi ve şef olarak dönmeniz konusunda. Bu şartları kabul etmezlerse dönmeyebilirsiniz zaten.
Bol şans diliyorum...