• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

siz olsanız yardım eder miydiniz?

pelintoprak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2011
1.399
24
118
35
herşeyi buraya yazar oldum ama napimmm en doğru kararı sizin fikirlerinizle veriyorum :1: tanıdğımız bi aile var aynı yaşlardayız biz geçen yıl evimize taşınırken bize hiç yardım etmediler arayıp sormadılar bile üstelik ben çalışıyordum ve akşamları yavaş yavaş taşındık yerleşmemiz haftalarımızı aldı neyse kimseye minnet etmedik nakliye şirketi aracılığıyla taşındık . bu hafta onlarda taşınacaklar kadın çalışmıyor tüm gün evde ve kocası bizi çağırdı biz şu tarihte taşıncaz yardıma gelin diye. ya ben hayatım boyunca hep milletin enayisi oldum bi süredir değişme kararı aldım kim ne yaparsa bana aynısı karşılık alacaktır diyodum ama şimdi bilemiyorum ki ne yapsam açık açık desem siz bize etmediniz diye ayıp olur :43: :43: :43:

ben olsam ne yalan söyleyim etmezdim hem eşim de izin vermezdi yardım etmeme. bence güzel bi dille söyle ben çalışıyorum fırsat bulamam diye hem kadın evdeymiş yapsın bi zahmet laf arasında geçen sene onların size yardım etmedinin vurgulardım hatta açık açık söylerdim

saol canm ama ben şuanda çalışmıyorum of ya çocuğumda yok ki bahanem olsun .. siz etmediniz bide etmicez mi desem yoksa işim vardı yoksa ederdim yardım filan mı desem bilemedim

peki canım onlar niye zamanında senin ihtiyacın olduğu halde yardım etmediler? sende o sebepten etmezsin olur biter valla ben diyorumya söylerdim de açık açık. laf arasında

iyilik yapmak başka, enayi olmak başka. ben olsam ben de yardım etmem. hele ki çalışıyorsam hiç etmem. o kadar iş yorgunluğunun üstüne bir de elalemin evini taşıyamam.

peki canım onlar niye zamanında senin ihtiyacın olduğu halde yardım etmediler? sende o sebepten etmezsin olur biter valla ben diyorumya söylerdim de açık açık. laf arasında

canım ; onlara siz gelmediniz bende gelmem yardıma diyemi söylesem yoksa bi bahanemi uydursam işim vardı filan diye sence ne demeliyim ?

Ramazan öncesi büyük temizliğe başladım kusura bakma , biliyorsun bizde geçen yıl taşındık zor oluyor tek başına taşınmak biliyorum , sende benim gibi haftalarca uğraşırsın ama rahatsın evdesin de , bitsin gitsin .

Az yesinler hizmetçi tutsunlar :19:

bence bi bahane uydurun gitmeyin.. önceden verilmiş söz falan deyin.. laf arasında da ay tasınmak da zor , geçen sene biz her şeyi yalnız tasıdık yavas yavas, kimse yardıma gelmemişti valla diye yakınmadan laf sokardım ben olsam.. :27: ama yok sen bana gelmedin diye pat diye söylemek karsındakini gücendirir:27:

canım ; onlara siz gelmediniz bende gelmem yardıma diyemi söylesem yoksa bi bahanemi uydursam işim vardı filan diye sence ne demeliyim ?

Bunu söylemek bence hoş değil.Laf dalaşına girmek gibi, mahalle kızı vari söylem güzel değil.Bu aile ile sık sık görüşüyor musunuz?, sohbeti, muhabbeti yerinde, doğru düzgün insanlar mı? Sizin için ne kadar önemliler?Bundan sonra hiç görüşmeseniz boşluklarını rahatça doldurabilir misiniz? Cevabınıza göre yol çizersiniz.

Kimse kimsenin evini taşımak zorunda değildir, ama dostluk adına, Allah rızası adına, iyilik adına vaktiniz boşsa ve o kişiye değer veriyorsanız yardımcı olabilirsiniz, sonuçta dünya küçük, yarın öbür gün kimin yardımına ihtiyaç duyarız bilemeyiz ki.Hem belki utanır ve değerinizi anlar, dostluğunuz perçinlenmiş olur.

Ha keyif sizin tabii, istemezseniz de bence "x işim çıktı, hastalandım biraz, şu oldu, bu oldu "diye bahaneler ile yardım etmez, ilişkinizi tamamen kopartmamış olursunuz.

Son düzenleme:
Tabi ki yardım etmezdim.
Hiç kimse bir başkasından daha özel,daha dokunulmaz değildir.
O yüzden herkes kendisine nasıl davranılmasını istiyorsa,davranışlarıyla bunu belirler.
Bende almadan verenlerdendim ama hayat zamanla ilgiye,özene,değere karşılık bekler hale getiriyor.
Olması gereken de bu sanırım.Bırakın siz zor zamanınızda nasıl tek başınıza kalktıysanız bu yükün altından,
onlarda öyle başetsin.Çalışmayan da bir bayanmış âlâ altından kalkabilir.

herşeyi buraya yazar oldum ama napimmm en doğru kararı sizin fikirlerinizle veriyorum :1: tanıdğımız bi aile var aynı yaşlardayız biz geçen yıl evimize taşınırken bize hiç yardım etmediler arayıp sormadılar bile üstelik ben çalışıyordum ve akşamları yavaş yavaş taşındık yerleşmemiz haftalarımızı aldı neyse kimseye minnet etmedik nakliye şirketi aracılığıyla taşındık . bu hafta onlarda taşınacaklar kadın çalışmıyor tüm gün evde ve kocası bizi çağırdı biz şu tarihte taşıncaz yardıma gelin diye. ya ben hayatım boyunca hep milletin enayisi oldum bi süredir değişme kararı aldım kim ne yaparsa bana aynısı karşılık alacaktır diyodum ama şimdi bilemiyorum ki ne yapsam açık açık desem siz bize etmediniz diye ayıp olur :43: :43: :43:

bende son zmanlarda okuduğum şeylere bnmde başıma böle bişi geldi diyerek başlıyorum:1:
bende birine bu şekilde yardım ettim ...sonra kendi dedi bende sana gelcem yok dedim saçmala karşılık için yapmıyorum dedim ..yok dedi gelcem
bu arada ben gelmesini istemiyorum...neyse sıra bana geldi ..arkadaş arıyo napıyosun iyi temizlik fln işte yerleşyom...geliyimmmİ????? dedii yok gerek yok dedim
ben karşılık için yapmadım .hıııı iyi ozman zaten bende misafir çağırdım senin gel demiceni tahmin ettimde dedi ...
ama şimdi onun evinde yerimden bile kalkmıyorum çay almaya bile :51:
bence kesinlikle gitme....rahatsızım de işim var de ama gitme .....

Son düzenleme:

Siz evinize taşınırken size neden yardım etmedikleri önemli..
Başka konularda size destek oldular ama sadece taşınırken destek olmadılar ise belki bir sebebi vardı.
Ama genel olarak size karşı talepkar davranıp, siz desteğe ihtiyaç duyduğunuzda geri çekiliyorlarsa o zaman asla yardım etmezdim ben olsam.

Fakat kesinlikle "siz yardım etmediniz, biz de etmeyiz" demezdim, öyle bir dialoga girmezdim.
Politik bir şekilde "o gün müsait olmadığınızı" söylersiniz..
Onlar gereken mesajı alır zaten..
Ama açıkça bişey söylemediğiniz için tartışma ortamı da doğmaz, gerginlik de olmaz.

hayat bana insanlardan aldığım kadarını geri vermeyi öğretti
zor zamanımda yanımda olanlar ve olmayanlar diye ayrılıyo insanlar benim için
hepi topu 10 kişi vardır zor zamanımda yanımda olan 2 elim kanda olsa yardıma koşacağım
onun dışında bana ne derim
hatta ben açık açık da söylerim
bana ne yaptın ki benden ne istiyosun diye
en güzeli de zamanın gelmesi sırasını beklemek
siz de öyle yapın içinizde kalacağına bilsin hatayı kendinde arasın.

Oldu Yaaaa!!
Ortanın Enayisi Sen misin? (Çok Özür Dilerim)

Gitme Canım..:38:
Çalışıyormuşsun Yorma Kendini..:38:

Oldu Yaaaa!!
Ortanın Enayisi Sen misin? (Çok Özür Dilerim)

Gitme Canım..:38:
Çalışıyormuşsun Yorma Kendini..:38:

canım biz müsait değiliz de gitmek mecburiyetinde yok herkes yaptığının karşılığını alır

Bunu söylemek bence hoş değil.Laf dalaşına girmek gibi, mahalle kızı vari söylem güzel değil.Bu aile ile sık sık görüşüyor musunuz?, sohbeti, muhabbeti yerinde, doğru düzgün insanlar mı? Sizin için ne kadar önemliler?Bundan sonra hiç görüşmeseniz boşluklarını rahatça doldurabilir misiniz? Cevabınıza göre yol çizersiniz.

Kimse kimsenin evini taşımak zorunda değildir, ama dostluk adına, Allah rızası adına, iyilik adına vaktiniz boşsa ve o kişiye değer veriyorsanız yardımcı olabilirsiniz, sonuçta dünya küçük, yarın öbür gün kimin yardımına ihtiyaç duyarız bilemeyiz ki.Hem belki utanır ve değerinizi anlar, dostluğunuz perçinlenmiş olur.

Ha keyif sizin tabii, istemezseniz de bence "x işim çıktı, hastalandım biraz, şu oldu, bu oldu "diye bahaneler ile yardım etmez, ilişkinizi tamamen kopartmamış olursunuz.

canım bu aileyle haftada 1 görüşüyoruz eşimin kuzeni olur karısıda pek havalıdır fesattır iyiyimiş gibi davranmaya çalışır ama kıskandığını her haliyle bile belli eder bizim bişey sahibi olmamızı pek çekemz ve de kensini kıskandığımızı düşünür ama karar verdim eşim yardım etsin isterse ama ben etmicem

Yardım etmezdim. Hak etmeyen için uğraşmamak gerektiğini öğreneli çok oldu. İyi ki zamanında herkese yardım eden bir tipmişim ve karşılık görememişim de çoğu insanın ne mal olduğunu öğrenebilmişim.

şimdi canım yardım etmesen bile çok haklısın onu söyleyeyim sana ama ben diyorumki hani böyle güzel aylardayız ya...boşver desen yardım etsen.gerçekten iyilik yap denize at balık bilmezse halık bilir.hakkaten öyle.yardım edip yorulsan dahi,onlar senin enayi olduğunu düşünse dahi senin vicdanın rahat olacak.boşver.herkes ne yaparsa kendine yapar.

Back
X