• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce 2. Çocuk ne zaman olmalı

useruseraaa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2025
99
4
1
21
Merhaba Kızlar size bi fikir danışmak istiyorum
3 yaşında prader Will’i sendromlu bi oğlum var
Şuan 2.çocuğu düşünüyorum ama kararsızım da oğlum daha yürümüyor biraz daha zamanı var
Ama sanki 2.çocuk olursa bana eşime ve oğlumla iyi gelicek gibi hissediyorum
Zorlanır mıyım nasıl olurum

Bu sizin daha net alabileceğiniz bi karar psikolojik ve bedenen buna hazırsanız eşinizdende yeterli desteği alacağınıza inancınız tam ve evliliğiniz sorunsuzsa . Diğer çocuğunuzun da etkilenmeyecegınden eminseniz olabilir

Şuan 2.çocuğu düşünüyorum ama kararsızım da oğlum daha yürümüyor biraz daha zamanı var
Bu çok özel bir soru. Şartlara kişiye göre o kadar değişkenlik gösteriyor ki. Ben geçen sene ilk gebeliğimde bunu doğurayım 2 yıl sonra hemen kardeş yaparım diyorudum ve evde ki hesap çarşıya uymadı sorunlu bir gebelik sonucu oğlumu kaybettim. Şimdi tekrar hamileyim ve yine sorunlu geçiyorum😂 inaşllah bu oğlumu zamanında sağlıkla kucağıma alırım ama eğer doğarsa daha hamilelik tövbeler olsun 😂 evet çok çocuk istiyorum ama tekrar gebeliği kaldıracak psikolojiye sahip değilim

3 yaş ve özel ilgilenilmesi gereken bi durumu olan bir cocukla ikinci bir cocuk fikri bana cok cılgınca geldi . ilk cocugun zaten ilk okula başlayana kadar anne baba özel ilgilisne ihtiyacı var ve ikinciyi dogurup sürecin başına dönmek ne kadar mantıklı ? sonucta kucuk bebekle sürekli evde emzırme uyutma gaz cıkarma vs. modunda oalcaksın . diger cocukla bu sürecte kim ililenecek ? evde yatılı bakıcınız olacaksa , kolay olur ama bir cocugu buyutmeden ikinciyi yapmak ilk cocuga haksızlık olduğunu düşünüyorum .
herkesin cocuk bakımı hassasiyeti farklıdır, bakarsan ilgilenirsen de buyur , ilgilenmesen de büyür . önemli olan ne kadar cok cocuk doğuruldugu degil , mne kadar ilgilenildigi , 3 yaşında bir cocugun kardesine nasıl iyi gelecegini de ben anlayamadım .
benim oglum 8 yaşında halen ilgiye ve desteğe ihtiyacı var , ödevi oyunu aktivitesi , halen 2 .cocuga yetebilir miyiz diye düşünüyoruz

Back
X