Aşılama sizce asilama yontemini denemelimiyim?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

pinpol

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2012
365
2
26
Ankara
merhaba,
benim tecrubeli arkadaslara bir sorum olacak. aslinda benim herseyim hazir tup bebek merkezi ile konustum ssk raporu almak icinde tum evraklarim hazir. yaklasik 10 gun sonra regl olunca tup bebek icin tedaviye baslayacagim.

bizim sperm sayimiz ilk test de 2 milyon cikti ileri hareket 30%
ikincide 7 milyon morfoloji 4% ileri hareket 25%
ucuncude 8 milyon morfoloji 8% ilk iki testi ayni labaratuarda yaptirdik guvenilir ve tecrubeli bir yer. sonuncuyu hastanede yaptirdik bu konuda cok fazla tecrubesi olmayan bir yerdi. ileri hareket 15%. yani hepsinde hareket iyi dedi doktor.

internette asilama ile ilgili bir kac yazi okudum ve benim acikcasi biraz kafam karisti simdi bu sonuclara gore sizce asilama denemelimiyim yoksa doktorumunda onerdigi gibi direk vakit kaypi yasamadan tup bebekmi yaptirmaliyim.

asilama icin doktorlar sadece 15% tutma ihtimali oldugunu soyluyorlar.
tup bebek icin doktorumuz bize 70% tutma ihtimali var dedi. bana kalsa direk tup yaptiririm hic dusunmeden ama asilamanin bebek icin daha saglikli oldugunu dusunuyorum sonucda tup bebek isleminde daha fazla disaridan mudahale var vucudun disinda dogal olmayan bir ortamda gelisen bir hucre var ortada o yuzdende biraz endiseliyim. ne yapmaliyim sizce?

ilginiz icin simdiden tesekkur ederim.

bence ilk önce aşılama dene en fazla 1 ay kaybedersin bide kafama bişey takıldı aşılama yapmadan tüp bebek için raporu nasıl verdiler benim bildiğim ilk önce aşılama tedavisi görüp sonuç alınmazsa tüp bebek için rapor veriyorlar

bence ilk önce aşılama dene en fazla 1 ay kaybedersin bide kafama bişey takıldı aşılama yapmadan tüp bebek için raporu nasıl verdiler benim bildiğim ilk önce aşılama tedavisi görüp sonuç alınmazsa tüp bebek için rapor veriyorlar

henuz rapor almadim. evraklarim hazir tedaviye baslanildiginda merkez dosyami universite hastanasine yollayarak tedavi ile es zamanda rapor alinacak. prosedur oyleymis.

bizde sayi sinirda ve morfoloji dusuk oldugu icin asilama yaptirma zorunlulugumuz yok.

henuz rapor almadim. evraklarim hazir tedaviye baslanildiginda merkez dosyami universite hastanasine yollayarak tedavi ile es zamanda rapor alinacak. prosedur oyleymis.

bizde sayi sinirda ve morfoloji dusuk oldugu icin asilama yaptirma zorunlulugumuz yok.

canım bende 2 aşılamayı yaptım sonuç bekliyorum kararsızım üçüncüyü denesemmi diye yaşını bilmiyoruz bence rapor alabilecek durmdaysan bence tüp derim ben sen gibi düşünmüyorum onlarda normal bebekler canım ona takılma doktoruna inanıyosan güven RABBİM SENİNLE OLSUN

canım bende 2 aşılamayı yaptım sonuç bekliyorum kararsızım üçüncüyü denesemmi diye yaşını bilmiyoruz bence rapor alabilecek durmdaysan bence tüp derim ben sen gibi düşünmüyorum onlarda normal bebekler canım ona takılma doktoruna inanıyosan güven RABBİM SENİNLE OLSUN

canim cok tesekkur ederim. insallah hayirlisiyla guzel sonuclar alirsin. ve insallah bu son denemen olur...
tabiki tup bebek yontemi ile olusan bebeklerde normal bebekler. sadece saglik acisindan ileride bir problem yasarmi bebegim diye endiseleniyorum.

ben 5 senelik evliyim 1,5 senedir korunmuyorum 28 yasindayim yumurta rezervin cok iyi dedi doktor. doktorumada guveniyorum ama bence bu is ne doktor nede merkez isi rabbim ol derse olur yoksa bir sekilde engeller cikar ortaya. tabiki doktorda cok onemli kendimizi rahat ve guvende hissetmeliyiz. sonucda rabbim bize bu akli bosuna vermemis. sen onlemini al gerisini bana birak demis....:))
ben fazla yipranmak istemiyorum sperm sayisindan dolay. bir kac defa deneyip negatif goreceksem ve sonunda yine tup bebek yaptiracaksam bu sikintilara hic gerek yok.
ama sansim varsa denemek isterim. kafam cok karisti yaaa...
allah yardimcimiz olsun.

arkadaslar merhaba,

baska kimse yokmu bana akil verebilircek? :(

walla cnm biz 1,5 yıldır bebek istiyorduk.ve dayanamayıp şubat ayında aşılama oldum,ve sonuç tutmadıı :(ama aradan 3 ay geçmedi kendiliğmden hamile kalmışım ki 1 aylık süreçte 2 kez birlikte olmamıza rağmen..moralinizi bozmayın ve herşeyioluruna bırakın. bnm eşimin sper sayısı da çok düşüktü doktor 3 aşılama denicek olmazsa tüp bebek yapıcaz demişti ama ksımet ben 1. aşılamadan sonra vazgeçtim.çok zor süreçler..ama bi umut işte..sana tavsiyem keçi boynuzu tozu al ve eşine her sabah yada akşam sütle karıştırıp içir.inanılmaz faydasını gördük hatta dr bile sonucu görünce inanamadı ne yedirdin dedi :)) bide keçi boynuzu al yarım kilo almıştım ben.Onu krıp suda kaynatıoduk suyunu içiodu soğuyunca..bu iki yöntemi dene ;)moralini de bozma ..

Back
X