SİZ OLSAYDINIZ NE YAPARDINIZ?

Nasıl ogrendiginiz bence de önemli.

Nişanlıniz söylememiş gibi hissettim yazınizdan. Kötü bir tablo çizmek istemem ama eğer öyleyse ya hiç ogrenmeseydiniz konuşmalar ve buluşmalar nereye giderdi ? Sizinle tartışma yaşadiginda ya da başka bir problemde nisanlinizda dertleşmek için belki o kıza gidecekti? Ki kız sizden ayrılmasını söylemiş. Olay arkadaşlık boyutu vs de değil yani.

Bilemedim. Çok iyi niyetli bir insan değilse nişanlıniz ( kızın kötü niyetini görmeyecek kadar ) , iyi düşünün.

Merhaba kızlar,
İlk konumla karşınızdayım. Eylül ayında nişanlandım ve ağustos ayında düğünüm var (şimdilik!).Son iki gündür canımı acayip sıkan bir konu var ve fikirlerinizi almak isterim.

Nişanlımın eski sevgilisine yardıma çok muhtaç olduğu bir konuda yardım ettiğini ve yaklaşık 4-5 aydır iletişim halinde olduklarını öğrendim.Konu şu :eski sevgilisinin annesinin ölümcül bir hastalığa yakalanması sonucu nişanlıma ulaşıyor ve duygu sömürüleri falan derken nişanlımda yardım ediyor. Nişanlımın sağlıkçı çevresi geniştir. Kendiside sağlık sektöründe çünkü.Ama kız beni biliyor nişanlı olduğumuzu vs. ve nişanlımdan beni bırakmasını ve kendisine dönmesini söylüyor bu süre zarfında ama nişanlım beni asla bırakmayacağını söylüyor.(mesajları okudum).Fakat sürekli kızın annesi için iletişim halindeler ve birkaç defa yüzyüze görüşmeleri olmuş.Nişanlım hastaneye gitmiş.Mesajları okudum nişanlım kıza çok acıdığı için yardım ettiğini söylüyor.Fakat mesajlarda kıza samimi davranmış ( kıza acıdığı içinmiş)Ama kız numaramı bulmuş ve olayı arayıp bana kendisi anlattı.Şimdi iletişimi kestiler ama ben çok kırıldım.Bana tamamen acıdığı için yardım ettiğini ve kızın biraz sorunlu biri insan olduğunu bildiği için bir süre idare ettiğini söylüyor çünkü kız sürekli kendini öldürmekten bahsetmiş.Ama nişanlım her defasında beni sevdiğini ve asla bırakmayacağını yazmış.Şimdi ne yapmalıyım bilmiyorum aileme söylemedim söylesem olay çıkar.Kafam çok karışık.Siz olsaydınız ne yapardınız?

Yardım etmesi çok hoş ama işişkinize olan hürmetinden bunu bizzat yüzyüze buluşarak yazışarak gereksiz samimiyet ve dialoglarala yapması olmamış...

Ağır davranıp Mümkün olan en az dialogla gerekirse aracılar (ortak arkadaş vs..) üzerinden yine bağlantıları olan merciilere yönlendirebilirdi.

3.kişinin Size ulaşacak cesareti yüzü verecek kadar yumuşak bir zemin hazırlayıp sonra da ben masumum demesi hiç inandırıcı değil ...

ne yaptığı neden yaptığı sorun değil nasıl yaptığı sorun....

bırının annesı ölumcul hastalıkla bogusurken kım olursa olsun dusmanım bıle olsa yardım ederdım
ama yuz yuze gorusmeler yakın durmalar mesajlasmalar bıtırme sebebım olur benım
ne olursa olsun ıkısıde sınırını asmıs
ondan ayrıl bana don dıyebılıyor nısanlınıza
bu ortamın bu muhabbetın saglanması nısanlınız yuzunden
evlendıkten sonra da aynısı olur

Yardım etmesine bişey demezdim ama yüzyüze görüşmesini de kabul etmezdim. Güven sarsıldı mı geri kazanılması çok zor. Bence düğün tarihini askıya almakta fayda var , gözlemlemek en mantıklısı.

Kiz nasil bı insanmış annesinin hastalığını kullaniyor resmen. Annesi için kendisine yardım edilmesini kullanıyor.

Ama şunu anlamadim Sürekli bu hastalık için neden iletisimdeler ki? Nişanlınızın doktor tanıdığı var diyelim doktora yönlendirir olur biter yani bunun için niye birden fazla görüşmüşler? Orası biraz kafa karıştırıcı.

Nişanlıyken yapılan ne varsa evli ikende yapılıyor şimdiden söyleyeyim. Yazını okuyunca bir an eskiye gittim hatırladım.(Bazen burda içimi döküyorum ve bilinç altına attıklarımı çıkartıyorum sanırım) Nişanlı iken eski eşim!! eski sevgiliyle yazışıyordu yakalamıştım. Oda sağlık sektöründeydi yardım etmişmişdi. İnandım tamam dedim kapattık konuyu. Evlendik kızla yazışmaya devam ettiğini gördüm(yakaladım) hatta kız evine filan çağırmış teşekkür içinmiş filan. Aldatılmam böyleydi sonra kavgalar başladı sonra iş şiddete döndü ve ben tüm o yaşadıkşarımla psikolojik olarak dağılmış buldum kendimi. Bu arada işi olan kendine güvenli ve ayakları yere sağlam basan bir insanken. Korkak insanlardan nefret eden panik atak krizleri geçiren biri halini aldım. Yani aslında işareti almışsın sen... Nişanlılık süresini uzatabildiğin kadar uzat iyice tanı.:KK39: Bekara karı boşamak kolay atasözü var ama yaşamış biri olarak şu atasözü daha iyi bence zararın neresinden dönersen kardır :KK69:

Ben olsam sinirlenirdim neden size durumu haber vermeden böle bisey yapmışım sizi araya katabilirdi..

Bunu ona dediğimde aynı şey değil diyor bana kızla erkek bir değilmiş.
Neden aynı şey değilmiş?
Ahlaklı olmak sadece kadınlara mı farzmış?
Yaşanan her şeyi geçtim, adamın şu söylediği hayata bakış açısını ortaya koyuyor ve mantığı son derece sıkıntılı.
Yerinizde olsam evlenmek için acele etmezdim.

Merhaba kızlar,
İlk konumla karşınızdayım. Eylül ayında nişanlandım ve ağustos ayında düğünüm var (şimdilik!).Son iki gündür canımı acayip sıkan bir konu var ve fikirlerinizi almak isterim.

Nişanlımın eski sevgilisine yardıma çok muhtaç olduğu bir konuda yardım ettiğini ve yaklaşık 4-5 aydır iletişim halinde olduklarını öğrendim.Konu şu :eski sevgilisinin annesinin ölümcül bir hastalığa yakalanması sonucu nişanlıma ulaşıyor ve duygu sömürüleri falan derken nişanlımda yardım ediyor. Nişanlımın sağlıkçı çevresi geniştir. Kendiside sağlık sektöründe çünkü.Ama kız beni biliyor nişanlı olduğumuzu vs. ve nişanlımdan beni bırakmasını ve kendisine dönmesini söylüyor bu süre zarfında ama nişanlım beni asla bırakmayacağını söylüyor.(mesajları okudum).Fakat sürekli kızın annesi için iletişim halindeler ve birkaç defa yüzyüze görüşmeleri olmuş.Nişanlım hastaneye gitmiş.Mesajları okudum nişanlım kıza çok acıdığı için yardım ettiğini söylüyor.Fakat mesajlarda kıza samimi davranmış ( kıza acıdığı içinmiş)Ama kız numaramı bulmuş ve olayı arayıp bana kendisi anlattı.Şimdi iletişimi kestiler ama ben çok kırıldım.Bana tamamen acıdığı için yardım ettiğini ve kızın biraz sorunlu biri insan olduğunu bildiği için bir süre idare ettiğini söylüyor çünkü kız sürekli kendini öldürmekten bahsetmiş.Ama nişanlım her defasında beni sevdiğini ve asla bırakmayacağını yazmış.Şimdi ne yapmalıyım bilmiyorum aileme söylemedim söylesem olay çıkar.Kafam çok karışık.Siz olsaydınız ne yapardınız?
ben olsam aileme söylerim. en azından siz şuan olayın içindesiniz. ama onlar dışarıdan bir göz olarak daha sağlıklı bir karar almanızı sağlayacaktır.

Back
X