sizanfalili bebek

melekce

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2009
362
3
96
Diğer
iyi aksamlar herkese ben dun bebegimin cinsiyetini ogrenmeye gittigimde bana bebegin beyninde yarik olustugunu ve bu yariktan su taplamaya basladigini soyledi sok oldum bebegin sonlandirilmasi erektigini soyledi yasama sansi yokmus olu dogun olurmus..bugun arastirma hastanesindede ayni seyler soylendi..sizenfali varmis bebegimde hic sans yok dediler ne yapicami sasirdim..

çok geçmiş olsun,hiç bilgim yok ama kaç haftalık hamilesin bence başka doktorada görün ondan sonra karar verirsin çok zor bir durum..

tesekkur ederim cnm 22 haftalik hamileyim..gorundum baska doktorada sonuc ayni bebegin beyni bosmus ayrica kafasinda yariklar varmis burdan su topluyormus..olu dogum olur dediler..en iyisi hamileligi sonlandirmak dediler...2 gundur soktayim bile bile nasil yapabilirimki bunu allaha dua ediyorum surekli...

Çok üzüldüm. İlk defa böyle birşey duyuyorum. Çok geçmiş olsun.

Doktorların söylediği çok acı ama Allah'tan ümit kesilmez.

tesekkur ederim cnm bende ilk defa duydum nette arastidim...haklisin allahtan umit kesilmez ama doktorlar bana yuzde bir ihtimal vermediler yasama sansi veya sakat dunyaya gelmesiyle ilgili direk olu dogar dediler ayrica dogumda riskli dediler bebegin basi buyudugu icin risk varmis..resmen soktayim bana dusun bir iki gun kara ver dediler cumaya tekrar randevum var

o zaman doktorlara güveneceksin demekki hayırlısı buymuş güçlü olmaya çalış benimde 13 haftalıkken karnımda ölmüştü kürtaj olmuştum o günler zordu kolay değil ama geçiyor sonra oğlum oldu şimdide ikinci geliyor herşey Allahtan verende o alanda o ..

o zaman doktorlara güveneceksin demekki hayırlısı buymuş güçlü olmaya çalış benimde 13 haftalıkken karnımda ölmüştü kürtaj olmuştum o günler zordu kolay değil ama geçiyor sonra oğlum oldu şimdide ikinci geliyor herşey Allahtan verende o alanda o ..

tabiki hersey allahtan geliyor ama bile bile bir cana nasil kiyilirki..ben secim yapmak zorundayim..benim kendisi karnimda oldu deme sansim olsaydi keske ...

tabiki hersey allahtan geliyor ama bile bile bir cana nasil kiyilirki..ben secim yapmak zorundayim..benim kendisi karnimda oldu deme sansim olsaydi keske ...

bence bekle ALLAHTAN ümit kesilmez verende oalanda o olsun bence kıymalarına izin verme herşey bizim
için bu dünyada bir sınav

Ne olduğu hakkında bir fikrim yok çok geçmiş olsun.Ben de bundan yaklaşık 3 sene önce benzer bir durumla karşılaştım.Herşey yolunda gidiyodu hamileliğimde.Detaylı ultrasona girdiğimde bebeğin tüm vücudunun ve karın boşluğunun su topladığını öğrendim.Dolayısıyla akciğerleri gelişmemişti ve hiç hareket etmiyodu sadece kalbi atıyodu.Dünyam başıma yıkıldı.Hemen amniyosentez yapıldı.Tabi sonra doktor doktor gezdik bir umut aradık.Ama bütün doktorlar aynı şeyi söyledi.9 ayı tamamlayamaz tamamlasa da doğumda ölür,diyelim ki %1 ihtimal yaşadı beyninde hasar olur.Hepsi sözleşmiş gibi aynı şeyleri söyledi.Amniyosentezin kesin sonuçları gelene kadar 2 hafta bekledik.Kromozom sorunu yoktu ama bu süre içinde ödem daha da artmıştı.Sonuçta aldırmaya karar verdik.
Kimsenin dini inancını sorgulamaya yargılamaya hakkı yok sana aldır aldırma da diyemem.Ama benim mantığım benim inancım o çocuğu bir bitki gibi yaşatmak bence çok daha büyük günahBunu yaşamayan kimse anlayamaz.Dışardan konuşmak kolay.Bir çocuğu doğumda öleceğini bile bile karnında taşımak ne demek kimse bilemez.Ben 22 haftalık olduğu için normal doğum yaptım.Çok zor bir dönemdi.Doğumdan sonra doktorum çok doğru bir karardı dedi o kadar kötüymiş yani.
İnşallah düzelir sonlandırmaya gerek kalmaz.Ama ne karar verirsen kimseyi dinleme.Bu eşinle senin kararın.Ona bakacak büyütecek olan sensin.

Ne olduğu hakkında bir fikrim yok çok geçmiş olsun.Ben de bundan yaklaşık 3 sene önce benzer bir durumla karşılaştım.Herşey yolunda gidiyodu hamileliğimde.Detaylı ultrasona girdiğimde bebeğin tüm vücudunun ve karın boşluğunun su topladığını öğrendim.Dolayısıyla akciğerleri gelişmemişti ve hiç hareket etmiyodu sadece kalbi atıyodu.Dünyam başıma yıkıldı.Hemen amniyosentez yapıldı.Tabi sonra doktor doktor gezdik bir umut aradık.Ama bütün doktorlar aynı şeyi söyledi.9 ayı tamamlayamaz tamamlasa da doğumda ölür,diyelim ki %1 ihtimal yaşadı beyninde hasar olur.Hepsi sözleşmiş gibi aynı şeyleri söyledi.Amniyosentezin kesin sonuçları gelene kadar 2 hafta bekledik.Kromozom sorunu yoktu ama bu süre içinde ödem daha da artmıştı.Sonuçta aldırmaya karar verdik.
Kimsenin dini inancını sorgulamaya yargılamaya hakkı yok sana aldır aldırma da diyemem.Ama benim mantığım benim inancım o çocuğu bir bitki gibi yaşatmak bence çok daha büyük günahBunu yaşamayan kimse anlayamaz.Dışardan konuşmak kolay.Bir çocuğu doğumda öleceğini bile bile karnında taşımak ne demek kimse bilemez.Ben 22 haftalık olduğu için normal doğum yaptım.Çok zor bir dönemdi.Doğumdan sonra doktorum çok doğru bir karardı dedi o kadar kötüymiş yani.
İnşallah düzelir sonlandırmaya gerek kalmaz.Ama ne karar verirsen kimseyi dinleme.Bu eşinle senin kararın.Ona bakacak büyütecek olan sensin.
evet cnm gercekten cookcok zor bi durum..ben sonlandirma kararini veremedim...dogurmaya karar verdim.. 4 ay nasil gecer bilmiyorum..surekli kontrol altindayim..bebegin kafasinin buyume ihtimali yuksekmis eger cok fazla buyurse benim hayatim tehlikeye girecegi icin sonlandirilcak hamileligim..beklemedeyim su anda ne gelirse allahtan bu dunya imtihan dunyasi diyip kendimi teselli ediyorum..sizin yasadiklarinizda cok zor gercekten allah sabrini verir insallah

Back
X