sizce ailem haklı mı ?

kardelen06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2010
27
0
36
Ankara
meraba ben ailemle sürekli olarak çeliştiğim bi konuyu sormak istedim ben ileride konservatuar okumak istiyorum ama ailem tiyatrocuların durumu ortada olduğu için buna izin vermiyolar onlar gözü avukatlıkta çenem iyi iş yapar :( resime yakınlığımdan dolayı abim iç mimar olmamı istiyo yani bunlar sadecce birkaçı benim için bisürü bölüm hazırladılar bile bi olamssa biri o olamssa diğeri siyasaldan tutunda öğretmenliğe kadar ve derslerim iyi olduğu için bunu değerlendirmek istiyolar ama benimde kendime ait belirlediğim hedefler var benim hayalimde yazarlık ya da tiyatrocu olmak var sizce ailem haklımı yoksa hayallerimin peşinden mi gitmeliyim :1no2:

ailen belki kismen hakli olabilir ama insanlarin olmalarini istedikleri meslekleri secmelerinden yanayim sahsen kendini nerde daha mutlu hissediceksin onu yapmalisin bu benim fikrim

ailen belki kismen hakli olabilir ama insanlarin olmalarini istedikleri meslekleri secmelerinden yanayim sahsen kendini nerde daha mutlu hissediceksin onu yapmalisin bu benim fikrim

teşekkürler bende öyle düşünüyorum zaman göstericek ne olacağını ikinizinde yorummları için teşekkür ederim vereliniortak

Ailen de seni düşünüyor. Kendilerine göre haklılar ama mutlu olamadığın bir meslekte olup çok para kazanmaktansa mutlu olduğum bir meslekte olup karın tokluğuna çalışmayı tercih ederdim.
Ama tabiki seçtiğiniz alanda başarılı olacağınızı düşünüyorsanız...

ailen tabiki seni dusunuyor ama neticede ne yaparken kendini mutlu hissediceksen onu yap..
muhendislik egitimi alip da sarkici oyuncu olan bir dolu insan var.. cok dogru bulmuyorum bunu sahsen..
hem okurken zorlaniyolar hem mutlu olamiyorlar..
nasil mutlu olucaksan ona gore sec yolunu..
getirisi goturusune bak hayat sartlarini degerlendir..

Mutluluğu hangi meslekte bulcaksan ona yönel. Çok iyi çalış ve alanında iyi bir yere gel. Hem ailenin istediği olmuş olur,maddi açıdan rahat olursun hem de kendi istediğin

bence geçerli bir meseleğin diplomasına sahip olun. tiyaro yada yaarlık ileride yeteneklerinizle de elde edebiliceğiniz meslekler.

Ailen gelecekte daha iyi yaşam koşullarına sahip olman için çaba sarfediyor. Belli ki sen de iyi bir öğrencisin ki ailen sana alternatif sunabiliyor.
Kendini tek bir mesleğe odaklama. gözlemle herşeyi. Hayatı, insanları,yaşam koşullarını... Sonra meslekleri iyice araştır zamanın varken.
Kimler nasıl çalışır,ne kadar kazanırlar,mesleklerinin getirileri nelerdir?
Bütün bunlara bakarak kararını ver.

Kim haklı meselesi değil senin geleceğin önemli olduğu için ailen iyiliğini düşünüyor .diğer yönden sende haklısın hayalindeki mesleği istiyorsun fakat kimse hemen istediği yere gelemiyor bunun için baya çalışmak gerekiyor..Sen önce senin başarılı olacağın seveceğin bir ünüversite okumak hayal ettiğin mesleklere yönelik..sonrada çalışarak istediğin konuma gelirsin..parada kazanman gerekiyor tabiikide..Buna göre kararını ver ailenede danışarak :Saruboceq:

Ailen tabii ki haklı
ama okuyup bölüm tamamlayacak
çalışacak olan sensin
sevmediğin bir meslekte
başarılı olamaz ve
hayat boyu devam edemezsin
kendi kararını uygula daha sonradan
yenıden sınavlara girip
ek bir diploma alabilirsin
hangi işi severek yapacagına inanıyorsan
tercihin o yönde olsun...

Aileni dinle derim..Konservatuar fikrini aklından çıkar demiyorum ertele bence..Sana yakın olan diğer bölümlere göz at..En doğru kararı vermen dileğiyle:teselli:

meraba ben ailemle sürekli olarak çeliştiğim bi konuyu sormak istedim ben ileride konservatuar okumak istiyorum ama ailem tiyatrocuların durumu ortada olduğu için buna izin vermiyolar onlar gözü avukatlıkta çenem iyi iş yapar :( resime yakınlığımdan dolayı abim iç mimar olmamı istiyo yani bunlar sadecce birkaçı benim için bisürü bölüm hazırladılar bile bi olamssa biri o olamssa diğeri siyasaldan tutunda öğretmenliğe kadar ve derslerim iyi olduğu için bunu değerlendirmek istiyolar ama benimde kendime ait belirlediğim hedefler var benim hayalimde yazarlık ya da tiyatrocu olmak var sizce ailem haklımı yoksa hayallerimin peşinden mi gitmeliyim :1no2:

Sınavlarını girip devlet tiyatrolarında devlet memuru gibi çalışmak da var ama nasıl olur tam bilmiyorum bir araştır istersen. Yada çok çok iyi oyuncu olursan özel tiyatrolarda da çalışabilirsin. Araştır derim...

Amaa,

Valla kardeşim devir zor, para kazanmak lazım, bunun için de okuduğun bölümü iyi bir dereceyle bitirip, birkaç yabancı dil bilip benzerlerin arasından sıyrılmak gerekiyor. İş bulmak çooook zor. İşverenlerin kriterleri ve istekleri de çook yüksek.

Herşey para değil tamamen deli zırvası. Hadi bakim parasız ne yapabiliyorsun, kimseye muhtaç olmadan ne kadar yaşabiliyorsun. Bu devirde kimse çıkarı olmadna yaralı parmağa bile işemiyor. Yeri geliyor ailen bile çıkar peşinde oluyor.

Ailen de tüm bunları bildiği için sana başka alternatifler sunmuş. Bunlar arasından sana en yakın geleni, yazarlaık ve oyunculuktan sonra kendini kısmen mutlu hissedebileceğin meseleği seçebilirsin. Ve KPSS derdi olamayn meseleği seç :)

Diğer taraftan oyuncuların hepsi konservatuvar mezunu değil ki. Başka şeyler okumuşlar ama sonra üniversitede tiyatroyla ilgilenmeye başlamışlar. Senin de ille içinde ukteyse benim bildiğim belediye tiyatroları var, şehir tiyatroları var, yetenekli isen, o taraflarda arkadaş-çevre vasıtasıyla oralarda oynayabilirsin, üniveristlerin tiyatro kulupleri var. Yani hem içinde ukte kalmaz hem kimbilir oralar sana bir kapı açar ve oyunculuk yapmaya başlarsın :smiley-cool:

bence önce başka bi meslekte okul bitir bu devirde konservatuar okumayanlarda oyuncu tiyatrocu olabiliyor bunun eğitimini sonra da alabilirsin

ya bilmiyorum yaşımdan ötürü fazla şey istiyor olabilirim ailem de haklı belki bunları iyice tartıcam kafamda ama tiyatro bambaşka bi dünya aslında sizle ilgisi olmayan bambaşka bi karaktere bürünüyosunuz o canlandırdığınız karakterin neşeside hüznüde sizin hayatınız oluveriyo kısa bi süreliğine de olsa uzaklaşıyoşıyosunuz bişeylerden ama içnizde ferah oluyo çünkü onun bi oyundan ibaret olduğunu biliyosunuz sonunu biliyosunuz hayatın insan eliyle ayarlanabilir hali aslında tiyatro olmadı baştan şansı var kendiniz yönlendiriyosunuz işte aslında benide o çekiyo ben meraklı bi kızım ileride çok çok şey yapmak istiyorum hatta hayallerim arasında dünyanın farklı yerlerine gidip dünyayı kısmen gezmek bile var ama dediğim gibi hayal gerçekleştirilebilineceği zaman güzel duygular veriyo ama verdiğiniz fikirler için teşekkürler en azından artıları eksileri daha kapsamlı olarak göz önünde bulundurcam gelecek bence artık gelmeli ne olucak merak ediyorum: )

Bak sen kendini iyi tanımlamışsın, öncelikle her yönüyle sanatsal yanları kuvvetli birisin. Ben lisede konservatuarın müzik bölümünü istedim, sonra ülke şartlarını göz önünde bulundurup vazgeçtim. Ama ne yaptım, görsel yeteneğim vardı, güzel sanatların tasarım bölümünü bitirdim. Şimdi bir reklam ajansında hem tasarımcılık hem yazarlık yapıyorum. Hobi olarak da (evleneceğim erkek olarak da bi gitarcı buldum :24: ) evde şarkı söylüyorum, söz yazıyorum. Yani kendine alternatif çözümler üretmeye bak. Etrafımda tiyatrocu olup da mutlu olan çok insan var, ama emin ol ki işine deli gibi aşık olmadan yapılacak şey değil çünkü devlet tiyatrolarındaki sistem çok kötü. Aman öyle avukatlık falan düşünme, yaratıcı insanlar diğer mesleklerde çok mutsuz oluyor çünkü...

Ailen kendince haklı sende öyle ama bence önü açık bir meslek seçmelisin tiyatro ve yazarlığı hobi olarak yapabilirsin diye düşünüyorum ben ama tabii ki hayat senin hayatın istemediğin bir işte de mutlu olman söz konuusu değil

sevmediğin mesleği yapamazsın. yapsan da mutsuz olursun. bence önü açık ve ilgin doğrultusunda bir meslek seç. kimseyi de karıştırma. fikir versinler ama kararı sen ver. baskı yüzünden ailen de olsa başkasının isteğini yapma.
türkiye derecesi ile hacettepe tıp okuyan bir arkadaş vardı. 5. senesinde hala 1. sınıftaydı. ben mühendis olmak istiyorum derdi. bıraktı tekrar össye girdi. mühendislik kazandı. ama olan yıllarına oldu.

Back
X