Ne olduğu hakkında bir fikrim yok çok geçmiş olsun.Ben de bundan yaklaşık 3 sene önce benzer bir durumla karşılaştım.Herşey yolunda gidiyodu hamileliğimde.Detaylı ultrasona girdiğimde bebeğin tüm vücudunun ve karın boşluğunun su topladığını öğrendim.Dolayısıyla akciğerleri gelişmemişti ve hiç hareket etmiyodu sadece kalbi atıyodu.Dünyam başıma yıkıldı.Hemen amniyosentez yapıldı.Tabi sonra doktor doktor gezdik bir umut aradık.Ama bütün doktorlar aynı şeyi söyledi.9 ayı tamamlayamaz tamamlasa da doğumda ölür,diyelim ki %1 ihtimal yaşadı beyninde hasar olur.Hepsi sözleşmiş gibi aynı şeyleri söyledi.Amniyosentezin kesin sonuçları gelene kadar 2 hafta bekledik.Kromozom sorunu yoktu ama bu süre içinde ödem daha da artmıştı.Sonuçta aldırmaya karar verdik.
Kimsenin dini inancını sorgulamaya yargılamaya hakkı yok sana aldır aldırma da diyemem.Ama benim mantığım benim inancım o çocuğu bir bitki gibi yaşatmak bence çok daha büyük günahBunu yaşamayan kimse anlayamaz.Dışardan konuşmak kolay.Bir çocuğu doğumda öleceğini bile bile karnında taşımak ne demek kimse bilemez.Ben 22 haftalık olduğu için normal doğum yaptım.Çok zor bir dönemdi.Doğumdan sonra doktorum çok doğru bir karardı dedi o kadar kötüymiş yani.
İnşallah düzelir sonlandırmaya gerek kalmaz.Ama ne karar verirsen kimseyi dinleme.Bu eşinle senin kararın.Ona bakacak büyütecek olan sensin.