Başka bir ilçeye taşınmamız mümkün olmaz çünkü oğluma bakacak kimse yok annem dışında...Istanbulun havasi cok da temiz degil acikcasi baska bi ilceye tasinin mesela sereflikochisar harika bi yer
istanbuldan daha küçük bir şehre gidin neden illa istanbul ?Merhaba ,
Olabildiğince kısa anlatmaya çalışacağım lütfen fikirlerinizi esirgemeyin.
Bir yıl önce eşimin iş yerinin kapanması sebebi ile Tekirdağ'ın bir ilçesine yerleştik. Annemler de burada oturuyor.İstanbul'dan buraya gelmek ciddi bir karardı ve burada annemin olması çocuğumla ilgilenmesi vs kolay alışmamızı sağladı. Çok şükür şükür kısa sürede iş te bulabildik zaten.
Ama gel gör ki oğlumun astımı burada bir yıldır fena halde arttı , dünya kadar ilaç kullanıyoruz ama astım belirtileri kaybolmuyor. Sebebi ise bulunduğumuz yerin hava kirliliği ve soguk iklimi. Doktorlar buradan taşınabiliyorsak , taşınmamızı öneriyorlar. Bu arada oğlum burada 1.sınıfa başladı - öğretmeni okulu herşey çok iyi...
Ailem oğlumun iyileşememesi yüzünden bizim tekrar istanbuşa dönmemizi istiyor ama kolay mı tekrar bu kararı almak , iş bulmak ev bulmak ...
Burada kiralar 450 tl iken İstanbulda 1000 tl ev kirasında oturmak...
Kafam çok karışık , eşim her halükarda bu kışı burada geçiremizi , oğlumun birinci sınıfı bitirmesini istiyor...
Ne düşüneceğimi ne yapacağımı bilmiyorum.
İstanbul daha kirli değil mi ya havası falan?
Çocuk hiç sokağa çıkamaz orada.
Tekirdağ, Trakya sanayi bölgesi fabrikalar falan var. Annaannem İstanbul'dan oraya gitti 1-2 ay kalacaktı ama onunda astım krizi tuttu hastaneye kaldırmışlardı.
Kirli havadan kasıt sanırım soba dumanı. İstanbul'da da aynı durum sadece semtlerde göre değişiyor. Ama egsoz var ağaç yok istanbulda Tekirdağ en azından ağaçlîklı. Arkadaşım da iyi bir semtte oturuyor ayda bir hastane ye götürüyor oğlunu hava verilmesi için. Anne olunca anladım diye bir site var oraya üye olup doktor kadir tuğcu ya sormanız ı öneririm.Merhaba ,
Olabildiğince kısa anlatmaya çalışacağım lütfen fikirlerinizi esirgemeyin.
Bir yıl önce eşimin iş yerinin kapanması sebebi ile Tekirdağ'ın bir ilçesine yerleştik. Annemler de burada oturuyor.İstanbul'dan buraya gelmek ciddi bir karardı ve burada annemin olması çocuğumla ilgilenmesi vs kolay alışmamızı sağladı. Çok şükür şükür kısa sürede iş te bulabildik zaten.
Ama gel gör ki oğlumun astımı burada bir yıldır fena halde arttı , dünya kadar ilaç kullanıyoruz ama astım belirtileri kaybolmuyor. Sebebi ise bulunduğumuz yerin hava kirliliği ve soguk iklimi. Doktorlar buradan taşınabiliyorsak , taşınmamızı öneriyorlar. Bu arada oğlum burada 1.sınıfa başladı - öğretmeni okulu herşey çok iyi...
Ailem oğlumun iyileşememesi yüzünden bizim tekrar istanbuşa dönmemizi istiyor ama kolay mı tekrar bu kararı almak , iş bulmak ev bulmak ...
Burada kiralar 450 tl iken İstanbulda 1000 tl ev kirasında oturmak...
Kafam çok karışık , eşim her halükarda bu kışı burada geçiremizi , oğlumun birinci sınıfı bitirmesini istiyor...
Ne düşüneceğimi ne yapacağımı bilmiyorum.
ankara başkadırIstanbulun havasi cok da temiz degil acikcasi baska bi ilceye tasinin mesela sereflikochisar harika bi yer
Aynen bizde angaraliyikankara başkadır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?