Siz Olsaydınız Ne Yapardınız ?

smolu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2014
404
1.254
113
Merhaba ,
Olabildiğince kısa anlatmaya çalışacağım lütfen fikirlerinizi esirgemeyin.
Bir yıl önce eşimin iş yerinin kapanması sebebi ile Tekirdağ'ın bir ilçesine yerleştik. Annemler de burada oturuyor.İstanbul'dan buraya gelmek ciddi bir karardı ve burada annemin olması çocuğumla ilgilenmesi vs kolay alışmamızı sağladı. Çok şükür şükür kısa sürede iş te bulabildik zaten.
Ama gel gör ki oğlumun astımı burada bir yıldır fena halde arttı , dünya kadar ilaç kullanıyoruz ama astım belirtileri kaybolmuyor. Sebebi ise bulunduğumuz yerin hava kirliliği ve soguk iklimi. Doktorlar buradan taşınabiliyorsak , taşınmamızı öneriyorlar. Bu arada oğlum burada 1.sınıfa başladı - öğretmeni okulu herşey çok iyi...
Ailem oğlumun iyileşememesi yüzünden bizim tekrar istanbuşa dönmemizi istiyor ama kolay mı tekrar bu kararı almak , iş bulmak ev bulmak ...
Burada kiralar 450 tl iken İstanbulda 1000 tl ev kirasında oturmak...
Kafam çok karışık , eşim her halükarda bu kışı burada geçiremizi , oğlumun birinci sınıfı bitirmesini istiyor...

Ne düşüneceğimi ne yapacağımı bilmiyorum. :cry:

Bu konuda doğru karar yanlış karar olmaz.. Siz ne istiyorsanız o olmalı. Ama bana göre oraya taşınmışsınız en azından bu kışı geçirin yazın rahat rahat taşının derim..

Çok zor bir durum, oğlunuza acil şifalar dilerim. Fakat İstanbul un havası daha mı temizmiş oradan.

BirkaÇ doktora gösterseniz farklı fikirler alsanız iyi olur,
Çanta değil ki ha değince evi sırtınıza alıp gidesiniz,
Sonuçta belli düzen oturtmuşsunuz ,istanbulun havası çok mu temizmiş neye dayanarak söylüyor ki anlamadım ,
Çocuğunuza da acil şifalar dilerim.

Burası sanayi bölgesi ve İstanbulla soğukluk açısından 5/6 derece farkediyor ama çok daha sert geçiyor kışlar...
İstanbul da çok kirli evet , burada geçiremez bu çocuk dedi doktorun biri , diğeri de yüklü yüklü ilaçlar verdi kullanıyoruz ama geceleri yine öksürük var ...

İstanbul daha kirli değil mi ya havası falan?

Çocuk hiç sokağa çıkamaz orada.

Merhaba ,
Bir yıl önce eşimin iş yerinin kapanması sebebi ile Tekirdağ'ın bir ilçesine yerleştik. Annemler de burada oturuyor.İstanbul'dan buraya gelmek ciddi bir karardı ve burada annemin olması çocuğumla ilgilenmesi vs kolay alışmamızı sağladı. Çok şükür şükür kısa sürede iş te bulabildik zaten.
Ama gel gör ki oğlumun astımı burada bir yıldır fena halde arttı , dünya kadar ilaç kullanıyoruz ama astım belirtileri kaybolmuyor. Sebebi ise bulunduğumuz yerin hava kirliliği ve soguk iklimi. Doktorlar buradan taşınabiliyorsak , taşınmamızı öneriyorlar. Bu arada oğlum burada 1.sınıfa başladı - öğretmeni okulu herşey çok iyi...
Ailem oğlumun iyileşememesi yüzünden bizim tekrar istanbuşa dönmemizi istiyor ama kolay mı tekrar bu kararı almak , iş bulmak ev bulmak ...
Kafam çok karışık , eşim her halükarda bu kışı burada geçiremizi , oğlumun birinci sınıfı bitirmesini istiyor...

istanbuldan daha küçük bir şehre gidin neden illa istanbul ?

Ya istanbuldan daha havasi kirli bir yer olamaz ki? Baska bir ilceye tasinsaniz?

İstanbul daha kirli değil mi ya havası falan?

Çocuk hiç sokağa çıkamaz orada.

Tekirdağ, Trakya sanayi bölgesi fabrikalar falan var. Annaannem İstanbul'dan oraya gitti 1-2 ay kalacaktı ama onunda astım krizi tuttu hastaneye kaldırmışlardı.

Tekirdağ, Trakya sanayi bölgesi fabrikalar falan var. Annaannem İstanbul'dan oraya gitti 1-2 ay kalacaktı ama onunda astım krizi tuttu hastaneye kaldırmışlardı.

Geçmiş olsun... Ne bileyim kalabalık ya İstanbul, birden öyle düşündüm. Ben küçük bir ilde yaşıyorum burası bile bazen kirli geliyor... gerçi o da hep deri fabrikalarından ötürü.

Merhaba ,

Kirli havadan kasıt sanırım soba dumanı. İstanbul'da da aynı durum sadece semtlerde göre değişiyor. Ama egsoz var ağaç yok istanbulda Tekirdağ en azından ağaçlîklı. Arkadaşım da iyi bir semtte oturuyor ayda bir hastane ye götürüyor oğlunu hava verilmesi için. Anne olunca anladım diye bir site var oraya üye olup doktor kadir tuğcu ya sormanız ı öneririm.

Bence parayı düşünmeyin sonrasinda daha fazla para harcamak zorunda kalabilrsinz. Ama çocuğun 1.sinifta olması kotu olmuş. Bence bu senenin gecmesini bekleyin

İstanbul yerine başka bir yer düşünün , hem hayat pahalı hem kalabalık hem de hayat çok pahalı
Madem bir değişiklik yapacaksınız egeye hatta izmire gidin mis mis

Bugün haberlerde İstanbul bronşiti vardı.

Yoğun hava kirliliğinden dolayı yaşlılar ve cocuklar tehlike altında...

Dönmenizi istenilen yer saf ve temiz havaya sahip değil aksine olabildiğince kirli.

İstanbul olayını bir daha düşünün.

Geçmiş olsun yavrucaga umarım en kısa zamanda geçer

Back
X